ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aysel T.
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Aralık 2013 01:17
Son Ziyaret:
16 Ekim 2019 00:20
Toplam Mesaj:
102 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aysel Tüfekci
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aysel Tüfekci

SON 10 MESAJI

Akvaryuma yosun
Merhaba arkadaşlar,

Düden Şelalesinde çok güzel yosunlardan bir kaç dal aldım, kendi suyuda buzdolabında bekletiyorum (şelale suyu oldukça soğuktu). Akvaryumumun suyundan alıp bir kapta bekletsem akvaryuma koyabilir miyim, bir yararı/zararı olur mu? 

Teşekkürler
Akvaryumum Karıştı
[QUOTE=aluzil]96 litre için imza kısmınızda yazdığınız  balıklar canlı yükü açısından kalabalık  çok iyi havalandırma  filtrasyon ve düzenli su değişimi ile umarım sorun yaşamadan devam edersiniz.
Yaklaşık 3o adet kadar balık saydım .
[/QUOTE]

Malesef 30dan fazla. Zaten bu şekilde uzun süre sağlıklı bir ortam olmayacağı endişesiyle yazdım foruma. Balıklarımın bazılarını elden çıkartmam gerekecek fakat hangilerinden vazgeçmem gerektiği konusunda kararsızlık yaşıyorum. Dediğim gibi hedefim 8-10lu bir neon tetra grubu ve bir çift ramireziyi de içerecek bir kombinasyon. Bu hedef için şu an elimde olan balıkların hangilerini elden çıkartmam gerekir, asıl bilmek istediğim bu. 






Akvaryumum Karıştı
[QUOTE=aluzil]Melek balıkları muhtemelen lepistes yavrularını yiyecektir . Bana kalırsa lepistes yerine cüce vatoz yada çöpçü alabilirsiniz.
[/QUOTE]

Yavruları ayırdım, arkadaştan ufacık bir tank aldım, içinde küçük bir iç motor ve hava motoru var. Ama tabi yavru tankı bitkili değil. Biraz büyüyene kadar yavruları bu tankta besleyebilirim. 
Akvaryumum Karıştı
Arkadaşlar merhaba,

96lt saz, tütün ve anubias bitkili bir akvaryumum var. Kırmızı göz terta, mavi terta, gül barbus ve melek balıklarından oluşan bir kombinasyonum vardı. Fakat bir arkadaşın elden çıkartmak istediği 7e, 6d (ve 12 yavru) lepistesi görünce dayanamadım ve onları da aldım. Şu an akvaryum çok kalabalık oldu ve bir karar vermem gerekecek. Nasıl bir kombinasyon önerirsiniz. Neleri elden çıkartıp nasıl uyumlu ve keyifli bir akvaryum oluşturabilirim? Aslında hedefim neon tetra ve  bir çift ramirezi içeren bir akvaryumun olması. Önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler


gördüklerim yumurta mı?
[QUOTE=GOLDFISH]Yumurta tüpçüğü henüz çekilmemişse ya yumurtlama devaem ediyor demektir yada biter bitmez çekilmediği için zamanla çekilecektir. melek yumurtası kolay kolay yavruya dönüşmez hele birde suyunuz sert ise genelde safa yakın sularda bozulmadan çıkabilir. birde yumurtaların mantarlaşmasını önlemek için metilen takviyesi yapmanız gerekecek ama bitkili akvaryumda böyle bir şansınız yok tabi..ayrıca akvaryumunuzda başka balık ,vatoz,salyangoz var ise yumurtaları yeme ihtimalleri var. normalde en sağlıklısı yumurtaları eşe bırakıp onların koruması altında çıkmasıdır..aslında yumurta dizilen materyal başka bir akvaryuma alınıp ısı biraz yükseltilip metilen ilavesi ve bol hava verilerek başka yerdede çıkarilabilir fakat sizin başka akvaryumunuz olmadığı için bu yöntemide kullanamıyoruz maalesef  .,tüldeki yumurtalar şayet zarar görmedi ve döllendilerse hava sirkülasyonunu iyi ayarlarsanız çıkma ihtimali var..
[/QUOTE]

Tüle yakın bölgeye iki damla metilen damlattım, bir de akıntı oldukça iyi. Su sertliği konusunda durum nedir bilemiyorum, ölçme şansım yok ama akvaryumda mangrow kökü var sanırım çok sert değildir. Fakat iyi mi kötü mü yaptığımı bilmiyorum ama bugün akvaryumda su değişimi günüydü ve ben 1/3 oranına yakın su değişimi de yaptım. Ayrıca meleklerde o bahsettiğim sürtüşme davranışının şu an da devam ettiğini gözlemliyorum. Su sıcaklığım normalde ortalama 26 civarında. Bu sıcaklık yeterli midir yoksa arttırmam gerekir mi sizce?


gördüklerim yumurta mı?
[QUOTE=GOLDFISH]Aysel hanım bahsettiğiniz olayda tahminim melek balıklarınız tabi eş iseler yumurta dökmüşlerdir..şayet ilk birkaç kez yeni yumurtlama döneminde acemiliğe bu yumurtaları yerler sonra ki dönemlerde ise ustalaşınca yemezler.Ama bazen yumurta dökümünde döllenmeyen yumurtalarıda anne bozulduğunu hissettiği  için ve diğer yumurtalar bozulmasın diyede yiyebilir bunlar normaldir..melek çiftinizden yavru almak istiyorsanız dişinizi takip edin yumurtlaması yaklaşınca tüpçük çıkarır ve birkaç saat içinde engeç birgün içinde yumurta döker bu dönemde çifti ayrı bir akvaryuma alın  ve yumurta dizebilecekleri bir materyal veya bitki ilave edin..böylece hem daha fazla yumurta döker daha az zaiyat ve daha çok yavrularınız olur..bahsettiğiniz olayın lepistes yavrusuyla ilgisi yok..lepistes yavrusu anne karnından çıkar çıkmaz birkaç saniye içinde yüzer yani yumurta olarak değil balık olarak dünyaya gelir..size sağlıklı ve bol yavrulu akvaryumlar diliyorum..kolay gelsin saygılarımla.
[/QUOTE]

Meleklerimle ilgili son zamanlarda zaten forumda da yazmıştım dişi ve erkek arasında benim kavga mı çiftleşme hareketi mi anlayamadığım davranışlar oluyordu. Demek çift olmuşlar ve evet tüpçükleri görebiliyorum her ikisinde de. Dişi meleğimin tüpcüğü hala oldukça belirgin, bu yeniden yumurta dökeceği anlamına mı geliyor? Tüldekiler tülde kalsın mı? Yeniden yumurtalama olursa onları da tüle mi alıyım yoksa nereye dökerlerse orada kalsın mı? Benim yedek akvaryumum yok, aynı akvaryum içerisinde bakım/koruma anlamında önerebileceğiniz başka birşey var mı? 

Yardım ve önerileriniz için çok teşekkürler
gördüklerim yumurta mı?
Arkadaşlar, bugün eve döndüğümde anubias bitkisinin en büyük yaprağının üzeri sanki yere dolu yağar da kaplanır ya öyle ufak top gibi şeylerle doluydu ve melekler bunları yiyordu. Akvaryumda iki tane gebe lepistesim var ama karınları hala şiş. bu ufak taneciklerin ne olduğu konusunda fikri olan var mı? Melekler yumurta döküp kendi yumurtalarını yiyor olabilir mi? Ya da bu lepisteslerin yavrularının ilk hali mi? Daha önce hiçbir balığımdan yavru almadım, çok heyecean vercici ama hiçbirşey bilmediğimden de şaşırtıcı bir durum oldu benim için. Meleklerden kurtarabildiğim ufak tanecikleri bir tül içerisinde akvaryum içinde tutuyorum. Ne yapmam gerektiği konusunda yönlendirirseniz sevinirim.




dişi ve erkek meleklerin kavgası
Arkadaşlar video için o anı yakalayabilir miyim bilmiyorum ama gündüz her ikisinin de fotoğraflarını çekip eklemeye çalışacağım. Bugün biraz daha sakinlerdi, dikkatle gözlemliyorum. Gelişmeleri paylaşacağım. Tüm yorum ve öneriler için teşekkürler.


Arkadaşlar kavga eden meleklerim bunlar. Beyazın erkek, siyahın da dişi olduğunu düşünüyorum. Bugün için ciddi bir kavga durumu olmadı. 


Cenk Bildir2014-05-19 20:43:45
dişi ve erkek meleklerin kavgası
Arkadaşlar merhaba,

Bir dişi ve bir erkek meleğim var, bu aralar kavga etmeye başladılar. Bugün özellikle neredeyse gün boyu sürdü kavgaları. Baskın olan yok, her ikisi de kavga başlatan konumunda. Kaçma davranışı da yok, aksine birbirine dikleniyor gibiler.

Yapmam gereken birşey var mı? 
Cenk Bildir2014-05-18 21:24:54
bitki önerisi

akvaryumun bugün itibarı ile son hali, yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.