ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
oldschool
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Haziran 2013 16:25
Son Ziyaret:
16 Mayıs 2014 17:42
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Hasan CALISIR
Doğum Tarihi:
04 Ocak 1984
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Hasan ÇALIŞIR
SON 10 MESAJI
Akvaryum İçi Led - Lamba Kullanımı
Ben yanlış anladım Emre Bey,
Ben yanlış anladım Emre Bey,
Sanıyorum hemfikir olduğumuz nokta ledleri sudan tamamen izole etmek gerekiyor.Sıcaklık ve buharlaşmadan ziyade suyla temasta ledlerin ömrü azalacaktır.Ben çalışırken bunu dikkate alacağım.
Ben sizin tasarımınız üstüne biraz kafa yordum.Öncelikle ledleri boru içerisine koymaktansa yine küçük ölçülerde oval olmayan yani ışığı kırmayacak düz bir düzeneğe koyabiliriz.Çünkü ben ışığın sadece arka cama bir fonmuş gibi baskın yayılmasını arzuluyorum.Siz uygulamanızda bunla ilgili yani ışık kırılması problemi yaşadınızmı çünkü boru kullanmak çok daha pratik gerçekten.
Yanlış anladıysam düzeltin hava taşı olarak bildiğimiz hava taşı hortumunu delik açarak kullanıyorsunuz.Yani kesiti(çapı) normal hava taşının çok altında kalıyor.Bildigim kadarı ile kesit küçüldükçe akışkanın hızı artıyor fakat basıncı düşüyor hava hortumundan çıkan kabarcıkaların yoğunluğunu basınç belirleyeceğinden hava motorundan beklenilen performans tam alınamayabilir.Bu şekilde bir problem dikkatinizi çektimi.
Niyetim bilginizden faydalanmak yanlış anlamayın.Bu haftasonu bende çalışmaya başlayacağım.Başlamadan önce ar-ge'ye önem vermek gerkeli.
Teşekkürler.
Akvaryum İçi Led - Lamba Kullanımı
Emre Bey,
oldschool 2014-05-15 17:01:06
Emre Bey,
Detaylı cevap için teşekkür ediyorum.İş yerinde olduğumdan tasarımınızın videosunu izleyemedim ama akşam mutlaka bakacağım.Genel olarak sorularımın cevabını aldım.
"Ledlerin su icinde olmasi isilarini dusurecektir. O yuzden acikta calismasindan daha iyidir aslinda."
Burada aklıma takılan aşırı su buharlaşması olup olmayacağı.Malum ledler aşırı ısınıyor.Ben pahalı su altı led ışıklandırma sistemlerine baktığımda ledlerin su ile temasını tamamen izole ettiklerini gördüm.Dip akıntım çok fazla yok bu nedenle led ışığın açılıp kapanma zamanlarına göre su sıcaklığının stabiliteside bozulacaktır gibi geliyor.
Aynı Sepette Birden Fazla Malzeme Kullanmak
Cevap için teşekkür ederim dediğiniz gibi karbon ile zeoliti akvaryumun içine emiş borusunun altına fileleri ile koymak en mantıklısı.Sepetlerin birine komple substrat diğerine seramik halkaları yerleştireceğim.Fosfat tutucu malzemeyide seramiklerin arasına gerekli oranda koyarsam sıkıntı yaşamam sanırım.
Cevap için teşekkür ederim dediğiniz gibi karbon ile zeoliti akvaryumun içine emiş borusunun altına fileleri ile koymak en mantıklısı.Sepetlerin birine komple substrat diğerine seramik halkaları yerleştireceğim.Fosfat tutucu malzemeyide seramiklerin arasına gerekli oranda koyarsam sıkıntı yaşamam sanırım.
Aynı Sepette Birden Fazla Malzeme Kullanmak
Merhabalar,
oldschool 2014-05-14 17:50:25
Merhabalar,
Jebo 625 bir dış filtrem mevcut 3 sepetli.Bir sepette karbon + elyaf diğerinde seramik + elyaf en üstte ise mavi sünger mevcut.
Ben zeolit + sakal yosunu derdim için Seachem fosfat tutucu ayrıca substrat eklemek istiyorum.Aynı sepete bu malzemeleri koymaktan başka çarem yok.
3 sepet içerisine aşağıdaki malzemeleri nasıl yerleştirmem doğru olacaktır.
Seramik
Karbon
Zeolit
Substrat
Seachem fosfat tutucu
Teşekkürler.
Akvaryum İçi Led - Lamba Kullanımı
Çok eski bir konuyu yeniden gündeme getirdim fakat tam da sormak istediğim bir konuyu arkadaş 3 yıl önce sormuş.
oldschool 2014-05-13 17:35:59
Çok eski bir konuyu yeniden gündeme getirdim fakat tam da sormak istediğim bir konuyu arkadaş 3 yıl önce sormuş.
Akvaryumun sadece arka camını mavi led ile ışıklandırmak istiyorum hava taşıda aynı şekilde arka cama çok yakın şekilde kabarcık verecek.Fakat kafama takılan sorularım var.
-Silikonlu ledler her ne kadar silikonlu densede akvaryum içerisine 50 cm suyun altında sıkıntı çıkarabilir gibi geliyor silokunlu diye satılanalr bana daha çok su değerse birazcık bişey olmaz tadında?
-Ledlerin ısı problemi nedeniyle su içinde ömürleride kısalır mı bu nedenle direkt suya temas etmemesi için tamamen izole edilmeliler mi?
-Burada bir diğer problem akvaryum tepesindeki florasanın led ışığı baskılayıp mavi ışığın akvaryumun arka camına değil de akvaryumun tamamına yayılması durumu olabilir.Bunun olmaması için 100*50h akvaryum için kaç watt lık bir led sistem kurmak gerekli ki ışık sadece arka camda baskın olsun?
-Led ışığı akvaryumun arka camına su içerisinden değilde üstünden versem kabarcıklar istediğim şekilde mavi olur mu kestiremiyorum bu nedenle akvaryum içinden düşündüm?
-Hava taşı ile ledi entegre kullanabileceğim bir mühendislik çizimi varsa muhteşem olur :)
Kafamda şu canlanıyor 100*3*3 bir fiberglass dikdörgen prizma düşünüyorum üst yüzeye delikler açıp ledleri yerleştirdikten ve boşlukları silikonladıktan sonra alt bağlantıları yapıp kablo çıkışı vs. ayarladıktan sonra prizmayı güzelce slikonlayıp birleştirmeK sonrada üst yüzeydeki ledlerin suya temas etmemesi için üst yüzeyi koruyacak fiberglass kapak.Fakat bu durumda da prizmanın içi veya ledler ile ust kapak arasındaki alan ısı farkından dolayı nem oksitlenme yapar mı?Pirizmanın içini dışarıya ısı vermeyecek şekilde hangi madde ile izole edebilirim?
Deneyim eden arkadaşlarımız fikir verebilirse memnun olurum.
Teşekkürler.
Akvaryum Kokusu
Merhaba,
Merhaba,
Ben rastlantı eseri bunu keşfettim bettam varken aldığım Catappa Yaprağını ciklet akvaryumunda kullandığımda kokudan eser kalmadı.Suyun ph seviyesini düşürüyor bu nedenle cikletler için kullanışlı olmayabilir ama ben kullanıyorum ve bir sıkıntı gözlemlemedim.Kurt sorunum vardı aşırı yemlemeden dolayı onuda çözdü.60 litreye 2 yaprak yeterli okyduktan 1 gün sonra suyun rengi tamamen kararıyor bilginize, tamamen kendi deneyimimdir kesinliği yoktur.
Yavrularım oldu ne yapmam gerekiyor?
Tekrar Merhaba,
Tekrar Merhaba,
İlk deneyimim olduğu için Mücevher ciklet yavrulama ile ilgili bu konuyu güncel tutmaya çalışıyorum bu konuda bilgi almaya çalışan arkadaşlara faydalı olabilir.
İlk yavru grubumu görmem ile kaybetmem bir oldu, zaten çok geç farkettim eş tuttuklarını yumartladıklarını vs. malesef olmadı şüphelendim dişi yada erkek yavruları yiyor olabilirdi.Araştırma okuma bu işi nasıl kıvırırız derken hiç birşey yazılanlar gibi gitmedi.Aradan çok kısa bir süre geçtiki
ikinci yavrulama serüvenim başladı çok şaşırdım bu kadar kısa sürede nasıl olabilir diye. Bu seferde malesef erkek yumurtaları dölledikten 1 gün sonra dişi ile kavga etmeye başladı, dişi erkeği yumurtalara yaklaştırmıyordu durum dahada kötüye gitmeden erkeği kötü balık ilan edip ana tanktan ayırdım.Durumu araştırdığımda bazı dişi mücevherlerin çok korumacı olduğu ve erkeğe bile tahammül edemediği yönündeydi.Diğer ihtimalde erkeğin yumurtaları yemeye çalışıyor olabileceğiydi bunu sezen dişi erkeği uzaklaştırdı vs. komplo teorileri ürettim.Erkeği başka bir yere aldıktan sonra bu seferde tekrar eş tutarlar mı telaşı başladı hadi burdan yakın.
Sonuç anatakta dişi ve yaklaşık 150 yumurta vardı zaman geçti 35'e yakın serbest yüzen yavru ancak kalmıştı her geçen gün sayıları azaldı ve yine hüsran.Gözlemlerime göre dişi tam 12 kez yavruları farklı lokasyonlara taşıdı ve bu taşımalar esnasında yavrular malesef telef oldular.Özetle başarısız bir dişi mücevherim var.Aşırı korumacı aşırı stresli ve tecrübesiz.Ağzına aldığı yavruları çıkardığında yavrular resmen hırpalanıyorlardı.
Şimdi erkek ile dişiyi tekrar ayrı bir tankta bir araya koydum tekrar eş tutup tutmayacaklarını gözlemliyorum eğer herşey yolunda giderse bu sefer anatakta sadece erkek ve yavruları bırakacağım.Bu sırada anatankta komple bir temizlik yapıyorum sadece iç filtrede oluşmuşsa bakterileri korumak için aynı suyun içinde bekletip geri kalan tüm suyu değiştireceğim.1 hafta boş döndürüp yavruların kötü su koşullarından dolayı kaybetme olasılığınıda elemek istiyorum.
Tavsiyeleriniz olursa memnun olurum.
Sonuçları paylaşacağım.
Saygılar.
Yavrularım oldu ne yapmam gerekiyor?
Öncelikle iyi temenniler ve yardımlarınız için teşekkürler malesef 7 yavruyu kaybettim ortadan yok oldular.Anne baba yemez deniyor ama birisi yiyor arkadaşlar işte.Kimisi diyor ayırmak lazım kimisi diyor ayırmamak lazım yani kimse aslında tam oalrak ne olduğunu bilmiyor bence.
Bugün baktım dişi yeniden yumurtlamış tahminen 100 yumurta var.Herşey çok güzel gidiyordu ki..birdenbire bunlar birbirine girdi erkeği öldürmek üzereydi dişi zor kurtardım ayrı bir yere aldım.
Arkadaşlar 3 aylık akvaryum tecrübeme dayanarak şunu söylemek istiyorum hiçbirşey yazılıp çizilenler gibi olmuyor.Mücevher eş tutuyor iyi güzel tuttu,dişi yumurta döküyor erkek döllüyor iyi güzel herşey çok güzel bu aşamaya kadar gelemeyen bile bir sürü hobici var.Arkadaşlar ne oldu şimdi yani hani bunlar eş tutmuştu mutlu mesut çocuklarını büyüteceklerdi.Yani bu saatten sonra artık eş tutma olaylarıda yalan oldu demek ki erkek ölmek üzere.Böyle psikopat bir dişi görmedim köşeye sıkıştırdı korkusundan ölüyordu erkek.
Şimdi ayırdım erkeği bu yumurtalar ne olacak bilmiyorum.
Gerçekten doğayı evde taklit etmek imkansız, yazılanlar çizilenlerde bir yere kadar yardımcı oluyor sonrası benim gibi şaşkınlık ve üzüntü kaynağı..
Öncelikle iyi temenniler ve yardımlarınız için teşekkürler malesef 7 yavruyu kaybettim ortadan yok oldular.Anne baba yemez deniyor ama birisi yiyor arkadaşlar işte.Kimisi diyor ayırmak lazım kimisi diyor ayırmamak lazım yani kimse aslında tam oalrak ne olduğunu bilmiyor bence.
Bugün baktım dişi yeniden yumurtlamış tahminen 100 yumurta var.Herşey çok güzel gidiyordu ki..birdenbire bunlar birbirine girdi erkeği öldürmek üzereydi dişi zor kurtardım ayrı bir yere aldım.
Arkadaşlar 3 aylık akvaryum tecrübeme dayanarak şunu söylemek istiyorum hiçbirşey yazılıp çizilenler gibi olmuyor.Mücevher eş tutuyor iyi güzel tuttu,dişi yumurta döküyor erkek döllüyor iyi güzel herşey çok güzel bu aşamaya kadar gelemeyen bile bir sürü hobici var.Arkadaşlar ne oldu şimdi yani hani bunlar eş tutmuştu mutlu mesut çocuklarını büyüteceklerdi.Yani bu saatten sonra artık eş tutma olaylarıda yalan oldu demek ki erkek ölmek üzere.Böyle psikopat bir dişi görmedim köşeye sıkıştırdı korkusundan ölüyordu erkek.
Şimdi ayırdım erkeği bu yumurtalar ne olacak bilmiyorum.
Gerçekten doğayı evde taklit etmek imkansız, yazılanlar çizilenlerde bir yere kadar yardımcı oluyor sonrası benim gibi şaşkınlık ve üzüntü kaynağı..
Yavrularım oldu ne yapmam gerekiyor?
Mücevher anne-baba ve yavruları anatakta bıraktım diğerlerini çıkardım.Şu an gördüğüm kadarı ile anneleri gözü gibi bakıyor yavrulara yemleri parçalayıp onlara veriyor,ağzına alıp tükürüyor.Ama babalarının bir yavruyu azına alıp tükürmediğini gördüm.Babayıda çıkarmalı mıyım?
Birde hava motorunun debisi malesef yüksek açmaya korkuyorum ne yapmam gerekir bu konuda.Artemia vs. yok malesef.yemleri ezi verebilir miyim?
Teşekkürler.
Mücevher anne-baba ve yavruları anatakta bıraktım diğerlerini çıkardım.Şu an gördüğüm kadarı ile anneleri gözü gibi bakıyor yavrulara yemleri parçalayıp onlara veriyor,ağzına alıp tükürüyor.Ama babalarının bir yavruyu azına alıp tükürmediğini gördüm.Babayıda çıkarmalı mıyım?
Birde hava motorunun debisi malesef yüksek açmaya korkuyorum ne yapmam gerekir bu konuda.Artemia vs. yok malesef.yemleri ezi verebilir miyim?
Teşekkürler.
Yavrularım oldu ne yapmam gerekiyor?
Arkadaşlar bugun baktığımda gozle görülür serbest yüzen 7 adet ciklet yavrusu olduğunu gordum anneleri azına alıp alıp tekrar tükürüyor şu anda.Belki daha çoklardı ama 7 tane kalmış kusturma vb hiçbirşey yapmadım.
Şimdi ne yapmam gerekiyor çok mutlu oldum inşallah kaybetmem bu yavruları.
Arkadaşlar bugun baktığımda gozle görülür serbest yüzen 7 adet ciklet yavrusu olduğunu gordum anneleri azına alıp alıp tekrar tükürüyor şu anda.Belki daha çoklardı ama 7 tane kalmış kusturma vb hiçbirşey yapmadım.
Şimdi ne yapmam gerekiyor çok mutlu oldum inşallah kaybetmem bu yavruları.
SON MESAJLAR
- 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin asismanoglu, 15:31
Yeni Üye Forumu - Sump Motoru Seçimi SaRCoPhiLiuS, 15:22
Yeni Üye Forumu - Yararlı Bakteri Kültürü Ve Su Değişimi MaresalTeoman, 15:11
Yeni Üye Forumu - 8 Figure Puffer Fish Serüvenim Avoure, 15:04
Acı Su Balıkları - Beta Balığım Bugün Su Üstünde Devamlı sukeyne, 14:45
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin MCY4, 14:39
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 350 Litreye Iwagumı Yaptım John Constantine, 14:16
Yeni Üye Forumu - Vahşi Bettalar Cyber_Scout, 14:01
Akvaryum Tanıtımı - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 13:45
Akvaryum Dünyasından Haberler - Lepistesten Malawiye Geçiş Olabilir Mi? İnci Kefali, 13:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta,lepistes, Vatoz,karides, Salyangoz Burakp, 13:29
Malzemeler ve Yemler Forumu - Apistogramma Üretim Setim aquaticathearmi, 13:08
Akvaryum Tanıtımı - Hava Kesesi Sorunu Mu Kabızlık Mı? Esra8181, 13:00
Yeni Üye Forumu - 5000 Tl Akvaryum Değer Mi? ziyasenkaya, 12:43
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Akvaryum Huso43, 12:34
Yeni Üye Forumu - Bitki Köklenme Aguamentist, 11:32
Yeni Üye Forumu - Hangi Filtreyi Kullanabilirim? Aguamentist, 11:31
Yeni Üye Forumu - Karideslere Kabuk Tarçın Veren Var Mı Erkay0, 11:04
Omurgasızlar - Yavru Vatoz Boylandirma Orhan76, 10:30
Yeni Üye Forumu - 120x60x50 İçin Tasarım Fikirleriniz yigidoumit, 09:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Seachem Paraguard Karideslere Etkisi yigidoumit, 09:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Diy Wifi Yem Makinesi, 3d Print yigidoumit, 09:40
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Bu Lepistes Erkemi Disimi Dexy12, 09:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Soilde Yosun ? ballantines, 09:00
Bitki Akvaryumları Genel - İç Filtredeki Su Çıkışı Me0, 08:46
Yeni Üye Forumu - Hamburg, İç Sump, Alternatif Sistem Önerisi? ecological, 08:36
Filtreleme Seçenekleri - Eheim Compact On 1000 husoloji333, 04:20
Şikayet Var! - Isıtıcıdan Gelen Tıkırtı Cyber_Scout, 03:34
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Alt Tarafta Pamuksuluk Ve Kuma Sürtünme Ve Cyber_Scout, 03:29
Hastalıklar ve İlaçlar - Aquael Ultra Heater 50 W D&n Modeli Jotunheim, 00:45
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Balığımı Ölmekten Kurtarmak İstiyorum koraykbl, 00:37
Yeni Üye Forumu - Fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout, 00:32
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - 60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım emresycn, 22:57
Akvaryum Tanıtımı - Ista Co2 1lt Dolum Sorunu ahmetfiratozkaya, 21:27
Yeni Üye Forumu - Riverside Shallow Tank TayfunSylkn, 21:25
Akvaryum Tanıtımı - Canlı Doğuran Tankına Betta Alıştırmak Ahmet özşen, 20:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum sakal34, 19:40
Akvaryum Tanıtımı - Endlerium (hobihane) SÜMER_38, 19:04
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumcu Tavsiyesi Fatih_hakankaan, 18:02
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Demosoni Ciklet Balığı Huso43, 17:52
Yeni Üye Forumu - 100-40-50 Akvaryumum Umutoty, 16:36
Akvaryum Tanıtımı - 5020 İtalyano Japon Yapıştırıcısı Fatih_hakankaan, 15:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Apistogramma Macmasteri aquaticathearmi, 15:00
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Longfin Rams aquaticathearmi, 14:40
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Hobiye Tekrar Dönüş dincseref, 13:48
Yeni Üye Forumu - 90c45x45 High Tech Başlangıcı yigidoumit, 12:54
Akvaryum Tanıtımı - 300 Lt Akvaryum Da Tetra Ve Betta MasterChiefHakan, 12:10
Yeni Üye Forumu - Yapay Zeka İle Akvaryum Takibi Esdargon, 10:46
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Ternapi Medaka Pondları scorpion26, 10:35
Akvaryum Tanıtımı - Düşük Gereksinimli Bitkileri Toparlayamıyorum TheDS, 23:22
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Cüce Vatoz (1e - 1d) Emirk 14:38
- Gold Laser Corydoras (3e-6d) Emirk 14:38
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 14:38
- Su Piresi & Infusoria Amati340 14:38
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 14:38
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 14:38
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 14:38
- Otomatik Yemleme Makinesi SinanBulut 14:14
- Hailea Aco 6604 Çift Çıkışlı Hava Motoru SinanBulut 14:14
- Anubias Ve Java Moss Sarılmış Magrow Kök 30x15 SinanBulut 14:14
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 14:11
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 14:11
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 13:47
- Kaliteli Malzemeler Ve Yati Kökleri MurathanM 12:59
- Geophagus Arıyorum MurathanM 12:59
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 12:59
- Rasbora Arıyorum Miller 12:59
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 12:51
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 12:42
- Tilki Kuyruğu Ve Frogbit sina cen 12:35
- Poso (tavşan) Salyangozu Arıyorum Ve Bitki Arıyoru ferhattt 12:15
- Albino Cüce Vatoz Erkekleri Damızlık 500tl ferhattt 12:15
- Apistogramma Sp. Blueflame rhn35 12:04
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 11:40
- Damızlık Corydoras Sterbai nikon_ 11:40
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 11:40
- Fluval 206 Dış Filtre - Yedek Parçaları Da Satılır erimgorgulu 11:25
- 3-4 Cm Boy 5 Adet Pacu/ 15cm Boy 1 Adet Vatoz BerkBey 11:10
- Armatürk 80cm Akvaryum Aydınlatma 2080h MuratOzdemir 10:41
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 10:13
- Karides Türleri karidesrehberi 10:13
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 10:13
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 10:13
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 10:06
- Eheim 3701 Air100 Hava Motoru BadgeR 09:58
- Eheim Jager 100w Isıtıcı Sıfır Kutulu Ürün serhatankara 09:43
- Apistogramma İnka Candidi Hongsloi AtlasPoyraz 09:30
- Akvaryum Ve Dolap AtlasPoyraz 09:30
- Silver Melek albeta 09:24
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 09:22
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 09:20
- Üretilebilir Tubifex ( İzya Kurdu) Ve Diğer Yemler Lotus88 09:20
- Bitki Çeşitleri emreemin 09:12
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 09:12
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 09:12
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 09:12
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 09:12
- Afra Coube AlisBaba 09:11
- Electric Blue Acara AlisBaba 09:11
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 08:59
KULLANICILAR
- 132 Online Kullanıcı, 72 Üye
Online Kullanıcılar
asismanoglu,
bysmokin,
Jeveux,
MiSoSiKiaN,
karidesrehberi,
Hoppala,
ciways,
scorpion26,
Kaangzkr,
sina cen,
layper,
HarunYILDIRIM,
zekigonlum,
BerkBey,
İnsect,
morgentern,
Hak@N,
ibmsony,
SAMSUNHOBI,
hasancn,
UmutDertsiz,
a.gumrah,
Koksal Gurkan,
Burakp,
mutama,
sonosmanli55,
Moris,
Serdarca,
_rammstein_,
osmandbnl,
28fatih28,
tuzlanıl,
sakal34,
ysuf15,
Huso43,
yeekim,
-RBG-,
Sametyıldırım,
urzais,
yns325,
atakanaydin,
yigidoumit,
Ehtiyar,
ssener,
sertacsut,
aquaticathearmi,
Balikcidede,
Mithrandirr,
furky06,
Cyber_Scout,
irfanku,
MertSoyumert,
Akrattin,
Umt61,
TheDS,
İsmail YILDIRIM,
Esra8181,
Ahmtkrt93,
MBurakA,
Samet.guven,
MaresalTeoman,
enginhayta,
sukeyne,
ozerimm,
mkr42,
inspector,
Ozzgur,
Kaya ankara,
DrBerkay,
Rafayel,
Uriel,
SaRCoPhiLiuS,
Hidro Dinamik,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

