ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
green28
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2013 13:08
Son Ziyaret:
01 Şubat 2014 05:02
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cengiz ağa
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
reklam
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

cengiz ağa
80x40x40 128 Lt 1e 2d demasoni şimdilik :):

SON 10 MESAJI

Melek için önerilerinizi bekliyorum
Kendi akvaryumumdaki canlılara bir zarar gelmesi kadar arkadaşlarımın akvaruymlarındaki canlılara zarar gelmeside  üzüyor ve rahat etmelerini istiyorum.
Cenk Bildir2013-12-13 23:22:50
Bitkili Malawi Tankım ( Yeni Resimler Eklendi )
[QUOTE=TROY][QUOTE=green28]hacam akvaryumun dekor ve görünüm açısından çok güzel ellerine sağlık ama demasonileri ya tek tür besle yada bitkisel beslenen baska bir türle besle dengeyi sağlaman zor olur bu şekilde bloat olabilir balıkların nacizane fikrim.
[/QUOTE]

yorumun için teşekkürler hocam. demasonileri aldıktan sonra acıkcası bende kararsız kaldım. ancak su an hıcbır sıkıntı yok balıklar gayet huzurlu gozukuyor. olası bır sorunda demasonılerı baska bır akvaryuma ayırmayı dusunuyorum
[/QUOTE]

Başıma geldiği için uyarmak istedim yanlış anlamamışsındır inşallah Demasonilerimi sarı prenseslerle besliyordum, oyüzden pul vve granül karıştıp atmak zorunda kalmıştım yaklaşık 2 ay içinde sonuç sarı prenseslerde hiç bir sorun yok ama demasonilerim öldü. Acemiliğimize geldi işte. Sağlıklı hobiler.
Malawi Tankım Ve Bulanık Su Sorunu
Demek ki bakteri kültürü tam oluşmamış oyüzden bulanıklık sorunu varmış doğrumu anlıyorum. Kumdandır kumdan diyen arkadaşlara soruyorum aydınlatabilirlerse sevinirim.
Fotosentez yok :(
 Hocam ilk olarak sakin ol bitkilerin fotosentez yapabilmeleri için ışığa ihtiyacı vardır ilk olarak, daha sonra co2 ve diğer elementler gelir. Bitkiler fotosentezini doğada bizim gözle ayırt edemediğimiz fakat günışığının içinde bulunan mavi ışığı kullanarak (çoğunluk olarak diğer renklerdeki ışıkların olmasıda şart) yaparlar. Tankınızın büyüklüğüne göre ışığınızı yetersiz buldum, yani demek istiyorum ki ışık kombinizasyonunuza ara sıcak renlerde flolar ekleyin kırmızı,sarı,yada mavi olabilir. O zaman fotosentez yapmaya başlayacaklardır. Akvaryumunuz 220 lt yani en az 200 w lık bir aydınlatmaya ihtiyacınız daha var şuan da yaklaşık 150 w lık bir ışık sisteminiz var bu durumda dediğim gibi 2 tane daha 39 w lık sarı ve mavi yada kırmızı ve mavi tercih sizin eklerseniz fotosentez olayını izlerken çatyınızı yudumlayabilirsiniz gibi geliyor. Canlı ölümleriniz ise bana fotosentez yapsın benim bitkilerim diye tanka fazla müdahale edip su şartlarında ani değişikliklere sebep olmuş olabilirsiniz.( aşırı c02 aşırı sıvı gübre aşırı ve düzensiz demir ve fosfat gibi ilaveler yada sık ve düzensiz su değişimi gibi) tabi üstadlar okuyup ne yorum yapar bilemiyorum ama benim düşüncelerim bu şekilde saygılar.


Birkaç şeyi düzeltmek istiyorum müsadenizle 220 w daha ışığa ihtiyacınız var demişim özür diliyorum 80 w lık bir ışığa ihtiyacınız daha var demek istedim aslında :) ikincisi, aşırı co2 kullanımı derkende balılarınız oksijensiz kaldıda öldü demek istemedim çünkü co2 ve o2 suda ayrı ayrı bulunan iki gazdır aşırı co2 suda ph dalgalanmasına yol açabilir buda canlılarımızın zarar görmesine sebep olabilir tekrar özür diliyorum saygılar diliyorum.
Melek için önerilerinizi bekliyorum
40 lt 5 melek yoğun bir oran.
Cenk Bildir2013-12-05 07:53:17
Akvaryum ve arka fon tasarımım-Güncellendi
Biz insanlar neden akvaryum kurarız doğada gördüğümüz o güzel canlılar bizi etkilediği için onları alır ve evimizde besleriz. Eğer onları doğal ortamlarından koparıp yapay ortamlara taşıyorsak onlara doğal ortamlarını vermeye çalışmak zorundayız diye düşünüyorum içine balık koymayacaksanız güzel bi tasarım ama koyacaksanız hiç güzel olmamış emeğinize yazık olmuş diyorum saygılar diliyorum.Bu yazıma boşuna cevap yazmayın çünkü geri cevap yazmayacağım.
Bitkili Malawi Tankım ( Yeni Resimler Eklendi )
hacam akvaryumun dekor ve görünüm açısından çok güzel ellerine sağlık ama demasonileri ya tek tür besle yada bitkisel beslenen baska bir türle besle dengeyi sağlaman zor olur bu şekilde bloat olabilir balıkların nacizane fikrim.
Malawi Tankım Ve Bulanık Su Sorunu
kardeşim akvaryumda bakteri oluşumun tamamlanmamış akvaryumu 2 gün bir bezle ört karanlıkta kalsın bakteri oluşumun hızlanır
Bitkili Demasoni Akvaryumu
Arkadaşlar bende demasoni beliyorum akvaryumu kuralı 2 hafta oldu damızlık altı 1e 3d almıştım erkek 4cm dişide hemen hemen ona yakı şaşırtıcı bir şekilde 5. gün sonunda çiftleştiler çok erken oldu ama doğa işte:) ilk yavruları olacağı için kusturma yapmayı düşünmüyorum. Akvaryumun tabanı alışmaları ve stres olmamaları için aşırı derecede kalık mağra yaptım benim sorum yavrular doğunca dış filtrem bu yavruları çeker mi demasoni yavruları kuluçka süresi uzun olduğu için düz yumurta döken türlere göre dağal doğum olursa tabi daha büyük oluyor diye biliyorum ama tecrübe eden arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim iyi forumlar.
50 40 40 öğrenci işi ..::)
Gövdelerini kumdan çıkar anubias ların çürürler hoş akvaryum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.