ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
revo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mayıs 2013 20:36
Son Ziyaret:
30 Mart 2017 22:32
Toplam Mesaj:
72 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğurcan YURDAKAVUŞAN
Doğum Tarihi:
31 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

akvaryum kuruyorum bakarmısınız
70*35*30 ölçüleri işinizi rahatlıkla görür. Saygılar
sıkıntı varmı ?
Balıkta sıkıntı yok ozaman ama sürekli su üstünde yüzüyorsa o zaman bir problemi vardır size tavsiyem dış filitre kullanmıyorsanız havanızda sürekli açık olsun sadece akşamları kısarsınız daha sağlıklı olur ama iç filitre kullanıyorsanız sıkıntılı bir durum ben iç filitre kullanmayı pek sağlıklı bulmuyorum bençe o ölçülerdeki akvaryumda ana balık olarak sadece lepistes beslemeni öneririm senin yaşındayken aynı ölçülerde 3 tane akvaryumum vardı nerdeyse plati melek zebra lepistes kılıç vardı ozamanlar gözüme güzel geliyordu ma balıklar için sıkıntı sana tavsiyem 4 çıkışlı güçlü bir hava motoru al 2 tane pipo filitre bağla büyük boy bitkilerle kapatırsın filitreleri merak etme :) 48 saat çalışır durumda olsun ve diğer hava çıkış hortumlarına vanalarla birlikte ufak hava taşı koy kısık ayarda oda 48 saat çalışsın ve sadece lepistes besle pişman olmassın süngerleride her hafta akvaryum suyunun üstünden 2-3 tas suyla yıka 3 günde 1 de %10 su değişimi yap gayet sağlıklı olur balık sayısınıda 5 ten fazla yapma çöpçü karides elma salyangozuda atarsan akvaryuma çok güzel olur ama bol bitkilendirmeye bak akvaryumu diğer türlü zevki çıkmıyor tabi bu benim görüşüm.
sıkıntı varmı ?
Kaç gündür suyun üstünde yüzüyor?
Yeni akvaryum kuracağım sorular
Nano tank için bile minumum 40x40x40 4mm her türlü yeter ancak balık konusuna gelince okadar balık boğar o nanoyu karides ve elma salyangozu ortaya ufak bir kök bol moss eladoa ve tasarruflu ışık alırsan çok güzel olur illa balık istiyorum diyosanda içine 1 tane endler atabilirsin birtane pipo filitre sürekli çalışmak üzere 4 günde birde %15 su değişimi yaptığında bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
sıkıntı varmı ?
Fotoğraf gözükmüyor jpeg formatta yüklersen düzelebilir.
arkadaşlar lepistesler hamilemi sizce teşekkürler
Arkadaki balığı göremiyorum ama öndeki hamile büyük ihtimal arkadakide hamiledir ana tankınızın ölçüleri ve kaç litre? bitkiler varmı? eğer uzunluğu 50cm bir akvaryum ve bir kaç dekor ve bitkileriniz varsa ana tankta kendi haline bırakın doğum zamanı gelince doğrur ve yavrularda pek sıkıntı olmaz tabi ana tankta çok balık varsa ve farklı türler varsa doğan yavruların yarısıda yenir. Saygılar
Hamile ama doğurmadı
akvaryumda bitkiler varsa birazda büyükse hiç dert etme tabi bu balıklardan başka balıkta yoksa benim ki 2,5 aydır doğurmadı :D diğerlerinin hepsi doğurdu ama ilk defa bu kadar uzun şahit oluyorum bende seninki yakın zamanda doğurur balık kaç cm?
Hangi balığı beslemeliyim?
85 litre güzel bir canlı doğuran tankı olur eğer lepistes beslemeyi düşünüyosanız  tek bir varyete beslemenizi şidetle tavsiye ediyorum basit bulabileceğiniz iki varyete tavsiyem alman veya leopar bu balıkları besledikten sonra full redlere felan geçiniz kiraz karidesler güzel oluyor.
Lepistes olurmu dersiniz ?
Hava motorun sanırım litren için fazla geliyor ayar kısmı varsa hava motorunun üstünde oradan kısarsan ses sorunun bayabir azalır eğer hava motorunda ayar yoksa bir vana alabilirsin 25 kuruştan fazla değil onu hava motorunun ortasına tak ve havayı kıs ses aşırı derecede kısılcaktır kum sesi azaltırmı sorusuna gelirsek vana kadar olmasada dibe gömdüğünde bir %10 luk kısılma olur ama vana kesin çözüm.




SAYGILAR



Ses sorunun kesilcektir
AKVARYUM YAPIYORUM.
Bence hiç riske girmeyin Sista akvaryum silikonu sipariş edebilirsiniz gitti gidiyor da var normal silikon hava kabarcığı oluşturuyor ve sızdırma riski akvaryum silikonuna göre baya bir fazla ne kadar düzgün sürsenizde silikonu kesinlikle akvaryum silikonu kullanmanızı öneriyorum.






SAYGILAR

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.