ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozalpsinan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2013 12:07
Son Ziyaret:
20 Temmuz 2014 12:17
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sinan Özalp
Doğum Tarihi:
02 Mart 1986
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Medikal
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

160 Litre Ps.Acei - Lab.Yellow Tankim
Bilgi için çok teşekkürler,
Hobiye 1 sene kadar önce başladım ufak bir akvaryumdan (20lt), 95lt'lik bir akvaryuma geçince sarıprenses ve iceman beslemeye başladım. Bir arkadaşdan (üretim hanesi olan) yavru aldım. Yaklaşık 13 adet sarı prenses ve 3 adet iceman vardı. Yavrular 1-2 cm kadardı, yaklaşık 6 ay oldu, iceman'ler 5-6 cm boya ulaştılar fakat sarıprensesler hala daha 3-4 cm kadarlar. 
Bana iç filtre de kullan diye tavsiye verdiler fakat epeydir mbuna tanklarını inceliyorum çoğu tankta iç filtre bulunmuyor, powerhead ile akıntı oluşturanlar falan var.
Bana çok kaba ve yer kaplayan, ses yapan bir cihaz olarak geliyor iç filtre, çıkartsam bi sıkıntı olurmu diye çok merak ediyordum. Fakat sizin tankın daha büyük ve iç filtre olmadan kullanmanız beni teşvik etti bugün iç filtreyi çıkartacağım. Şu anda akvaryumum şu şekilde;
160 Litre Ps.Acei - Lab.Yellow Tankim
Mehmet Bey merhabalar,
Öncelikle bu güzel akvaryum serüvenini paylaştığınız için çok teşekkürler.
Bende sarı prenses ve iceman bakıyorum. Akvaryum dekor zekiniz de benimkine çok yakın, çok sevdim ! :) Sizden birkaç konuda bilgi alabilirsem çok sevinirim.
1. Akvaryumunuz benimkinden büyük, fakat iç filtre kullanmıyorsunuz? Sadece dış filtre yeterli oluyor mu? Ayrıca hava motoru-hava taşı da göremedim? (Ben hem dış hem iç filtre kullanıyorum fakat gürültülü oluyor ve su içinde minicik hava kabarcıkları geziyor devamlı, buda suyun berrak olmasını bozuyor biraz)
2. Balıklarınızın boyları ne kadardı yavru aldığınızda?

Buhar Camı Yapımı
[QUOTE=Uğur0990]Çok güzel açıklama olmuş birde arkadan hava alacak boşluk kalması gerekiyormu azda olsa içeri oksijen girmesi gerekiyor değilmi[/QUOTE]

Gereklilik konusunu çok iyi bilmiyorum fakat harici filtre boruları kablolar için açıklık bırakmak gerekli zaten, benim aydınlatmanın altında yaklaşık 3*15 cm'lik bir açıklık var.
Yavruların Cinsiyeti?
Evet yaa, benim hatam kusura bakmayın :(
Yavruların Cinsiyeti?
Teşekkürler, fakat cinsiyet için değil, tür için bilgi almak istemiştim.
Yunus olması gerekli, aldığım arkadaş o şekilde söylemişti fakat tam olarak türün ne olduğunu daha önceden bu yavruları gören oldumu diye sormak istedim.
Yavruların Cinsiyeti?
Arkadaşlar merhaba;
Fotoğraflar biraz kötü fakat çok hareketlii oldukları için fokuslama yapmak çok zor. Bu fotoğraflardaki yavruların türü hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Bazılarında siyah lekeler yanal çizgi boyunca solungaçtan kuyruğa kadar uzanıyor, bazılarında bu lekeler sırt ve karın arasında uzanıyor, çizgi çizgi şeklinde yer alıyor.





Biraz hırs yapıp lekeleri farklı olan diğer yavrularıda fotoğrafladım



Buhar Camı Yapımı
[QUOTE=Uğur0990]Çok güzel açıklama olmuş birde arkadan hava alacak boşluk kalması gerekiyormu azda olsa içeri oksijen girmesi gerekiyor değilmi[/QUOTE]

Bence olması iyi olur, zaten kendi akvaryumumda dışfiltre su giriş-çıkış boruları ve ısıtıcı kablosu için bir miktar boşluk bırakmam gerekiyordu. Armatür altında kaldığı için gözükmemiş fakat armatürü kaldırıp yakın plan fotoğraflarını çekip paylaşırım.
Buhar Camı Yapımı
Merhabalar,
Kısa bir önce aynı arayış içine bende girdim, baya araştırdıktan sonra kendi kapağımı kendim şu şekilde yaptım;
Kapak Açık şekilde:
kapak kapalı şekilde


Evime çok yakın bir camcıya giderek çok titiz aldığım ölçülerden yapmış olduğum çizimi götürdüm, alüminyum profilden (profil içinde 2 oluk olacak) çerçeve ve camları kestirdim. Akvaryumun kenarındaki metal profiller aldığımda vardı, üstüne silikon ile yapıştırdım.

Gerçekten buharı büyük ölçüde keserek su ve sıcaklığı kaybını büyük ölçüde düşürdüm.

Eğer isterseniz daha detaylı anlatabilirim çizim yaparak.
Arka Fon Değişikliği Bakmanızı Tavsiye Ederim..
Tebrik ederim, bence çok daha iyi duruyor. Hatta koyu mavi ve siyah fonlar bence su altında dibe paralel ileri bakıldığındaki ambiansı veriyor. Ayrıca dekor ve canlıları daha belirgin hale getiriyor.
Sadece ufak bir önerim olacak, ısıtıcıyı mümkünse çapraz olacak şekilde değilde yatay olacak şekilde dibe yakın bi konuma (özellikle kayaların arkasına) yerleştirerek gizlemen.
Yavrularlar arasında sorun olurmu?
Arkadaşlar merhaba, 100lt akvaryuma, 2 hafta önce yaklaşık 30-35 adet yavu koydum. Yavrular 0.5-1cm arası, 14 Sarıprenses, 15 yunus, 3 adet de iceman yavrusu sayabiliyorum. (saymak oldukça güç)
Bu hacimde bir akvaryum için oldukça fazla bir rakam biliyorum fakat yavrular 2-3 cm kadar olduklarında koloni seçimi yapıp diğerlerini çıkartmayı düşünüyorum.
Tetratec ex700 dış filtre, Asian star fg-1202 iç filtre bulunmakta. Sabah akşam, bi çimdik akvaryumcu önerisi olan 3 farklı yem karışımı ile yemleme yapıyorum(kazciğeri, renkleri için dediği kırmızı yem ve yeşil bitkisel yem)

Bu sabah kalktığımda bir balık iskelet şeklinde yenilmiş bir şekilde akvayum dibinde yatıyordu(sanıyorum yunus yavrusu) iceman yavruları hala daha kemiriyorlar, ve dikkat ettim iceman yavruları inanılmaz bir şekilde taşlardan oluşturduğum alanı savunuyorlar. Diğerlerini yanına yaklaştırmıyorlar.

Sizce bu ebattaki yavrularımı şimdiden azaltmalımıyım? koloni seçimi yapabilmek için cinsiyet ayrımı yapabilirmiyim? 100 lt için iceman,sp ve yunus uygunmudur?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.