ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Eray Karataş
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2013 14:17
Son Ziyaret:
06 Şubat 2019 22:30
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eray Karataş
Doğum Tarihi:
10 Nisan 1997
Yaş:
27
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/146285.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Melek Balığı Sıkıntısı
Melek balıklarınızı alıştırarak mı eklediniz? Filtrenizin debisi fazla geliyor olabilir mi?
koloniyi ne zaman oluşturabilirim?
[QUOTE=vetvet]Büyük bir tank alabilme imkanım maalesef yok. Yavrular kaç aylık olduklarında akvaryumun küçük gelcegini varyasarsak eğer kaç tane balık cikarmam gerekir içinden. [/QUOTE]

Büyük tank imkanı yoksa iceman ,sarı prenses , beyaz prenses, demasoni gibi ufak hacime uygun malawi türleri besleyebilirsiniz.
Nano Tropikal Akvaryumum :)
Bir betayı bardaktan kurtarman en iyisi olur. Karides bile zor olacaktır, karidesler hassastır. Küçük hacimde su şartlarını dengede tutmak zor olur.
150*50*65 lik KılıçTankım
Tebrikler hocam seyri güzel bir akvaryum olmuş. Kılıçların maşallahı var :)
Alüminyum Şık ve İnce Armatür
[QUOTE=burakdinmez]Merhaba,

Öncelikle elinize sağlık, çok güzel bir armatür olmuş, nazar değmesin :) Ben de sizin tasarımız gibi bir armatür yapmak istiyorum. Bir kaç sorum olacak izninizle. Alüminyum levhayı nerede kestirdiniz ve şekil verdirdiniz? (semt ve dükkan ismi verebilir misiniz?) Bir de armatüre ayak yapmak istesem nasıl yapabilirim? (Akvaryum ölçülerim 100(b)X50(e))

Şimdiden teşekkürler.
[/QUOTE]

Çok teşekkürler. Alimünyumu İstanbul Esenyurt Haramidere Sanayi Sitesinde Yunus Alimunyumda yaptırdım. Bu armatürü alüminyum kompozit kullanarak yaptım, biraz yumuşak bir malzeme iki alüminyum arasına plastik dolgu olmasından dolayı. İkinci yaptığım armatürü alüminyum levha kullanarak yaptım, daha sert ve daha sağlam oldu. Yeni yapacak arkadaşlara ve size alüminyum kompozit değil alüminyum levha kullanarak yapmanızı öneririm.
(Kompoziti ben kapladım, kaplanmamış hali daha şık duruyor ama ) Ayak için tam olarak benimde bir fikrim yok. Ben şimdilik akvaryumun tam boyuna olduğu için üstüne konumlandırdım, havada asılı şekilde yapmayı düşünüyorum.

[QUOTE=kwan]Eray Karataş dizaynı gerçekten güzel bir fikir, müsaade ederseniz bu dizayna bir şey eklemek isterim. Özellikle L alüminyum profil geçirme ve ayak yapma konusunda : Kenar profillerinden 5 e 5 lik L profilden yapmış olduğunuz bir çerçevenin içine perçinletmeniz dayanımı artıracaktır diye düşünüyorum. Ayaklar için de yine alüminyum renginde olabilir. Dolap kulplarını kolayca monte edebilirsiniz 2 şer tane sağda 2 şer tane sola koyarak sabitleyebilir ya da hareketli yapabilirsiz.
Emeğini paylaşan Eray Karataş'a teşekkürler..
[/QUOTE]

Fikriniz için teşekkürler. Uygulanabilir ve güzel bir fikir ben direk akvaryumun üstüne koyacak şekilde planladım. Bu armatür bu şekilde oldu, bundan sonra yapacağım ve yapacak arkadaşlar için güzel bir fikir oluşturabilir, tekrar teşekkürler.
Eray Karataş2014-08-25 13:03:03
esneyen cam
[QUOTE=platinium] Kuşak kayıt falan varmı bende yok Eray kardeş
[/QUOTE]

Alt kayıt var, üst kayıt ve üst kuşak yok. Üstte kayıt ve kuşak olsaydı sanırım benim akvaryumda hiç esneme olmazdı.
esneyen cam
Biraz esnemesi normal sorun olmaz. Benim 200L tankımın ön camının ortasında 3-4 mm lik bir esneme var bir sorun oluşmadı şu ana kadar, senelerdir bu şekilde. Akvaryumunuzun cam kalınlığı bu boyuta göre yeterli.
Alüminyum Şık ve İnce Armatür
[QUOTE=arthistory]Evet elinize saglik bence harika olmus gercekten , umarim kullanisli olur ve sizi memnun eder :-) hayirli olsun[/QUOTE]

Teşekkür ederim :)

[QUOTE=pekozgur]Gerçekten çok güzel olmuş. Benzer bir şey de benim aklımda var, karides akvaryumu için düşünüyorum. Sormak istediğim aluminyum profili sizin istediğiniz ölçülerde büktüler mi yoksa bu şekilde hazır mı buldunuz?[/QUOTE]

Teşekkürler :) BEn Alüminyum kompozit kullandım. Düz parça kompoziti benim belirlediğim ölçülerde büktüler. Kompozite alternatif olarak alüminyum levhada kullanabilirsiniz, levha daha ince ve sert olur, levha alırsanız aynı şekilde istediğiniz ölçülerde bükerler.
Alüminyum Şık ve İnce Armatür
[QUOTE=arthistory]Fotolar cikmamamis mi yoksa ben mi goremiyorum ????[/QUOTE]

Güncelledim hocam resimleri şuan gözüküyorlar.
Alüminyum Şık ve İnce Armatür
Sıra geldi floresan tutucuları perçinlemeye. İlk olarak delikleri yarım delerek yerlerini belirledim.



Delikleri deldikten sonra floresan tutucuları perçinledim çok sağlam oldular :D





Bir floresan sabitledim ve güzel oldu sonrada tümünü perçinledim. 



Tümünü perçinledikten sonrada bu şekilde oldu. Sık durduğunu söyleyebilirim. Kompozit değilde alüminyum levha ile yapsam daha iyi olurdu diye düşünüyorum, bundan sonraki armatürü alüminyum levha kullanarak yapacağım.



Eray Karataş2014-08-01 21:47:21

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.