ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MBA008
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Nisan 2013 19:40
Son Ziyaret:
26 Ocak 2015 17:34
Toplam Mesaj:
192 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammed Burak Akçay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



150Lt Tropikal

SON 10 MESAJI

eski akvaryum mu?Bu akvaryum mu?
Sorununuzla alakalı çözüm olarak arkadaşlarında söylediği gibi aydınlatma sisteminizi elden geçirmenizi öneririm dalgıç florasanla sıkıntı yaşarsınız akvaryumunuza göre bir aydınlatma tercihen slyvania grolux, aquastar, daylight bunun gibi yapabilirsiniz philips osram gibi markaların soğuk beyaz daylightlarını önerebilirim. Ve akvaryumunuza uygun bir bitkilendirme bakımı kolay bitkiler seçerseniz fazla sorun yaşamazsınız. Forumdan araştıramanızı öneririm bu gibi konuları. Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir gerekeni söylerler.
eski akvaryum mu?Bu akvaryum mu?
Düzenlemeyle iyi olmuş, söylenenlere ek olarak gerçi söylenmiş ama düz siyah arka fon + iyi bir aydınlatma sistemi + birkaç uygun yem takviyesi + akvaryumunuza uygun bir bitkilenme ( anubiasın küçük türleri, moss, rotala rotundifolia vs gövdeli sık bitkiler olabilir yavrular içinde iyi olur forumdan bakabilirsiniz) filitre sanki yer kaplamış ve küçük boyutlu olsada akvaryumda çok büyük değil gibi gördüğüm kadarıyla hem ilerde yavruları içine çekme ve balıklarada zorluk çıkarabilir gibime geldi iç filitre yerine askı ve tepe filitre tarzı başka filitreme sistemleri düşünülebilir, ısıtıcı göremedim sanki ilerleyen zamanlarda soğukta ısıtıcı takviyesiyle iyi olur.
Epic Fail 2015
Önceki akvaryumlarda güzeldi bu akvaryumda güzel olacağa benziyor nanonun keyfi bir başka ya küçük bir kaç tavsiyede bulunmak isterim sanki dış filitre bu tarz bir akvaryuma fazla kaçmış gibi geldi bana yerine küçük bir filitre hem estedik hem filitreleme açısından daha iyi olabilir canlı olarak yosunlamaya karçı nerite yada cüce vatoz tarzı küçük canlılar düşünülebilir sanki gibi onun haricindeki herşey gayet güzel kolay gelsin.MBA0082014-04-29 02:32:34
Toplu Yem Alımı(Güncel Liste syf 16)
Ahmet abi yemler elime ulaştı. Teşekkür ederim böyle bir organizasyon ve paylaşım için.
Meleklerimin Cinsiyet Ve Üremesi Hakkında Sorular?
[QUOTE=besiktas_81]Değerli Forum Dostu; öncelikle sağlıklı balıklar dilerim.. Meleklerine gelince elbetteki bir gün yumurta dökecekler fakat o kalabalıkta oradan yavru alman çok zor melek balığı uygun bir düz zemin yada bitki yaprağını 2-3 gün boyunca sürekli agzıyla temizleyerek yumurtlayacağı yeri hazırlar veoraya yumurta dökeceğini bize adeta haber verir. ardından yumurtaları dizer ve erkeği ile birlikte başında nöbet tutar çürüyen yumurtaları büyük bir titizlikle temizler. Amma velakin etraftaki diğer melekler varsa diğer türler boş durmayacaktır özellikle baba agresif şekilde bölgeden diğer balıkları uzaklaştırsada bu saldıralarla baş etmesi pek mümkün olmaz. Balıklarının tam boyutunu bilemiyorum ama az da olsa zaman var sanırım çok daha detaylı bilgi için http://www.akvaryumum.com/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=35 okumanda fayda var.
[/QUOTE]

 
Merhabalar abi. Bende keyifli hobiler dilerim. Evet elbet bir gün yumurta dökecekler şimdi abi ben mi yanlış biliyorum yoksa yani yazılıp çizilenlerden gördüğüm kadarıyla kısaca bahsetmek gerekirse şimdi atıyorum yukardada söledim ama verilen bilgilerde 10 lu bir grup aldık diyelim küçükken sonra içlerinde atıyorum 1-2 yada çift çıktı onları bırakıyoruz benimkiside bu mantıkdır yani ama cinsiyet ayrımı kolay olmadığı için bu şekilde yaptım kolay olsa bende 1e 1d almak isterim fazlalık konusuna açıklık getiriyim ayrıca melek eşini kendi seçer diye biliyorum yoksa yanlış anlaşılmak istemem. Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alıcam.  Fotolar konusunda haklısınız fazla anlaşılır olmamadı daha yakından ve net çekmeye çalışıcam kısa zamanda koyucam buraya. Bir arkadaş direk cinsiyetlerini ayırınca ikileme düştüm bende. birde diğer arkadaş cevapladı ama emin olmak için sizede sormak isterim 
*Bana meleklerimin hangi türden olduğunu varyetesini söylebilirmisiniz? Link içinde teşekkürler.
MBA0082014-01-03 22:42:55

[QUOTE=mehmet zahit] [QUOTE=MBA008] Merhaba arkadaşım melekler hakkında bilgin var mı bilmiyorum ama meleklerde akvaryuma göre bir grup alınır 8-10 lu gibi sonra içlerinden çift bırakılır zaten ben çift çıkarınca 1 çift kalıcak yani 2 melek ama tavsiyen için saol cinsiyet bilsem bırakıcam ama yukarda yazdığım soruları cevaplarsanız çok yardımcı olmuş olursunuz.[/QUOTE]
merak etmeyin melekler ile ilgili sayısız makale okumuş biriyim ama 8 melek yinede fazla neden derseniz bu kadar melek arasından en az 2 çift melek rahat çıkar ve siz zor durumda kalırsınız tavsiyem balıkları dörde indirin şu anda tam bir cinsiyet ayrımı yapamam çünkü resimler kaliteli değil ve sanırım tüpçükleri daha yok[/QUOTE]

 
Söylediğim bir olumsuz çıkış gibi anlaşılmasın kesinlikle, kardeş bende 6 tane var 8 değil onu örnek için söylemiştim. Şimdi diğer yardım eden abiye açıkladım gerçi ama sizede aynısı yazıyorum ve başka şeylerde söyleyerek sizinde bildiğiniz gibi yazılıp çizilenlerden gördüğüm kadarıyla kısaca bahsetmek gerekirse şimdi atıyorum yukardada söledim ama verilen bilgilerde 10 lu bir grup alınır küçükken yada orta boylarda sonra içlerinde atıyorum 1-2 çift yada çift çıktımı onlar bırakılır benimkiside bu mantıkdır yani ama cinsiyet ayrımı bildiğiniz gibi kolay olmadığı için bu şekilde yaptım kolay olsa bende 1e 1d almak isterim fazlalık konusuna açıklık getiriyim canlıların kesinlikle rahatı en önemlisidir benim için ayrıca melek eşini kendi seçer diye biliyorum yoksa yanlış anlaşılmak istemem kesinlikle. Eğer yapılabiliyorsa ki bir tane arkadaş yazdı ama bende ikilemde kaldım ondan tekrarladım sorumu daha net fotoğraflar yüklüycem en kısa zamanda buraya takipte kalın. Saolun. 


[QUOTE=M.Halit]150 lt 2 cift melek için yeterli gelir. akvaryumunuzun boyu 80*45*40 gibi bişi oldugunu varsayıyorum. Akvaryumda meleklerin birbirine vurması 2 türlü oluyor. erkege erkek yada erkek disiye.
Erkek erkege vuruyosa üstünlük ve bolge hakimiyeti için cıkan ufak tartısmalardır. Erkek dişiye vuruyorsa eş tutabilmek için yapılan kücük bir oyundur. Ergenliğin belirtisidir yani. 
Bence balıklarınız daha üremek için kücükler fakat bu tamamen fotolardan olusan boyut algısından kaynaklanıyor. 
Sitede üremelerine tesvik edici bir takım yöntemlerden söz eden konular mevcut. Çay kullanımı vs gibi. Ama bence hiç o olaylara girmeyin melek balıklarını izlemesi üretmesinden daha zevkli tadını cıkarın.
[/QUOTE]
Bende öyle düşünüyorum ki verilen bilgilerde öyle burda yazdığı gibi(http://www.akvaryum.com/pterophyllum_scalare_(melek)_tatlisur_4_330.asp)  Evet akvaryum 150lt melek yükseklik ister benimkiside 45dir. Bende öyle düşünmüştüm gördüğüm kadarıyla gözlemlerince ama tam çözemedim. İnşallah ikinci dediğinizdir   Her hobici gibi bende yavruları görmek istediğim için sordum  Yoksa ilk olarak canlıların sağlığı önemlidir benim için. Bende öyle düşünüyorum küçük olduklarını ama burdaki arkadaşlara danışmak istedim ve kısa zaman içinde tek tek canlıların yakın çekimden net fotoları burda olucak kesinlik getirmek için. Yardımınız için saolun takipte kalın hep birlikte karar verelim ve sizede sormak istiyorum 
meleklerimin hangi türden olduğunu varyetesini söylebilirmisiniz?


[QUOTE=mehmet zahit]Ben en az 2 çift diyorum ki akvaryum 150 lt mi bilmiyoruz yani riskli[/QUOTE]
Sorun üretim vs gibi algılanmasın canlıların sağlığı her zaman için önemlidir herkes için inşallah anlatabilmişimdir kendimi.
Saygılar.

Meleklerimin Cinsiyet Ve Üremesi Hakkında Sorular?
Merhaba arkadaşım melekler hakkında bilgin var mı bilmiyorum ama meleklerde akvaryuma göre bir grup alınır 8-10 lu gibi sonra içlerinden çift bırakılır zaten ben çift çıkarınca 1 çift kalıcak yani 2 melek ama tavsiyen için saol cinsiyet bilsem bırakıcam ama yukarda yazdığım soruları cevaplarsanız çok yardımcı olmuş olursunuz.
Meleklerimin Cinsiyet Ve Üremesi Hakkında Sorular?
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler :) diğer arkadaşlarında fikirlerini duymak isterim yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşalar bilgi paylaştıkça güzel 
Meleklerimin Cinsiyet Ve Üremesi Hakkında Sorular?
[QUOTE=BadWolf]1. erkek
2. dişi
3. sol dişi sağ erkek
4.dişi
5. erkek (?)
6. hepsi dişi
7.dişi
8.dişi
[/QUOTE]

Cevabınız için teşekkür ederim aslında 8 değil 6 balık var hepsi 6 canlıya ait ayrı ayrı çekmeye çalıştım ama hepsi sürekli hareket halinde olduğundan zor oldu bazen ayrı bazen toplu halde denk geldi aynı resim  2 kerede olabilir ama kesin çözüm için yakında tek tek resim çekicem inşallah, ama ben çok fotoğraf koydum anlaşılması için cinsiyetleri bu kadar kesin ayırdığınıza göre eminmisiniz acaba anladığım kadarıyla dişi erkekli canlılarım var içim rahat etti   Peki bu sorularımada cevap verirseniz çok sevinirim. Mesajlarımı aynen kopyalıyorum.

*Bana meleklerimin hangi türden olduğunu varyetesini ? 

*Ve ne zaman ürerler acaba ? 

*Ara sıra kovalamacalar oluyor ve vücutlarına vuruyorlar birbirlerinin bu neden oluyor yada neye işaret öyle diyiyim ne zaman ürerler vs bunlar hakkında bilgi verirseniz ?

İyi forumlar


MBA0082014-01-01 22:37:50

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.