ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
the_enforcer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Şubat 2013 13:21
Son Ziyaret:
20 Mayıs 2013 00:11
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hasan özkan
Doğum Tarihi:
09 Şubat 1985
Yaş:
39
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hasan özkan

SON 5 MESAJI

Lepistes dik ve yalpalayarak yüzme
Arkadaşlar balık yaklaşık 10 gündür bu şekilde yaşıyor, dengesi hala sorunlu iki büklüm yalpalayarak yüzüyor, yan duruyor çoğunlukla. Sanırım parazit olsa 10 günde ölürdü. 1 hafta önce Sera Baktobur direckt uyguladım ama düzelmedi. Bu nasıl bir hastalıktır? Tedavisi yokmudur? Yardımlarınızı bekliyorum.
Lepistes dik ve yalpalayarak yüzme
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: erkek lepistes; 1. gün Baş yukarda, kuyruk aşağıda dik yüzme, 2. günden itibaren yalpalayarak yüzme ve sanki kuyruğunu kullanamama, yem attğımda yeme geliyor normal yemleniyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 30 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 3d 1e, 1 aylık 20 yavru Lepistes, 2 cüce vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Ph 7,6, KH 10, Gh 14, nitrit 0, nitrat 25,

Filitrasyon: 30 lt kapesite iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Su değişiminde gerektiği kadar Easylife su hazırlayıcı

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada 1 %30 dip çekimi ile su değişimi. Çeşme suyu sertlik ve Ph değerleri çok yüksek olduğundan damacana suyuyla yarı yarıya dengeleme yapıp kullanıyorum.

Merhaba arkadaşlar lepistes Erkeğimde bugün sorunun 3. günündeyim, ilk gün öleceğini düşündüğüm balığım yaşamaya devam ediyor, sorunu hala nedir çözemedim ve sebebini bulmaya çalşıyorum tekrar aynı sorunu yaşamamak için. Yukarıdad belirttiğim gibi balığım 3 gündür sanki sarhoş gibi, kuyruğunu sanki zor taşıyor ve beli hafifden kamburlaşdı, diğer lepistesler 2. günde kuyruğuna vurmaya başladıkları için yavruluğa aldım erkek lepistesi, sanki pul yem gibi kuyruğuna vurmaya başladılar yavrularda dahil, iyice sersemlemişti ve yavruluğa aldım.
İşin garibi kendi kuyruğunu kendiside kovalıyor bazen, sanki köpeklerdeki gibi kuyruğunu kovalayıp dönüyor etrafında deli gibi bazen. bazen yan yatıp hareketsiz kalıyor ama sonra tekrar kalkıyor. kuyrukt erime, beneklenme, karnında çöküklük vb belirtileri gözlemlemedim. Su değerlerimide yazdım, araştırmama göre değerler normal gibi. akvaryumum 3 aylık 3 ay önce başladım bu hobiye. yavruların annesi ve babalarınıda kaybetmiştim, yavrular maşallah iyiler. Erkek balığı 3 hafta önce aldım ve suya alıştırark koydum. Yavrular la beraber kalabalık oldukları için 110 litre bi tank hazırlamıştım 2 haftadır su dengesinin oturması için bekliyordum, bugün bütün yavruları, dişileri, vatozları 110 litreye aldım. Şuan 30 itrede hasta erkek kaldı yavrulukdan çıkmış durumda. Onu kurtarmaya çalışacağım burda. Sizden sorun hakkında yardım istiyorum. Sorunun sebebi ve çözümü nedir sizce? nerde hata yapıyorum çözemedim.the_enforcer2013-05-12 18:30:23
Bitkinin türü nedir?
Dediğiniz bitkinin resimlerine baktım, bendekilerin yaprakları düz biçimde sanırım bu değil. teşekkürler...
Bitkinin türü nedir?
Merhaba arkadaşlar, bi arkadaşımdan 10 kök kadar bir bitki aldım, arka plan olarak ekmeyi düşünüyordum, fakat bitkinin türü hakkında bilgim yok. Bitki türleri kısmında bi kaç tane var benzer ama hangisi bilmiyorum, hobiye de yeni başladım anlayacağınız :) . http://www.akvaryum.com/vallisneria_americana_(gigantea)_bitkir_27_530.asp#b bu linkdeki bitkiye benzettim biraz, fotoğrafı konuya ekledim. Bu türü bilen arkadaşlar dikim şekli ve ne şartlarda yetişir bilgi verebilirse sevinirim. Bakımı zor bir türse ekmeyi düşünmüyorum arka plana, tankım çokta büyük değil. 6 kadar lapistes ve 2 vatozum var. 2 kök anubias ve ufak 5 cm genişliğinde çime benzer bi moss türü ekicem bugün. Bu saza benzeyenlerdende arka cama yapmak istemiştim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Bendeki bitkinin resmi the_enforcer2013-03-03 12:37:40
35 lt için hangi tür alabilirim?
Merhaba arkadaşlar bugün 35 lt bir akvaryumla bu hobiye başlangıç yapıcam. Daha önce den hiç bir tecrübem yok. Forum da araştırdığım kadarıyla akvaryumu kum vs. temızleyip suyunu katıp 3 gün kadar beklemem gerekiyor sanırım. Bu sürede akvaryumun ev sahiplerini yardımlarınızla belirlemeyi düşünüyorum. Bakımı kolay, dayanıklı, küçük boyut akvaryum için uygun balık tavsiyeleriniz nelerdir. Lapistes diye bir tür var sanırım olabilecek, ama çok yavruluyorlar gibi geldi okuduklarımdan :) Bir de bu akvaryum içinde bi kaç tür beslenebilirmi? mümünse hangi türleri kombine edip besleyebilirim? Şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.