ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
trtuncay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Kasım 2013 09:24
Son Ziyaret:
30 Ocak 2014 10:21
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
TUNCAY KIRIŞ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 3 MESAJI

70lt Canlı doğuran ölümleri
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: sürekl, akvaryumun bir köşesinde dolaşıyorlar

Akvaryum Kapasitesi (litre): 70 litre tatlı su

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: velifera, plati, lepistes, çöpçü ve vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: atman  iç filtre, hava motoru ve ısıtıcı

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: mavi mürekkep ve kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

2 haftada bir %50 su değişimi, sera vitamin, su düzenleyici




Arkadaşlar Merhaba,

70 litrelik tankımda sayısı toplam 10 tane falan yukarıdaki balıklarım mevcut. Su sıcaklığım 25-26 derece civarında, ışıklandırma olarak RGB led uygulaması yaptım ve yaklaşık 6-7 saat çalışıyor sadece. Balıklar sürekli genelde benim koltuğa oturduğum alana yakın köşede sürekli toplanıyor, ilklerde yem için bekliyor sandım ancak uzakta gözlemlediğimdede durum değişmiyor. Sürekli bir köşede bekliyorlar, hareketleri son zamanlarda biraz daha azaldı sanki..... Sürekli aktif olarak kerkinendişilere kur yapan velifera bile biraz durgunlaştı. Plati balıklarımda yavaş yavaş ölmeye başladı genelde kan kırmızı olan platiler öldüklerinde üzeri biraz beyazlaşıyor gibi geldi bana sanki.

Beyaz benek hastalığını görsellerde araştırdım ancak ona benzemiyor gibi, bir balığın daha ölmesini bekleyip fotoğraf çekmeyi bekleyemedim. Yardım ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Led ışıktan anlayanlar içeriye gelirmisiniz
merhaba,

piyasada ledler için üretilmiş aliminyum led case var. bunlar istenilen miktarda kesilip kullanılabiliyor ve etrafı kapalı olduğu için yakıldığında dışarıdan florasan tarzı hoş bir görüntüsü oluyor. Benim kendi 60 lt tankıma da yapmak istediğim bir düşünce...aşağıda linki mevcut



Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba Arkadaşlar,

yaşım 30 evli bir çocuk babasıyım. Daha öncelerde çocukluktan beridir bir balık merkı vardı, fanus. konserve şişesi vs... ne bulursam balık beslemeye çalışırdım. Geçen sene üstünden yıllar geçtikten sonra öyle bir esti ve 6 litrelik bini bir akvaryum aldım kendinden motorlu ve ışıklı. 3 tane japon var ve yaklaşık 1 senedir yaşıyorlar ancak yetersiz bir akvaryum onlar için farkındayım. Artık bir balıkçıya götürüp başka balık ile takas edeceğim. 

Şimdide 70 litrelik bir tank aldım bombeli camlı, malawi - Discus pek anlamadığım için türünü bilemiyorum. Akvaryumu ikinci el olarak aldım ve içinde arkadaş balıkları dekoru vs... motoru herşeyi ile verdi. İçinde 18 civarı balık var bildiğim bir tane cüce vatoz var birde eşli lepistes... Diğerlerinin türlerini bilmiyorum zamanla öğreniriz artık.

Akvaryumda Atman 350F filtre var ancak suyu çok coşturuyor daha ufak bir motor önerirmisiniz benim akvaryuma göre? Isıtıcı 100watt sanırım yeterli onda bir sıkıntı yok şimdilik.

Siteyi akvaryuma merakım olması ve teknolojinin bize verdiği nimetler sayesinde tanıdım. Uzun zamandır paylaşılan bilgileri okumakla yetiniyordum, 70 litre tankımı kurunca siteye üye olup selam vermek istedim. Saygılarımla....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.