ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
miqrop
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ekim 2013 07:43
Son Ziyaret:
28 Aralık 2013 11:08
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah Albamya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 4 MESAJI

Kılıçkuyruk
Hep dipte gezmesi hamileliğin yaklaşmasından ve doğurucak güvenli bi yer aramasından kaynaklanıyo. Ne tür bi bitki aldınız akvaryuma bitkinin elbette doğan yavruların saklanması açısından yararı olucaktır fakat akvaryumdaki yetişkin balık sayısı çoksa yavruların çoğu kaçamadan yenicektir.
Canlı Doğuran (Üretimhane)
Evde 1 odayı üretim hane olarak kullanacağım. ev kaloriferli olduğu için extra izalasyona ihtiyaç duymuyorum. akvaryumlarım 1 adet 50 lt yavru tankı 1 adet 160 litre anaç tankı.1 adet 1 tonluk şişme havuz yavrular belli boyuta geldikten sonra gelişimleri hızlanması için. Isıtıcılar akvaryumlar için 1 er adet 300 w ısıtıcı havuz için 2 adet 300 w ısıtıcı.Yavrular için artemia yetişkin balıklar için bitkisel ağırlıklı yem kullanacağım. akvaryumlar için iç filtre havuz için 1 adet dış filtre ve dalgalanma yapması için 1 adet iç filtre kullanacağım. doğum yapacak balıkları ana tanktan ayırmayı düşünmüyorum rafya kullanacağım belli aralıklarla rafyaları kontrol ederek yavruları ana tanktan ayıracağım. Bu bilgiler ışığında bana tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.
Canlı Doğuran (Üretimhane)
Hocam tam cm olarak mı ebatları yazayım? O halde kullanıcağım filitrelerin ısıtıcıların falanda woltlarına bakıp öyle yazayım.
Canlı Doğuran (Üretimhane)
Herkese iyi günler. Kendi çapımda evde üretim hane kurmak istiyorum. İlk önce kılıç balığıyla başlayıp daha sonra diğer canlı doğuran türlerini de dahil etmek istiyorum fakat birkaç tane sorum var. Hem bu sorularımda hemde diğer eksik gördüğünüz noktalarda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Yavrular için litrelerinden tam emin değilim ama biri 100-110 litre civarı diğeri 40-50 litre civarı akvaryumum var ayriyetten yavruların daha rahat büyümesi için bir tonluk şişme havuz almayı düşünüyorum. Şuan anaçlar 160 litre bi akvaryumda, yavrular içinde yavrulukta anaç strese giriyor diye duyduğum için, rayfadan çiçek demeti şeklinde yavruluk yaptım doğumlarını bekliyorum. Memleketten giderken yanımda birkaç balık daha götürmek istiyorum yol 4-5 saat kadar bunu balıklara zarar vermeden nasıl yapabilirim. Balıklar buradaki suya alışık olduğu için şehir değiştirdiğimde oradaki sudan bir zarar görürler mi? İthal balıkla yerli balık aynı yerde yaşamaz diyorlar bu gerçekten doğru mu karıştırmamak mı lazım eğer öyleyse bunu nasıl anlayabiliriz. Yavrularıda yer değiştirmek istemediğim için anaç balıkların doğumu yaklaştığı zaman bakacağım tanka alıp orada doğumunu sağlamayı düşünüyorum. Şuan aklıma gelenler bunlar eksik gördüğünüz yerler veya cevabını bildiğiniz soruların cevaplarını bekliyorum. Zahmet edip okuyana bile teşekkürler. :)


miqrop2013-10-17 08:24:08

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.