ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
macracanthus00
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ağustos 2013 22:54
Son Ziyaret:
12 Ekim 2013 16:38
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Makra Kanta
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Nano akvaryumla başlamak isteyenlere

Nano akvaryumlar, yeni başlayanların hiç bir zaman ilk tercihi olmamalı;

Dünya’da sanki nano akvaryum kurmak ve yaşatmak sanki çok basitmiş gibi bir pazarlama politikası içinde akvaristlere sunulmaya çalışılıyor yıllardır.
Genelde erkek ve evli akvaristler, eşlerinden izin alamadığı durumlarda hemem nano akvaryum kurma düşüncesine dalabiliyor 

Sebebi; yer kaplamaması, bakım yaparken evi çok kirletmemesi v.s gibi nedenler sayabiliriz.

Çok ünlü markalar, nano akvaryum adı altınta akvaryumlar bile üretip satıyor. Ancak hobiye yeni başlayacak kişiler nano akvaryumların zorluklarından gerçekten bi haber.

Yüksek kapasiteli akvaryumların kimyasını ve ekolojisini ayarlamak aslında düşük kapasiteli akvaryumlara göre daha kolaydır. Çünkü yüksek kapasiteli akvaryumlarda su hacmi daha geniş olduğundan yaptığınız hamleler yanlış bile olsa, suyun genelini yüksek oranlarda etkilemez.

Şöyle örneklendirerek daha anlaşılır olmasını sağlamak isterim;

Örneğin 150x50x60 cm’lik yüksek kapasiteli bir akvaryumunuz var, tabandan 10 cm2′lik bir alandaki kumu kaldırmak istediniz. Azot döngüsünü sağlayan bakteriler, filtre içindeki bakteri yatakları haricinde yoğun olarak kumda da konuşlanırlar bildiğiniz gibi. Ancak 150x50x60cm’lik bir akvaryumdan 10 cm2′lik bir kum tabakasını çıkarmak bu tankın ekolojisine zarar vermez. Mutlaka eksilme olur ama yukarıda belirttiğim gibi suyun geneline dokunmaz.

Ancak bu hamleyi gelin bir de 30x30x30cm’lik bir nano tankta yapmayı deneyelim; sonuç tamamen iflas olur.

Zaten akvaryum ebat olarak ufak olduğu için filtreside buna oranla ufak olacaktır. Güçlü filtre takmakla veriş kısmından çıkan güçlü akıntı yüzünden bitkileri balıkları sarhoş edebilirsiniz.
Filtre ufak olduğu için, içindeki bakteri yataklarına yardımcı malzemelerde düşük miktarlarda olacaktır. Bu durumda ağırlık taban malzemesinde yani kumda olacaktır.

Azot döngüsünü oluşturan en büyük bakteri yatağı kumumuzdan birazda olsa eksiltmek, akvaryumu tamamen bozmaya itmek demektir. Yeni başlayan akvaristler bu işlerden pek haberi olmayacağından, bu hamlenin getirdiği sonuçlarla akvaryum hobisine girişi ile çıkışı neredeyse aynı zamanlara denk gelecektir.

Nano akvaryumlar bana göre tamamen akvaryumun suyunu bol bol yutmuş kişilere, yani profesyonel akvaristlere has bir akvaryum çeşididir.

Sağlıklı bir nano akvaryum yaşatmak için mutlaka test kitleriniz olmalıdır. Ancak piyasadaki test kitleri kendi aralarında değerler olarak farklılıklar gösterebiliyor. Mutlaka denemeler yaparak ve olabiliyorsa bir kaç çeşit test kiti alarak karşılaştırma yapıp en doğru sonucu bulmaya özen göstermeliyiz.

Nano akvaryumlarda aydınlatmanın önemi;

Bildiğiniz gibi bitkilerin yaşam kaynağı ışık, akvaryumlarımızda olmazsa olmazımız. Tabii ki gönül tamamen güneş ışığı ile aydınlatma yaptığımız bir akvaryuma sahip olmak ancak imkanlar buna genelde el vermiyor.

Nano akvaryumumuzda kullanacağımız aydınlatmanın kuvvetini tankın kapasitesini baz alarak hesaplamalıyız. Ebat ufak olduğundan ısınma da fazla olacaktır. Mümkün olduğu kadar yukarıdan aydınlatmak yararlıdır. Eğer güçlü bir aydınlatma kullanıyorsanız ve suya yakın ise, aydınlatmanın yandığı zamanlar su sıcaklığı artacak aydınlatma kapandığı zamanda düşüşe geçecektir. Mutlaka akvaryumda ısıtıcı kullanıyoruz ancak yine de uzaklık mesafesini olabildiğince yüksek tutmalıyız.

Aydınlatmanın altına fan takarak sıcak havayı dağıtmakta buna çözüm olabilir ancak su buharlaşacağını da göz önünde bulundurmalıyız.

Eğer, nano bir deniz akvaryumuna sahipseniz bu konuya daha da dikkat etmeniz gerekir. Deniz akvaryumlarının en büyük belalarından birisi su buharlaşması gerçekten canlılar üzerinde sorunlar yaratabiliyor. 1,024 derecedeki tuz oranınız suyun buharlaşması ile 1,026 ya çıkabiliyor, bu da canlılarda olumsuz etkiler yapıyor. Eğer bir nano deniz akvaryumu kurma hayalindeyseniz mutlaka su ekleme ünitesi kullanmalısınız. Ya da buharlaşmaları tespit ederek günlük düzenli su ilaveleri yapmalısınız. ( ekleyeceğiniz su aynı değerlerde olacak şekilde )

Nano akvaryumlarda balık seçimi

Nano akvaryumun doğasına uygun olarak tabii ki balık miktarıda çok az olacaktır. Eğer tatlı su nano akvaryumu yapıyorsanız beta beslemek uygun olacaktır. Ya da balık yerine karides türlerini de barındırabilirsiniz. Bazı tetra türleride nano akvaryumlarda tercih edilebiliyor ancak ne kadar doğru bilinmez bir konu.

Nano akvaryumlarda bitki seçimi

Örneklerden de görebileceğiniz gibi, buradaki amaç ve marifet sanki akvaryumu ufak bir akvaryum değilmiş gibi gösterebilmek. O yüzden küçük boyutlardaki bitkileri tercih etmek yerinde bir karar olur. İnce sazlıklar, ufak yapraklı zemini saran bir bitkiler nanolara gerçekten güzel bir görünüm katıyor.

Uzun lafın kısası, nano akvaryumlar bu hobiye yeni başlayan akvarist adayları için uygun değildir. Nano akvaryumlar daha çok bu hobide uzmanlaşmış kişilerin tercihi olmalıdır.

Selamlar.

Dev deniz akvaryumu fotoğraf arşivi
Merhaba, deniz akvaryumu ile ilgilendiğim yıllarda internetten dünyanın çeşitli yerlerinden topladığım deniz akvaryumu fotoğraflarını fotoğraf arşivini sizlerle paylaşmak istedim.
Akvaryum Camında Beyaz Bit Gibi Canlılar
Merhaba, camlardaki canlılar "pod"lar.

Kayaların içinden çıkmışlardır, bir anda oluşmazlar. Çok rahatsız olduysanız, wrasse türlerinden örneğin sixline ya da mandarin balığı ekleyebilirsiniz.

Bir güzel silip süpürürler.

Panik yapacak bir şey yok, zamanla tekrar kayaların içine girerler. Sürekli camın önünde durmazlar.
www.hepsipetime.com forum sayfaları
Merhaba, hayırlı uğurlu olsun, umarım bol kazançlar elde edersiniz
Amazon
Merhaba, hepiniz mutlaka araştırıp izlemişsinizdir ama ben yine de amazon nehri videolarından bazılarını bir sayfa altına toplamak istedim.

Beslediğimiz balıkların yaşadığı doğal hayatı görünce gerçekten insanın tekrar akvaryumunu gözden geçirmesi gerekiyor bence.

Takashi Amano ekipmanları
Hahaha:) Haklısın Gökmen gerçekten pahalı.
Fanusta balık beslemek...
Yani fanusta balık beslemenin taktiği de mi varmış pes doğrusu. 
Daha az önce bir yakınımın birine emanet bıraktığı fanusta yaşamaya çalışan japon balığının solungaçlarının patlarcasını açıldığını ve öldüğünü gözümle gördüm. 

Alanlara da satanlarada yazıklar olsun

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.