ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Murat Karataş
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ağustos 2006 14:50
Son Ziyaret:
24 Ocak 2007 20:16
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Karataş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Gazeteci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Karataş...

SON 10 MESAJI

Su Altında Yeni Mucizeler
[QUOTE=stranger]

İnsanoğlunun yoketmesi için yeni cennetler.Keşke bazı şeyler hep olduğu gibi kalsa.İnanılmaz güzel türler.Teşekkürler paylaşım için.

[/QUOTE]

Bilimadamları, balıkçıların söz konusu bölgede dinamitle avlandıklarını ve bu durumun doğal hayatı tehlikeye soktuğunu da söylemişler. Ha gayret. Tüm yaşam alanlarını bir bir yok etmemize az kaldı. :(

Resimdeki yunusların cinsiyetleri nedir?

Özden Bey merhaba,

Birinci fotoğrataki kayalar oldukça büyük ve yüksek görünüyor. Eğer perspektif yanıltmıyorsa, kayalarınız cama yaslanmış gibi duruyor. Eğer böyleyse lütfen dikkat edin, slikonları zorlamasın.

Ayrıca kırma da olsalar, onlar sizin balıklarınız ve çok güzel görünüyorlar. Canınızı sıkmayın. Sevgiler...

Bunun adı nedir?

Merhaba,

Bundan birkaç ay önce papağanlarıma canlı yem almak için bir akvaryumcuya uğradım. Elinde kurt ve pire olmadığı için lepistes verebileceğini söyledi. Çok şaşırdım. Bana "Lepistesleri çoğunlukla büyük balık sahiplerine canlı yem olarak satıyoruz zaten" dedi. Balıklara kurt ya da pire gibi canlı yemler vermek neyse ama; bir zamanlar akvaryumumda görmekten büyük keyif aldığım o balıkları papağanlarıma veremezdim. O sebeple almadım. Görülen o ki, bunu bazı akvaristler yapıyor.

Gelelim asıl konuya. Burada etik olmayan asıl husus, bunun bir televizyon kanalından yayınlanması. Evet Ömer Bey, dediğinize katılıyorum, bu tamamen reyting kaygısıyla (reklam pastasından daha büyük bir parça alabilmek için) gösteri amaçlı olarak yayınlanmış bir haber(!)dir.

Her türe, her türlü şiddetten uzak günler dileğiyle, herkese sevgiler...

Murat Karataş2006-9-7 17:23:17
Platiden bıktım.Akvaryumcudanda.

Mustafa bey, biraz can sıkıcı bir süreçle karşı karşıya kalmış olsanız da, bilgisiz satıcı sizi dolaylı bir biçimde doğru olana yöneltmiş. :)

 

Platiden bıktım.Akvaryumcudanda.

Genel Yorum: Çoğu tropik akvaryuma kırmızı rengini veren yuvarlak hatlı sevimli balıklardır. Cinsiyet ayrımı erkeklerin karın bölgesinde bulunan gonopod organı ve dişilerde bulunan üçgen yüzgeç sayesinde yapılabilir. Tüm canlı doğuranlarla barışçıl bir şekilde yaşayabilir ve iyi bitkilendirilmiş akvaryumlarda yavruları kendi kendine bile kurtulabilir. Genellikle 2 çift halinde tututulması önerilir. Platylerde de mantar ve beyaz beneğe karşı 50 litreye 1 çay kaşığı tuz atılabilir. Yemlenmede seçici değillerdir ayrıca iyi bir yemleme düzeni olan anne platynin yavrularını yeme dürtüsü azalır.

http://www.akvaryum.com/balik.asp?id=5&alt_kat=302

Akvaryumum patladı arkadaşlar

Yasin Bey, geçmiş olsun. Tolga Bey'in de dikkat çektiği gibi, yerde bulunan kalabalık fiş grupları, bu tür küçük kazaların daha üzücü şekilde sonuçlanmasına yol açabilir. Bence bu kazadan ders çıkarıp, fiş grupları için bir çözüm bulmalıyız. Tank patlaması, çok sık görülen bir olay olmasa da, en kötüye hazırlıklı olmak gerek. Tekrar geçmiş olsun.

Herkese sevgiler...

Gölden pirana çıktı...

Sapanca Gölü'nde pirana olduğu ileri sürülen bir balık daha yakalandı. Ajansların geçtiği bilgiye göre boyu 40 santimetre, ağırlığı ise 2 kilogram.

Aynı bilimadamı (İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Sapanca Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Erdoğan Güven), balığın gölde yaşamasının mümkün olmadığını tekrarlamış.

Ancak Emir Bey'in yukarıdaki yazısını okuyunca, bu açıklamalar artık inandırıcı ve tatmin edeci gelmiyor. Akademik bilgi ile 'pratik bilgi'nin bu kadar net bir biçimde ters düşmesi şaşkınlık verici.

Herkese sevgiler...

Gölden pirana çıktı...

Salı günü Su Ürünleri'nden bir öğretim üyesi TGRT Haber'in canlı yayında, balığın 'Kırmızı Karınlı Pirana' olduğunu açıkladı.

Sapanca Gölü'nde yaşayabilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Zira balığın 30-35 derecelik bir su sıcaklığına ihtiyaç duyduğunu ancak gölün sıcaklığının 25 dereceyi geçmediğini belirtti.

"Balığın, mutasyona uğrayıp uğramayacağı" soruldu, "Böyle bir şey mümkün değil. Bu kadar kısa sürede olamaz" dedi.

O da balığın, bir akvaryumdan göle bırakıldığını düşünüyor...

Herkese sevgiler...

Akvaryum hobisi Türkiye’de pahalı mı?

1984 yılında ilk akvaryumumu Sirkeci'den aldım. O dönem kullanılan standart malzemeler -hava pompası yardımıyla çalışan ilkel bir filtre- ile birlikte, o dönem popüler olan türlerden birkaç tane balık almıştım. Ama, herşeyin en ucunuzu tercih etmeme rağmen, babamın çok yüklü bir meblağ ödediğini hatırlıyorum. Lepistes, bugün olduğu gibi ucuz bir balık değildi. :)

Bugün, balık fiyatları o günlere birazcık daha iyi. Ancak malzemelere el değmiyor. Bir de tüm hobilerin doğasında olduğu gibi deneme-yanılma yöntemini kullanarak öğreniyoruz çoğunlukla. (Bir de etrafımız gözünü para bürümüş esnafla çevrili. Bilmese bile, bilmiyorum demiyor, satıyor abi) Böyle olunca masraf artıyor.

Arz biraz daha üst noktalara çıkarsa -ki bu da, bu hobinin yayılmasına bağlı- inanıyorum ki fiyatlar biraz daha düşecektir. Fakat, unutmamak gerekir ki, tüm bu türdeki hobiler pahalı.

Herkese sevgiler...

tuz ruhu ve kaya (acil)

Tuz ruhu beton zeminlerde delik açabiliyor. Dolayısıyla bırak balıkları, kayalara bile zarar verebilir.

Tuz ruhu kullanmaktaki amacın, kayaları mikroptan arındırmaksa, bunu suda kaynatarak da yapabilirsin. Su dolu bir kabın içerisinde yaklaşık 30 dakika kaynatabilirsin.

Akvaryumda kullandığım beyaz (altı kırmızı) mercan taşlarım var. Zaman zaman yosun bağlayabiliyor. Sıcak suyun içerisine biraz (bir kapak kadar) çamaşır suyu koyuyorum. En geç yarım içerisinde temizliyor. Daha sonra sıcak temiz sudan geçiriyorum ve bir-iki gün su içerisinde bekletiyorum. Şu ana kadar bir zararını görmedim (en azından gözle görülen bir zarar)...

Kolay gelsin...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.