ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Billys
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Şubat 2013 17:01
Son Ziyaret:
22 Şubat 2013 11:31
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Billy Seven
Doğum Tarihi:
24 Şubat 1984
Yaş:
40
İl:
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Billy Seven

SON 3 MESAJI

Bir derdim var artık :) (jako)
Merhaba,

İlk olarak cevabınız için teşekkür ederim. 
Jako'm bu sabah ötmeye başladı 10-15 dk falan ama sonra yine sustu. Ayrıca dün akşam elimden tek tek çekirdek yedi. Elimi kafesin içine uzatınca hemen elime geliyor ama titremesi bir türlü geçmedi. kanatları sürekli titriyor. Yanağıma yaslayıp diğer elimle seviyorum titremesi bir anda geçiyor. ama bırakınca yine titriyor. Bazen yanına yaklaşınca hırlıyor ama gagasının altını, gerdanını parmağımın tersiyle sevince hemen susuyor, kafasını sevmek istediğim zaman hemen eğiliyor.

Esas sorunlar şunlar;
1-Çekirdek dışında hiçbirşey yemiyor, yabancı siteler dahi edindiğim bilgiye göre, insan için tatlı, şeker, çikolata vs ne kadar ihtiyaçsa Jako için de çekirdek okadar ihtiyaç, yani esas besini kesinlikle çekirdek değil. Pet Shop'dan kuru meyve karışımlı papağan yemi aldım onunda da içindeki çekirdekleri yiyor sadece.
2-Sürekli titriyor, sevince titremesi geçiyor ama yaklaşınca sürekli titriyor.
 Bir de bazı videolar çekip önünde sürekli aynı videoyu oynatsam faydası olur mu acaba, Mesela 10sn'lik videoyu evden çıkınca dizüstü bilgisayar ile önüne koysam işe yarar mı?
3-Bir önceki mesajda da bahsettiğim gibi, Cuma akşamları eve getirip pazartesi sabahları ofise götürüyorum. Kafesin dışına polar diktirdim, gidip gelirken üşümesin diye. Hafta içi ofiste kalıyor ama mesai bitiminden sonra kaloriferler yanmıyor, üşür mü acaba? 

Şimdiden teşekkür ederim.


Bir derdim var artık :) (jako)
Teşekkür ederim,

Açıkçası hafta içi evde olmadığım için pazartesi sabahı ofise getirip cuma akşamı eve götürüyorum. Gündüzler hiç sıkılmamış oluyor böylece ofis ortamında. Sadece akşamları biraz yalnız kalıyor. Ona da yapacak bir şeyim yok. 

Yem konusunda; yer fıstığı aldım, karışık kuru yemiş aldım, ananas aldım ama yemiyor. yemeyince ben de aç kalmasın diye çekirdek veriyorum son çare ama şimdi sizin söylediğinizi dinleyeceğim. Çekirdeği kesip meyve ve tuzsuz kuru yemiş vereceğim, bakalım ne yapacak.

Şimdilik tek amacımız birazcık ıslık falan çalıp ötmesini sağlamak, depresyona girecek diye korkuyorum : )


Bir derdim var artık :) (jako)
Öncelikle Herkese Merhaba,

İnternette bilgi ararken gördüm forumu, hemen üye olup paylaşmak istedim.
Aşağıdaki Jako papağanım Şarlo, henüz 3. haftamız bitti, ilk aldığımda inanılmaz çığlık atıyordu, daha sonra kafese yaklaşında çığlık atmaya başladı. 2. hafta internetten izlediğim birkaç sitedeki yöntemlerle alıştırdım sayılır. Artık kafesinin kapağını kapatmıyorum, kafesin üstü sürekli açık, kafesin yanında T tüneği var istediği zaman tüneğe çıkıp inebiliyor. Elimiz uzatınca elime geliyor, elimdeyken evde geziyorum sorun yok. Sorunlar is şunlar; 1- Hiç ötmüyor, inanılmaz sessiz. 2- bazen kafesin içindeyken hırlıyor ama gagasının altından gerdanını sevince susuyor. 3- Yaklaşınca sürekli titriyor, 4- Acıkmasına rağmen elden hiçbişey yemiyor, 5-sadece çekirdek ve elma yiyor, özel vitaminli yem aldım, yanına bile yaklaşmadı.

Sizce ötmesi için ve elimden bişeyler yemesi için ne yapmalıyım?

Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler


Billys2013-02-07 17:13:50

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.