ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GrandPorfech
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Kasım 2013 18:07
Son Ziyaret:
08 Şubat 2015 14:28
Toplam Mesaj:
92 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berk Kırgız
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kütahya
Meslek:
Tarih Öğretmenliği
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berk Kırgız

100lt Karantina/Su Dinlendirme

164lt 1e 1d 3 aylık Japon

SON 10 MESAJI

Foruma geri dönüş...
Selamün aleyküm arkadaşlar. Beni geçen senelerden tanıyorsunuzdur foruma girmiyordum. 5-6 aydır ancak hobiyi bırakmadım aksine ilerlettim. bu akvaryumumda ne besleyebilirim sormak istiyorum kayalık ve az bitkili bir akvaryum olucak. 1e 1d melek düşünüyorum ama japonlarla uyumlu değilmiş sanırsam, yardımcı olursanız sevinirim.


Japonlar hakkında..
balıklardan hemen yavru almıycam ancak ortamlarını şimdiden hazırlamak istiyorum. verdiğiniz linki inceliycem. teşekkürler.
Japonlar hakkında..
Merhabalar beni az çok tanıyorsunuzdur japon balığı besliyordum. bu yaz başında özel olarak yüksek fiyata aldığı ham japonlarımdan artık yavru almak istiyorum. birkaç şeyi biliyorum ancak japonlarda yavru almak için kısa ve detaylı bilgi verirseniz memnun olurum. Kolay gelsin.
80lt lik akvaryumdaki balıklar
Bu plenarya vb. bakteriler genellikle karides akvaryumlarında oluyor sanırsam bunun nedeni nedir yani karideslerden kaynaklı bir durum mu. Bu arada Recep beyin dediği gibi amazon türlerinden bir biyotop kurmanızı öneririm.
Yeni BalIklar almak istiyorum
Sitede asgari 50-60 yazması 50-60 litrede tek tür olarak beslenmesi demektir. sizin akvaryumunuzda 2 japon var 1 teleskop ki zaten bu 3 balık diğerlerine rahat vermez, bu sorunlara rağmen birde kılıç kuyruktan yavru beklemenizde saçma olur çünkü; japon balığı yetişkin balıklara bile saldıran bir tür diğer yavrularada mutlaka saldıracaktır. Onun yerine elinizdeki japonları çıkarıp onun yerine sadece kılıçkuyruk beslemeniz gerekir.
Akvaryuma başlamak istiyorum
Akvaryuma başlamadan önce beslemek istediğiniz balığı seçip iyice araştırınız su değerleri(sertlik, ph, sıcaklık gibi) yaşadığı ortamın düzeni örneğin, lepistesler bitkili akvaryumlardan keyif alırlar. fakat japonlar otcul oldukları için biraz daha kayalık bölgeler uygundur. Bu arada başlangıç balığı diye birşey olmaz bütün balık türlerinin büyük bir titizlikle bakılması gerekir fakat başlangıçta canlı doğuran türleri olabilir.

Japon balıkları uyurken sabitmi durur?
Japon balıkları uyurken dibe çökerler hareketsiz bir şekilde dengede dururlar.
Japonlarımda hırçınlaşma
[QUOTE=mesutok]Dişinin karnında yumurta kalmışsa erkekler yine koşuşur iteklerler dişinin karnını onlarıda dökmek için, birbirine zarar vermiyorlarsa sorun yok. Erkek kafasıyla dişinin kuyruğuun arasına girer iteker karnını köşeye sıkıştırır falan.[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Doğru birbirlerini köşeye sıkıştırmaya falan çalışıyorlar, Arasıra kontrol ediyorum ısırık izine rastlamadım.
Japonlarımda hırçınlaşma
Yorum için teşekkür ederim. Benim japonlarım normal olanlardan uzun süredir sakin sakin dolaşırlardı, bugün hırçınlaşmaya başladılar sanırım ciftleşme dönemindeler. Bu arada komando çöpçüleri ayrı bir yerde korumaya almalımıyım ?
Japonlarımda hırçınlaşma
Merhaba arkadaşlar; daha önce balıklarımın yumurtlamamasından dolayı bir konu açmıştım. bugün birşey farkettim japonlarım normalden daha fazla hırçınlaşmış durumdalar sorunlarının açlık olduğunu düşünerek  4 öğün yemleme yaptım fakat yemleri yedikten sonra kovalamaya devam ediyorlar. ayrıca arada sırada çöpçülerde arada kaynıyorlar bu bir yumurtlama belirtisimidir, yoksa ters giden birşeylermi var ? 
Akvaryuma kurulumdan beri hiçbir farklı balık eklemedim, Birbirleri ile iyi geçinen balıklar bir günde nasıl bu kadar hırçınlaşabilir ? Ayrıca çöpçüler normal durumdalar.
GrandPorfech2014-02-11 17:16:30

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 17 Online Kullanıcı, 9 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.