ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
olcay14
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Haziran 2009 00:38
Son Ziyaret:
12 Ağustos 2017 22:00
Toplam Mesaj:
47 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Olcay ULUTAŞ
Doğum Tarihi:
09 Ekim 1975
Yaş:
48
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Olcay ULUTAŞ

SON 10 MESAJI

Msobo Magunga Erkek mi?

Msobo koloninin yanında aldığım 3 yavru vardı.Damızlıklar geçen sene yazın ben tatildeyken hava hortumuna kurban gitmişlerdi.Kalan yavrular da erkek çıktı.Ancak aldığım zaman başka tür olma ihtimali  ve başka balığa benzetilmesi sebebiyle kafamda soru işaretleri var.Bu balığın türü nedir?



olcay142012-12-20 20:23:14
saulosi dişi kırma mı
Balık msobo'ya da benziyor.Onda da yatayda siyahlıklar oluşur.Benim tankımda da soulosi Coral red  ve Msobo birbirlerine titriyorlar.
Chewere mi?
[QUOTE=BahadırAdıgüzel]Olcay kardeşim balıkları benden satın aldı arkadaşlar. Bana takas yolu ile gelmişlerdi. 3cm civarındalardı. Bana getiren arkadaş chevere, white top ve jalo reef olarak  söylemişti. Mbunadan pek fazla anlamadığım için o şekilde bilerek besledim 10-15gün. Daha sonra FO demasonilerim geldi. Dolayısıyla akvaryumda yer açmak için bu üç türü elimden çıkarmam gerekti bana geldiği isimleri ile ilanlarını verdim. Olcay kardeşim telefon etti, anlaştık geldi aldı gitti. Üzgün olduğumu belirtiyorum. Hatamı kabulleniyorum ama bilerek yaptığım bişey olmadığını belirteyim. Keşke flavus olarak bilseydimde ilanı öyle verseydim. Umarım diğer türler farklı çıkmamıştır. Yapabileceğim birşey varsa veya yapmamı istediğiniz birşey varsa söyle olcay kardeşim. Her zaman sözümün arkasındayım. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırım kardeşim. İş yerimi felan biliyorsun istediğin zaman gelebilirsin. Beni hemen hemen herkes tanır 3-5 kuruş için kimseye yalan söylemem emin olun. Yanlış anlamanızı istemem ama balıkların o günkü değeri değil bugünkü değerleri ile hatamı telafide edebilirim veya siz alın chewere koloni ben ödeyim ücretini. Lütfen bunu yanlış anlamayın. Çok mahçup ve borçlu hissediyorum şuan kendimi. Gönüller bir olsun kalpler kırılmasın yeter.[/QUOTE]
Bizler bu işi ticaret olarak değil,hobi olarak yapıyoruz.Bahadır Bey sizin de gerçek hobici olduğunuzu ve art niyet kesinlikle aramadığım için sorun olarak görmeyin.Gönüller bir,kalplerde de kırıklık olmaz zaten.
Chewere mi?
Tür için başka önerisi olan?
Chewere mi?
Yavru iken Chewere denilerek aldığım balıklarım,fotoğraflardaki türlere benzemediği için şüphe duydum.Bu balılklar başka bir varyete mi yoksa başka bir tür mü?
Balığımı Elle Besliyorum
Discus balıklarının avucunuzun içindeki yemden yeme özellikleri var diye biliyorum.Ancak sizin tutup yemlemenizi neden yaptığınızı anlayamadım.
(Yeniyim)Akvaryum hakkındaki sorularım

Bence öncelikle besleyeceğiniz türü netleştirin.Çünkü Discus yüksekliği seven bir balık iken chiclid türü için genişlik daha ön planda olması gerekir.Çok yüksek olması çok önemli olmayacaktır yani.

İstediğiniz ölçüdeki tank yapımı için de akvaryum imalatı yapan bir yere yaptırmanız,sadece cama cam olacak olsa bile daha avantajlı olacaktır.

Bir diğer konu ise su değişimi ve dip çekimi bu hobinin olmazsa olmazlarındandır.Tankınızı bunu yapabileceğiniz ölçülerde yapmaya özen gösterin.

Chichlid Türü Önerir misiniz?
Mbuna türlerini tavsiye ederim.Küçük zarif ve isteklerinize cevap verecek balıklardır.İçlerinde Elongatus Mpanga bol yavru alma ve çabuk büyüme konusunda sizi mutlu edecek bir cinstir.
Balıkların Aç Bırakılması Nekadar Doğru ?

Balıkların doymama ve sürekli yem yeme düşüncelerine katılmıyorum.Balıklarımı yemledikten sonra fazla gelen yeme taleplerinde bariz bir şekilde düşüş yaşanıyor.

Balıkların bir gün aç bırakılmasına ise pek olumlu yaklaşmıyorum.Çünkü aynı durumu insana uyarladığımızda çok sağlıklı olmadığını biliyorum.

30 litre tanka tavsiye
Canlı doğuranlar zayıf balıklardır.Her ne kadar boyut olarak onlara yönelsenizde su değişimi gibi durumlarda çok kolayca hasta olacaklardır.Bence bahsettiğiniz büyük tank alıp bunu  yavrulara ayırınız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.