ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burak0007
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ocak 2014 22:30
Son Ziyaret:
21 Ocak 2015 23:19
Toplam Mesaj:
112 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burak çakmak
Doğum Tarihi:
18 Aralık 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

85*40*50 Tropheus
65*30*30 yavruluk
50*20*30 yavruluk

BURAK ÇAKMAK

SON 10 MESAJI

Tropheus Ların Yanına Vatoz
[QUOTE=Kilitci]Ben geçen sene bu günlerde alvaryum kurdum
içine 24 ad. red rainbow kasanga ,6 ad. makrakanta çöpcü ,2 ad. albino cüce vatoz  koydum
tam bir yıldır sorunsuz kayıpsız yaşıyorlar kesinlikle birbirlerine dokunmuyorlar
fakak
oturmuş olan bir akvaryuma sonradan balık eklemek farklı var olan balıkların sonradan gelenleri kabul etmiyebilir

sana tavsiyem olurda vatoz alırsan
akvaryumun dekorunda ufakta olsa değişiklik yap ve aldığın vatozları karanlıkta akvaryuma koy

bu taktikle %90 şansın olur
[/QUOTE]Ben yavruyken aldım balıkları tam yaklaşık 5 aydır yanlarında farklı balık yoktu bende ilkde tereddüt ettim koysam mı diyede aklımdaki soru işaretleri kalktı değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Tropheus Ların Yanına Vatoz
Merhaba herkese hayırlı forumlar ikola ve ilangi türlerim var akvaryumda yosun olayı bu aralar çok sık çıkmaya başladı bu yüzden yanlarına koyabileceğim bi vatoz türü varmıdır. Varsada bilgi verirseniz çok makbule geçer. İyi günler.
Akvaryumda Kum Eksilmesi
[QUOTE=zlatan ibrahimovic]İlk olarak manuel yerine pilli veya elektrikli bir dip süpürgesi al. Pilli haqos dip süpürgesi gittigidiyor.comda 22 lira falan. Bunlarla hem daha rahat dip temizliği yaparsın hem de daha kontrollü olduğu için daha az kum kaybedersin.dip çekimi yaparkende kumla temas eden o hazneye çok fazla kum gelecek şekilde kum koyma. Çok fazla kum olsa bu defa kumu da çekiyo. Kum alırken balık türü çok önemli cichlid türünde balıklar için reeflowers kalsiyum karbonatlı kum daha iyi çünkü hem cichlid türleri için en ideal ph olan 8.1de ph'ı sabit tutar hem de kalsiyum karbonat ile suyu minerallendirir. Eğer balığınız için bazik su uygun değilse en ideali hagen kum.phı etkilemez ve suyu minerallendirir. Ama alırken dikkat etmelisiniz. Piyasada hagen kum diye millete boyanmış camlar veriyorlar. Ayırt etmek ise çok zor değil. Gerçek hagen kuma bakınca içinde sanki binlerce cam kırığı varmış gibi bir manzara ile karşılaşırsınız. Tuz ruhuna bi miktar atılınca ise sahtesi köpürür veya rengini verir anda gerçeği bana mısın demez, ne köpürme olur ne de renk verme.ama ayırt edemediyseniz,yarım kilo alın bir kovaya koyun ve sıcak su ile 5–6 defa çok iyi yıkayın. Renk verirse sahtedir vermezse gerçektir. Dezenfekte ederken de en az 5 defa çok iyi yıkayın. Akvaryuma elemesi ise çok kolay balıklarıçıkartmaya gerk yok. İsterseniz kovadaki kumu elinize alıp avuç avuç dibe kadar götürüp yavaşça bırakın isterseniz bu işlemi eliniz yerine akvaryum kepçesiyle yapın.[/QUOTE]Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kafam daki soru işaretleri kalktı saygılar
Akvaryumda Kum Eksilmesi
Merhaba öncelikle herkese sağlıklı hobiler; Akvaryumum da ne zaman dip çekimi yapsam sürekli kumun eksildiğini fark ettim kum eklemek istiyorum bunu balıkları çıkarmadan nasıl yapabilirim bilen arkadaşlarımın yardımcı olmasını istiyorum şimdiden teşekkürler. 
85x40x50 Akvaryum için Demir Profil tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı hobiler bu ölçülerde akvaryumum var ve 2 inciyi alıcam bunun için 2 katlı demir profilden sehpa yapıtırıcam ama bu konu hakkında hiç bilgim yok yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar iyi günler.
Akvaryumda Yosun Sorunu
Arkadaşlar 85x40x50 170 lt bi akvaryum var taşlar,kayalar ve cam da yeşil yeşil lekeler oluşmaya başladı beslediğim balıklar 9 adet 3-4 cm tropheus su derecesi 26-28 derece arasında neden kaynaklı olabilir acaba bu sorunu düzelte bilirmiyim yardım ederseniz çok iyi olur.

80 Litre Akvaryuma Balık Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar 80 litre akvaryumda 12 adet neon tetra bulunmaktadır bunların yanlarına koyabileceğim başka ne tür balık olabilir aklımda japon var ama sizce uygunmudur yada sizin tercih ettiğiniz yardımlarınızı bekliyorum.
Cama Cam Akvaryuma Işık
Cama cam akvaryuma ışık lan dırma nasıl yapabilirim bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım ederse çok iyi olur
Tropheus yanına Tür Tavsiyesi
Arkadaşlar 4 adet ikoala var. Bunların yanına başka ne tür ekliye bilirim, yardımcı olur musunuz ?
Ebubekir ATAR2014-07-01 12:14:22

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.