ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mertilkme
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mart 2014 19:26
Son Ziyaret:
03 Aralık 2018 18:04
Toplam Mesaj:
66 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert ilkme
Doğum Tarihi:
08 Nisan 1989
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Blue Grass, Orange paso snail, L144 Tül kuyruk, Sakura karides

SON 10 MESAJI

Buz balığı (Kryptopterus bicirrhis) nerden bulunur
Arkadaşlar buz balığı olarak bilinen 

http://www.akvaryum.com/kryptopterus_minor_%28hayalet_kedi_baligi%29_tatlisur_58_1065.asp#b

Balığını Ankara'da bulabilieceğim bir yer var mı bilgisi olan var mı acaba ?
Beyaz Moli-Lepistesler-Hastalıklar Başladı-
Dostum öncelikle geçmiş olsun, hastalık konularında bende malesef çok bilgili değilim bu yüzden elimden geldiğince araştırıyorum fakat bir kaç kritik yanlısın olmuş onları söylemek isterim;

Öncelikle bütün tanka metilen mavisi dökmüşsün bu çok yanlış tanktaki bio dengeyi tamamen yok etmişsin lepistes ve molilerinin dışında çöpçü ve vatozların var onlarıda her an götürebilirsin bu gibi durumlarda karantina tankına hasta balıkları alman gerekir ana tanka pek bulaşmamalısın.

Ayrıca tuz attmışsın bu özellikle vatozlar için çok sakıncalı diye biliyorum tuzu hiç sevmezler.

1 seneyi aşkın süredir blue grass varyete lepistes besliyorum bu şekilde bir sorunla hiç karsılasmadım o yüzden bu hastalığı bilmiyorum ne yapman gerektiği konusunda sana yardımcı olamıcam fakat eminim en kısa sürede bilgili hobi severler sana yardımcı olacaktır.

Tekrardan geçmiş olsun
Hobi odama iki yeni karides tankı
Harika karides tankları kurmussunuz takipteyim 
Buda benim sakura ve kirazım
İnşallah bol bol yavru alırsın :)
Karideslerde yumurtayı karına alma
Herkese merhabalar bu gün 1 karidesimde yumurtalarını sırtından karnına aldığını gördüm. Sormak istediğim soru karidesler bu döngüye girdiklerinde yumurtalar döllenmiş anlamına geliyor mu yoksa yumurtalar döllenmese bile karına düşüyorlar mı ?

Bunu sormamın sebebi akvaryumumdaki kırmızı sakura karideslerimin hemen hemen hepsinde sarı eğer mevcut, bu yüzden içeride erkek var mı yok mu tam bilemiyorum bu yüzden sorma gereği duydum hepsinde baya belirgin bir şekilde sarı eğerleri gözüküyor dünde 1 tanesinin yumurtaları karnına aldığını fark ettim. Eğer yumurtalar döllenmedende düsüyorsa erkek kırmızı sakura almam gerekicek sanırım...
Tanklardaki suyun sararması
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim gayet açıklayıcı oldu :)
Tanklardaki suyun sararması
Herkese merhabalar forumdaki bir akvaristten kaplan karides ve arı karides sipariş ettim saolasun yanında bir çok hediye göndermiş moss ball kızıl ağaç kozalağı ve ceviz meşe gibi yapraklardanda koymuş. Yaprakların hepsi kuru yaprak ama tabi ben yeşilken mi kurutulmus yoksa kendiliğinden mi kurumuş yaprak bilmiyorum.

Sorum şu ki ben bu yaprakları ve kozalakları kullandıktan sonra suyun renginde belli bir şekilde sararma gördüm berrak su şu anda sararmış durumda bu kötüye işaretmidir yaprakları ve kozalakları cıkarmalımıyım sizce ?
Akvaryumda istenmeyen canlılara çözüm. Videolu :-)
Benim anlamadığım yem yinede dağılmadan nasıl duruyor içinde ? herhalde iç filtreyi kapatmamız gerekiyor yemleme sırasında ?
Arı Karidesler Hakkında Bilgilendirme
Çok teşekkür ederim ethem fakat karidesler hakkında cok faszla bilgim olmadıgı için daha öncede bu resmi gördüm ama yorumlıyamadım acıkcası soruma cevap bulamamıstım ama yinede teskkür ederim :)
Arı Karidesler Hakkında Bilgilendirme
Herkese merhabalar hali hazırda kırmızı sakura beslemekteyim fakat arı karides türüne olan ilgim oldukça fazla yakın bir zamanda forumdaki hobici bir arkadasımızdan almayı planlıyorum fakat almadan önce bazı konularda sorularım var sizlere danışmak istedim.

Hepimizin bildiği gibi arı karideslerde varyete çeşidi oldukça fazla, merak ettiğim mesela bir arada hem kırmızı beyaz hem siyah beyaz bakıldığında bunlar arasında çaprazlama olabiliyor doğacak yavrular ne renk çıkıyor ? HİNOMARU dediğimiz daha özel ve güzel renklere sahip karidesler bu renklerin çaprazlanması sonucu mu elde ediliyor ? Yoksa ırkın kırılmaması için aynı renkten olanlar sadece bir arada tutulup diğerleriyle karıstırılmamalımı bu konularda bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Birde üretim ve yavru alımı olarak arı karidesi mi yoksa kardinal kardiesimi tavsiye edersiniz hangisinin bakımı daha kolay acaba ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.