ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mmma
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2014 11:15
Son Ziyaret:
17 Eylül 2014 09:04
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mücahit Aslanbey
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Usak
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mücahit Aslanbey

SON 4 MESAJI

Fluval 206 Sızdırma
Merhabalar, Yaklaşık 4 5 ay önce fluval 206 aldım. 5.Kez her zamanki gibi temizliğini yaptım.Çalıştırdığımda ise sağ kilit yerinden sızdırdığını fark ettim.Tekrar tekrar kontrol edip deneme yaptım hatta borularına bağlamadan bile sızıntı yapıyor yani ciddi bir basınç oluşmadan.Ve genel yapısında hiçbir deforme ezilme büzülme yok.Contasını sıcak suyla yıkayıp yağladım fakat değişen bir şey olmadı contayı ne şekilde takarsan tak aynı yerinden sızdırıyor. Bu konuda ne yapmam lazım ?
Dış filtre debi testi
Fluval 206 yeni aldım.Kullanmadan debi testini yaptım. 780/H kutuda yazan.
Akvaryumun arkasına fon yerine patpatma mermer tası ekleyecegım için henüz kurmadım.Su giriş çıkış ve filtrenin aynı zemin üstünde yapılan ölçümde 
Hortumların uzunlugu 
1.10 cm su giriş
1.40 cm su çıkış
 Yaklaşık 10 saniyede 1.500 ml lik kabı doldurdu.
dakikada 9 litre saatte 540 litre
filtre akvaryuma bağlandığında bu debinin 600-620 litreye çıkacağı kanısındayım sonuçta yerde dipdibe kıvrılan hortumlar var.Ayrıca Filtrede yaptığım ölçüm içinde mevcut gelen malzemelerledir.
Ayrıca nasıl aynı seviyeden su basabildiniz diye sorarsanız tabiki önce  1m yüksekliğindeki yere koyduğum kovayla cıkıs hortumuna su geldigini gördügümde calıstırmamdan sonra kovayı indirmem şeklinde.

İçime sinmedi Yaklaşık 1m yükseklikte 1 saat sonra tekrar denedim ve 6 sn de 1 litre yani saatte 600 litre çıktı akvaryumda test edince tekrar yazarım. iyi forumlar
mmma2014-01-10 07:44:21
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
Yardımcı olanlara teşekkür ederim tercihimi fluval 206'dan yana kullandım.İyi forumlar
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
Merhaba öncelikle yorumlara ve yorumu yapan kişinin deneyimine bakarak tamamdır benim filtrem x isimli filtre deyip sonradan olumsuz yorumları görünce kafası allak bullak olan arkadaşlara Allah sabır versin.3 gündür akvaryum.com da ne kadar filtre tavsiyesi şikayeti vsvs. varsa hemen hemen hepsini okudum yinede kafamda işte budur diyebileceğim bir marka bir model oluşmadı.

Akvaryumum net 200lt hacme sahip. Balıklarım da yeni seri düşündüğüm için şuan yok dış filtre konusunda bu yüzden yavaştan aldım 3 gündür forumu takip ediyorum. Forumda oldukça bol bilgi kirliliği mevcut. Örn: Eheim x modeli 20 yıldır kullanıyorum diyor bir abimiz birde genç arkadaşımız aldım 1 ay oldu debi düştü ses çok. Eyw genç arkadaşımızın ürünü üretim hatası olabilir. Eheim birazda tuzlu geliyor.

Geçiyorum Tetra markasının 1200 modeline. Genel olarak %60 eski yeni o kadar bakmadım sızdırma problemiyle şikayet etmiş.%40' da ürün hakkında iyi yorumlar yapmış. Bu piyango bileti değil ki şansına gelsin buna karşıyım sen bir laptop alıyorsan eğer iyi olarak gördüğün marka ve modeller bellidir teknik servisi bellidir o bellidir bu bellidir.Fiziksel darbe haricinde genel olarak teknik servis %75 diyelim bu ürünleri kabul eder. Ben tetrayı aldığımda 1 ay sonra sızdırma yaptığında 2. bir filtrem olmadığından dolayı sonuçta canlı besliyorsun ordan oraya kargola bilmem ne yap uğraşcak olduktan sonra niye tetra alayım diyorsun.Ciddi anlamda soru işaretleri bırakan bir ürün. Bilmediğimiz bir marka üstüne tek bir soru işareti bırakırız bu soru işaretini çözemediysek almayız. Fakat bu Tetra dış filtrenin günlerce araştırmama rağmen tutulur yanı fiyatı.Ürün isterse 5000 debiyle versin 1 ay sonra sağından solundan sızdırıcak olduktan sonra tutar camdan aşşağı atarım o ürünü. Tetrada da tek olur yani parası gibi bir izlenim verilmiş ve genel kanıda böyle sessizliği önemli değil demek istiyorum fakat ne derecede bir sessizlik Örn. Laptopdan bağlansanız dahi gece olunca belli bir saat başında geçirince laptopun Fan sesi adamı psikopata bağlar kapatınca bir oh dersiniz.

Geçiyorum Fluval markasına tamam dedim benim ürünüm budur biraz tuzlu olsada Fluvaldir forumda Fluval hakkında %90 Debi kalite vsvs. iyi yorumlar yapılmış. Fakat tek eksisi olarak genel kanı sesinin diğer markalara göre fazla çıkması denilmiş.Yani bu fluvalin sesi bir masaüstü bilgisayarın kasasından bir laptop fanından kat kat fazlamı ses çıkartıyor anlayamadım doğrusu.İnternetten videolarına bakıyorum en ufak ses duyulmuyor gibi bir şey bazende acaba belli bir ürünü karalama kampanyasımı yapılıyor diyorum kendi kendime. İnsanda 3 gün araştırıp net tutarlı bir bilgi almayınca ne olduma dönüyor. Yaklaşık 7 saatimi 35 sayfayı okumakla geçirdim elimde net bir bilgi hala yok.


Benim 3 günlük araştırmam sonucunda kafamda oluşan 2 marka ve model şu şekilde

1. Tetra 1200 sızdırma problemi nedeniyle soruyorum yoksa ilk tercihimdi bu ürün.
2. Fluval 206-306  ses problemi nedeniyle soruyorum.

Bu ürünler hakkında ciddi bilgi ve deneyimleri olanlar yardımcı olurlarsa minnettar olurum.Özellikle bu ürünlerle en az 1 sene deneyim elde etmiş kişilerden rica ediyorum.

Ayrıca Wat konusunda kendi fikrimi söylemek isterim bu konuya çoğu kişi boşuna takılıyor.
Senin Alacağın en çok tüketimi 45 wat olsun üzerinde yazan bu 45 wat saatlik tüketimdir.
Yani sen 24 saat filtreyi hiç kapatmazsan 45wat x 24saat x 30 gün ne yapar 32400 bunuda birim ücreti olan yenice elektrik faturasından baktım 0,25 ile çarparsan 8100 yapar buda 8TL 10 kuruş demektir. Bu wat konusu yüzünden gidip az tüketim diye 3 katı para verip filtre alan arkadaşlarım dikkate alsınlar.
mmma2014-01-05 12:14:29

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.