ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
okhay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ocak 2014 19:51
Son Ziyaret:
16 Ocak 2017 00:20
Toplam Mesaj:
46 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Okay Dikmen
Doğum Tarihi:
10 Ağustos 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Treebeard (Old Tree)
Güzel kurulum olmuş elinize sağlık.

Yalnız saniyede 1 baloncuk co2 bana fazla gibi geldi. Ben de wave box 45 kullanıyorum ve 3,5-4 saniyede 1 baloncuk verdiğimde co2 indicator yeşil oluyor. Herhangi bir ölçüm yapmadan co2 veriyorsanız bence biraz azaltın.

Bu akvaryumların ışıkları maalesef taban bitkileri icin yetersiz. Ben ampulü değiştirip yanına led armatür ekledim ama yine de taban bitkilerine zemini kaplatamadım. [:(]

Umarım en az sorunla kurulum sürecini atlatırsınız. [:)]

Keyifli hobiler.
ReeFlowers AquaPlants All Inclusive
[QUOTE=Homeros]Bu ürün balıklara zarar veriyor mu? Özellikle doğurganlığı azaltıyor mu? Bir de kullanırken iç fitreyi kapatmak gerekiyor mu? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler.[/QUOTE]

Akvaryumdaki balıklara da kiraz karideslere de (karideslerin sıvı gübre konusunda hassas olduğu söyleniyor) bir zararını görmedim. Bu gübre, daha ziyade iz elementleri içerdiğinden, yanında NPK kullanmanız iyi olur.
27.27 yükseklik 16cm boyle bi akv. beta baklir mi
Askerlik dönüşüne erteleseniz daha mantıklı olur bence. Şu durumda balıklara çok da sağlıklı şartlar sağlayamayacaksınız.
12 lt akvaryum betta hazırlığı
Rica ederim.

Küp akvaryum sorun olmaz. Filtre de 30x30x30 akvaryumda rahatsız etmez bence.
12 lt akvaryum betta hazırlığı
Bütçeniz yeterliyse en azından 20 litrelik bir akvaryum daha iyi olacaktır. Akvaryum hacmi büyüdükçe su değerlerini korumak da kolaylaşacaktır. Ben 30 litrelik bir tankta bakıyorum, halinden gayet memnun.

Işığınızın kelvin değeri bitki bakımı için önemli. 6500K tasarruf ampulleri java fern gibi yüksek ihtiyaçları olmayan bir bitki için yeterli gelecektir. Java fern kökü kuma gömülen bir bitki değil bu arada. Taşa veya hindistan cevizine bağlayabilirsiniz.
ista co2 95gr
13 Ocak  tarihinde kurdum. 24 saat açık, yaklaşık 5 saniyede bir damla şeklinde halen kullanıyorum. Sanırım en fazla 15 gün içinde ilk tüp bitecek. Küçük tanklar için (bendeki 30 litre) iyi bir çözüm kesinlikle.
12 lt akvaryum betta hazırlığı
Güzel bir kurulum olmuş. Balığın ihtiyaçlarını düşünüp ona göre yola çıkmışsınız, tebrik ederim.

Alabiliyorsanız küçük bir şelale filtre daha iyi olacaktır. Hem akvaryum içinde biraz daha hacim kazanırsınız. Bettalar pek akıntı sevmiyor biliyorsunuz. Balığı eklemeden önce tankınızdaki bakteri döngüsünün de belli bir seviyeye gelmiş olması gerekli. Tanka bakteri kültürü ekleyebilirseniz (sera nitrivec vs vs.) işleri hızlandırmış olursunuz.

Bitkinin türünü ben de bilmiyorum açıkçası ama uzun bir bitki ve daha da uzayacağa benziyor. Yavaş büyüyen ve çok gereksinimi olmayan bitki türleri bu akvaryum için daha iyi olur. Anubias petite ve java fern betta tanklarında çokça kullanılıyor.

Çalışma lambanız kaç watt ve içindeki ampul kaç kelvin? 12 litrelik bir tanka 30w ışık vermek pek mantıklı olmaz biliyorsunuz. 7-8w 6500k bir ampul işinizi görür diye düşünüyorum.

Ayrıca konuyu labirentliler bölümüne açarsanız daha çok cevap alabilirsiniz bence. Bu taraflara pek bakan olmuyor sanırım.

Sağlıklı hobiler.
70 Lt Tanka CO2 Ama Hangisi
İlla ki bu seçeneklerden biri olacaksa 95 gr olan seti  tavsiye ederim. Kendim de 30 litrelik tankımda, yaklaşık 5 saniyede bir baloncuk şeklinde 24 saat açık 4,5 aydır kullanıyorum. Bence nano tanklar içi gayet iyi bir ürün. Tek eksiği çok ince ayar yapamıyor olmanız.

Yanında mutlaka co2 indicator de almanızı tavsiye ederim. Bu sayede akvaryumdaki co2 miktarını daha sağlıklı görmüş olursunuz.
okhay2015-04-25 13:23:35
Yeni Betta , Yeni Macera *(güncel 16.08.2015)*
Maşallah çok iyi bakıyorsunuz balığa.
Bettada kuyruk erimesi ve ölüm
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre): 30

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 15 kiraz karides

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Tetra Tec EX 400 Dış diltre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir %25 su değişimi




Arkadaşlar selamlar,

İlk göz ağrım olan bettam ölünce bahaneyle akvaryumumu yeniden bol bitkili olarak kurdum. Yosunla savaş için attığım 5 adet kiraz karidesten biri yavrulayınca akvaryuma balık ekleme işini uzun süre erteledim. 

Akvaryum yeniden kurulalı yaklaşık 5 aylık bir zaman geçti ve bu sürede 15 civarı (tam sayıyı blmiyorum) kiraz karides de mutlu mesut yaşamakta idi. Akvaryumun su değişimini bir defa bile aksatmadım, beklettiğim suya mutlaka su düzenleyici ekledim, bakteri kültürü vs vs. Kısacası bakım konusunda elimden geldiğince özenli davranıyorum. 

Perşembe günü artık tamam dedim, karidesler de yeterli büyüklüğe ulaştıklarından alışveriş merkezinde yeni açılan bir pet shopa girip akvaryumun yeni sakinini aldım. İlk gün iyiydi, balık gezdi tozdu karidesleri inceledi ancak ertesi sabah uyandığımda balığın alt yüzgecinin yarısı erimişti. Akşama iştn döndüğümde ise maalesef balık ölmüştü ve alt yüzgeci neredeyse tamamen yok olmuş vaziyetteydi.

Şimdi yeni bir balık almaya korkuyorum, acaba akvaryumumdaki su şartları mı kötü yoksa balık aldığımda hasta mıydı diye tereddütteyim. Erime inanılmaz hızlı ilerlemiş, öte yandan karideslerde sorun yok, eklediğim günden beri kayıpsız büyüyorlar. Bitkilerde de sorun yok. Kör topal da olsa cuba bile yayılıyor. Betta maalesef ki yine bardakta satılmaktaydı ve büyük ihtimalle sorunun sebebi buydu ancak yine de ne yapayım kararsız kaldım. Ayrıca akvaryumu dezenfekte etmem gerekir mi, bettadaki kuyruk erimesi akvaryumdaki su şartlarından kaynaklanmadıysa bile artık akvaryum bu zararlı bakterileri taşıyor olabilir mi kısacası yeni bir balık eklediğimde aynı sorunu yaşar mıyım bilmiyorum arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Çok uzun ve dağınık oldu kusura bakmayın.



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.