ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
blackolick
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Kasım 2013 00:50
Son Ziyaret:
22 Mart 2015 21:11
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Bulut
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Jack Dempsey çifti yavrulara zarar veriyor!
Arkadaşlar merhaba,
Jack Dempsey çiftimden 3. batım yavru alışım fakat 5-10 tane yavru dışında diğerlerini yaşatamamıştım. Ölüm sebeplerini de bir türlü anlayamamıştım, ta ki şimdiye kadar. Çift, yavru sahibi olduktan sonra çok agresif bi hal alıp her şeyle kavga halinde oluyor. Hava motorundan çıkan baloncuklar bile onlara tehlike olarak gözüküyor diye düşünüyorum. Çünkü sürekli baloncukları patlatmak için suyun dışına zıplıyorlar. Bu şimdiye kadar beni çok endişelendirmemişti. Fakat, yavrular suyun yüzeyine yakınken anne ya da baba suyun dışına zıplayınca, peşinde bir kaç yavruyu da sürüklüyor. Dolayısıyla yavrular su seviyesinin üstünde, cama yapışıp orada ölüyorlar. Bazen de camın köşesindeki yavrulara kafa atıp sakatlıyorlar :/ 2 gündür nöbetteyim. Her atladıklarında gidip akvaryuma bakmaya çalışıyorum (yaklaşık 2 dk da 4-5 defa).

NOT: Bu mesajı yazarken 1 yavruyu daha camdan kurtardım...

-Su seviyesini yukarı çekersem bu kez de anne baba için tehlike yaratacaktır. O yüzden bu seçeneği eliyorum (Akvaryumun üst bölümünde cam olması sebebiyle).
-Hava motorunu kapattım bir süre, fakat suyun üstüne zıplamalar devam etti.
-Yavrular yüzmeye başlayalı 2 gün olduğu için ayırmak ta istemiyorum.

En ufak işe yarar bir bilgi, yavruların hayatını kurtarabilir. Şimdiden teşekkürler. Fotoğraflar aşağıda :)





blackolick2015-03-22 21:12:19
Electric Blue ve Normal Jack Dempsey
[QUOTE=cormorant]Selamlar ,

Akvaryumunuz güzel ama ortada bir kaç yati özellikle dallı olanlarından bulabilirseniz eklemeniz öneririm. Hava taşınında çok ortada olması göze hoş gelmiyor mutlaka bir tarafa saklayabilirsiniz.
Jack Dempseyler hakkında bilgim yok ama ebjdlerin bitkilerle arası kötü değil diye biliyorum, belki bir kaç anubias eklemeyi düşünebilirsiniz. Bir kaç büyük kayada güzel olabilir.

balıkların sürtünmesi hoşuma gitmedi, tuz eklemeyi deneyebilirsiniz, ya da en iyisi su değerlerinizi ölçün nitrat ve nitrit sorunu yaşıyorsanız OF hydra 30 öneririm kendim de kullanıyorum memnunum. Umarım solungaçlara yerleşen parazitlerden yoktur.
[/QUOTE]

Merhaba, ilginiz için teşekkürler. Bitkilerle ilgili hiçbir bilgim yok.  Akvaryumda ince silis kum kullanıyorum. Bitki içinse farklı bir kum kullanıldığını duymuştum. Bir de akvaryumu çok boğmak istemiyorum. Sadece mangrove kökü ile akvaryumun 1/5 lik bölümü gitti denebilir. 

Hava taşı için yakın zamanda pipo filtre almayı düşünüyorum (sürekli dip çekimi yapıp yeni su ekleyerek suyun dengesini bozmamak için). Zira yeni gelen vatozun(15cm boyunda) aşırı derecede dışkı bırakması beni çok rahatsız ediyor. Halbuki tek besin kaynağı şu an için akvaryumdaki algler, ona özel bir yem atmıyorum.  Bu kuma sürtünme olayından sonra 2 gün yem atmadım balıklara. Fakat ortalık yine de vatozun dışkısından geçilmiyordu. İşte bu da kanıtı 



Her tarafta bunun gibi öbekler oluşmuştu. Hala sebebini bilmemekteyim.


Bir de hazır lafı açılmışken, sürtünme sorununu 2 gün yemlemeyi kesip, akvaryum motorundaki kaba pislikleri (akvaryumdan aldığım suyla) temizleyip, bir de su değişiminden sonra tuzlama yaparak çözdüm. 

blackolick2013-12-11 12:19:44
İlk vatozum ve sorular sorulaar !
[QUOTE=JapoJupo]Damızlıkları 20-25 tl en fazla. Yavrularıda 0,75 krş veya 1 tl.

Vatoz besleyecekseniz L144 veya L144 Longfin besleyin.Ama hiç beslemediyseniz önce siyah cüce vatozlarla bir süre tecrübe kazanmakta fayda var.Ama sizin aldığınız vatoz devasa boyutlara ulaşır 50-60 cm olur.Tankta üretimi imkansız gibi birşeydir.Üretsenizde hiçbir işe yaramaz. [/QUOTE]


Sanırım yanlış anlaşıldım. Amacım vatoz üretimi değil. Sadece daha az dışkı bırakıp, jack dempsey yavrularımı rahatsız etmeyecek bir tür arıyorum. 
İlk vatozum ve sorular sorulaar !
[QUOTE=DeVLeT]Bu leopar vir vatoz ve devasa bir boyuta kadar büyüyor.Akvaryumunuz güzelliğini çirkinleştiriyo. Size tavsiyem bu vayozu verip yerine siyah cüce veya albino gold veya L serisi vatozlar almanız. Bu leopar vatozlar belirli bir süre sonra çalışmıyor ve sürekli dışkı bırakıyor.[/QUOTE]


Az önce akvaryumcunun yanına gittim. Cüce vatoz ile takas için. Bu cüce vatozların piyasası nedir acaba ?
İlk vatozum ve sorular sorulaar !
Merhaba arkadaşlar,
1 aylık akvaryumuma aldığım Mangroove kökünün yüzeyinde oluşan pamuksu katmanı temizlemesi için bir de vatoz gerekliydi. Ve ben de bir tanıdıktan yaklaşık 15 cm boyunda bir vatoz edindim. Şimdi gelelim benim vatoz acemisi sorularıma 

1-) Vatozumun türü nedir?



2-) Vatozumun çok fazla dışkıladığını düşünüyorum. Vatoza özel herhangi bir yem kullanmıyorum. Sadece akvaryumdaki alglerle besleniyor. (Bu paylaştığım denizde kum.... Mangrove un arkası bu tarz öbeklerle dolu)


3-) Acaba vatozumun boyunun diğerlerine nazaran bu denli büyük olması bir sorun yaratır mı?



Teşekkürler, 
Emre Can BULUT
Geçiş mi yapsam
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Aynen benim durumumdasınız. Daha önce sarı prenses ve yunus besledim 480 L akvaryumda. Fakat şahsi fikrim şu ki, bir süre sonra yavru almak sıkıcı ve yorucu oluyor ağızda kuluçka yapan türlerde. Zaten sarı prenses piyasası malum, orta boy bi yavruyu satacağınız 1lira 2 lira. Değmiyor o kadar zahmete. Onun yerine 200L yeni kurduğum akvaryuma Jack Dempsey aldım 12 adet ve 1 vatoz. Henüz yavru boydalar (4-5cm). Şu an için gayet keyifli gidiyor. Akvaryumda sürekli bi koşuşturmaca var. Ve çok ta akıllılar. Yem verirkenki hazırlık adımlarımı bildikleri için yem vermeye hazırlandığım zamanki heyecanları görülmeye değer. Ben amerikan denemenizi tavsiye ederim. Allah korusun yarın balıklarıma bir şey olsa, yine de pişman olmam. Kesinlikle çok iyi bir deneyim olduğu kanaatindeyim.
Electric Blue ve Normal Jack Dempsey
[QUOTE=ironmike] Kuma sürtünme dış parazit belirtisi olabilir. Akvaryumu kurarken hic tuz eklediniz mi acaba ?[/QUOTE]

Evet, her su değişiminden(vize dönemi dışında 2 günde 1, vize dönemlerinde 3 günde 1, %10-15 dip çekimi olmak üzere) sonra mutlaka tuz ekliyorum(3 tablet). Dün dış motorun elyaflarını(akvaryumdan çektiğim suyla) temizledim ve akvaryum sıcaklığını 29 dereceye çıkardım. Dünden beri 1 kez bile sağa sola sürtüneni görmedim. Yaptığım araştırmalardan sonra bunun aşırı nitrat oranına bağlı olabileceğini öğrendim. Sanırım motordaki kaba pisliği temizlemek işe yaradı. Yarın da tekrar sıcaklığı(26-27) ye düşürmeyi planlıyorum. İlginiz için çok teşekkürler. Peki akvaryumun genel olarak dekoruyla ilgili gözünüze çarpan balıkları rahatsız edici bir durum var mı ?
Electric Blue ve Normal Jack Dempsey
Aldığım çok değerli yorumlar üzerine floresan rengi değişti ve yapay ürünler çıkarıldı. Onun yerine Mangrove kökü ve çanak koyuldu. Bu kez de balıklar ara ara kuma sürtünmeye başladı. Sorunun ne olduğuyla ilgili herhangi bir fikri olan varsa lütfen esirgemesin. Fotoğraflar aşağıda. Teşekkürler 





Electric Blue ve Normal Jack Dempsey
[QUOTE=chetez][QUOTE=blackolick]Yorumlarınız üzerine az önce gidip mangrove kökü aldım. Bunun kullanımı için, öncelikle kaynatmalı mıyım? Yoksa sadece temizleme amaçlı yıkayıp akvaryuma mı koymalıyım ?[/QUOTE]
Eğer büyükse o ebatlarda kazan zaten bulman zor sıcak su ile 2 saat beklet koy..ben öyle yaptım.. Pamuklaşma yapar ilk zamanlar at bir tane vatoz işlem tamam..benim vatoza kimse sataşmıyo
[/QUOTE]

Bir akrabamdan (ç)almayı umduğum bir vatoz var 15cm kadar  Fakat bendeki Jack'ler henüz 3-5 cm arasındalar. Bir sorun olur mu acaba ?
Electric Blue ve Normal Jack Dempsey
Yorumlarınız üzerine az önce gidip mangrove kökü aldım. Bunun kullanımı için, öncelikle kaynatmalı mıyım? Yoksa sadece temizleme amaçlı yıkayıp akvaryuma mı koymalıyım ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.