ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ozge
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2014 04:00
Son Ziyaret:
11 Ağustos 2014 14:12
Toplam Mesaj:
146 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özge Uçar
Doğum Tarihi:
09 Ekim 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
İdari İşler
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özge Uçar
140 lt. kribensis
45lt. bitkili plati
20lt. karantina

SON 10 MESAJI

Tema: Şirinler ve Büyülü Orman

Evet, bu şekilde olmasını kızım istedi ve düzeni tamamen onun isteğine göre birlikte yaptık, amaç zaten filmdekinin aynısını yapmak değil öncelikle çocuğu mutlu etmekti.. Ben zaten bu paylaşımı "bakın ne kadar mükemmel bir iş çıkardım , birebir şirinler köyü yaptım" diyerek yapmadım, şirinlerden esinlenerek kızım için yaptığımı paylaştım :)

Murat Bey, evet  balıklar çok sağlıklı ve de mutlular , su testleri belirli aralıklarla zaten yapılıyor.
Tema: Şirinler ve Büyülü Orman
Fotoğraf:

Gelecek çoğu olumsuz yorumu şimdiden tahmin ediyorum, hele ki beni bilenlerin "nasıl olur da doğal olmayan ürün kullanırsın tankta "dediklerini duyar gibiyim fakat bu sefer kızım için birşey yapmak istedim. Şirinler köyünü model alarak bir büyülü orman yaratmaya çalıştım. Şatoyu mecburen kullandım çünkü alternatifi yoktu (lav kayasını da oyacak yeterli zamanım şu sıralar yok,ilerisi için hedefim şatonun yerine şekillendireceğim lav kayası koymak ama şu anda şato kalıyor).
Köy ile Gargamel'in şatosunun bulunduğu alan arasına köprü görünümlü yosunlandırdığım bir kütüğü koyup önüne taş dizdim , taşların sayısını arttırmam gerekiyor istediğim "tehlikeli bölge, geçiş yok" görüntüsünü elde edebilmek için. Onun arkasında da yine moss sarıp ağaç görünümü verdiğim bir kök var.
Köyümde ise christmas mossla kaplı yarım coconut kabukları ile şirin evleri yaptım,çakıllarla evlere patika, Kum rampanın üst kısmına ise bir bütün coconut ve onun içine de anubiası yerleştirerek Şirin babanın evi ile köyü tamamladım. Şu an tek eksik,diğer tankta budanmayı bekleyen sessifloralarla arka planı biraz daha yeşillendirmek ve  sağ köşede görmüş olduğunuz çirkin yapay bitkinin yerine gelecek olan afrika baobab ağacı şekli vermeye çalışıp moss sardığım ağaç çalışmam. Diğer co2 li bitki akvaryumumda biraz daha şekillenmeyi bekliyor.

Not: Şirinler suya salınım yapmıyor, aylar öncesinden suya konulup, sık sık su değerleri ölçülüp denendi. 

Kapasite (litre): 150 lt.
Canlılar: 1e 1 d Kribensis  35 kribensis yavrusu

Malzemeler: Tetra tec ex 700 dış filtre, tetratech aps 400 hava motoru

Akvaryum Bakımı: Haftada bir %20 su değişimi

Kullanılan Yemler: artemia, tetra min, kırmızı kan kurdu, tetra tips tablet 

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: su değişiminde aquatan, haftada 2 kez sıvı gübre

130Lt. Bitkili Canlıdoğuran Tankım
[QUOTE=boyzone]Merhaba, öncelikle akvaryumunuz hobiye yeni başlayan birine göre harika olmuş, fakat bazı eksikleriniz mevcut.
öncelikle akvaryumun bitki için ışığı yetersiz 120 boyunda sylvania aquastar, sylvania gra-lux marka akvaryum  flerösanı kullanabilirsiniz.
ayrıca akvaryumunuzda lepistes mutlaka olmalı diye düşnüyorum, hobicilerden uygun fiyatlı jumbo boy lepistes alırsanız hem renk katar, hemde bi sürü yavrular, zaten akvaryumunuzda bitki olduğu için yavruları yiyemezler. şimdilik aklıma gelenler bunlar.
bol yavrulu hobi diliyorum.
[/QUOTE]
teşekkürler, o tankta şu an 4*39watt grolux awuastar ışıklandırma var. Lepistes malesef sevmiyorum, fazla narinler. Son değişikliklerden sonra zaten bitkilerin çoğunu ve bazı canlıdoğuranları diğer tanka alıp, bunu kribensis tankı olarak devam ettiriyorum.
Yeni kurulum- Kribensis tankı-önerileriniz

teşekkürler. Mossla çok uğraşmak istemiyorum, moss kaplı bir ağacım bir de köprüm var ,şimdilik yeter sanırım.
İki parmak kadar kalınlığı var aslında kumun, idare edecekler onunla :)

Az önce ölçümleri de yaptım.
ph 6.5
cl2 0
kh 7
gh 6
no2  0a yakın
no3 0 a yakın

Değerler iyi. Şimdi birkaç gün oturup bakterinin biraz oturmasını bekleyeceğim, sonra da bıcırlar doğru tanka :)

Yeni kurulum- Kribensis tankı-önerileriniz


Bu sefer acele etmiyorum üstadım, şu kurulum iyi midir yeterli midir kribler için? Silis kum ekledim , Anubias, saz ve elodeadan başka bitki koymayacağım.
135lt. su aldı; aquatan ekledim; birkaç saat sonra da bakteri ekleyeceğim.
Ufaklılar dayandığı kadar uzun nanoda tutup; su iyice oturunca buraya alacağım. Su da ancak berraklaşır zaten, Bakalım, umarım problem çıkmaz..
Ozge2014-06-29 20:31:38
Yeni kurulum- Kribensis tankı-önerileriniz
Bir çift kribens için yeni bir kurulum yapmaya karar verdim. Fakat bir konuda kararsız kaldım.
Kribensislerin bitki de sevdiğini biliyorum. Bu tankımda low-tech olarak sadece kribler için bir kaç bitki bulundurmayı planlıyorum. Düşük teknik tanktaki bitki için en ideali siyah hagen kum fakat bir makalede bu kumun kribensislere zarar verebileceğini okumuştum ( ince keskin kenarları olabiliyor ve çiftleşme döneminde çok hareket ettikleri için yara alabiliyorlar). Öte yandan kribensisler de diğer çikletler gibi ince kumu ağızlarına alıp tükürmeyi çok seviyorlar ama ince beyaz kumda da bitki yetişmiyor.

İki adet moss sarılı yati kökü, 1 adet mangrov köküm var, bir adet lav taşı kaya ve kribensisler için1 adet hindistan cevizi , 1adet de üzeri moss kaplı yarım hindistancevizi olacak.
İnce kum kullanırsam ne tür bitki kullanmam gerekir? Kum kökleri beslemeyecektir. Elodealarımı vantuzla arka cama sabitleyebilirim, ayrıca java fern de almayı düşünüyorum (kayaya veya köklere misina ile tutturabilrim), bunlar yeterli olacak mı ? Mümkün olduğu kadar doğal bir ortam yaratmak istiyorum kribensislerime. 
Kullanacağım tankın brüt hacmi 150 litre, tetratech ex600 dış filtre , tetratech hava motoru kullanacağım. CO2 sistemi olmayacak. 

Fikir ve önerilerinizi acilen bekliyorum.
Parı Prensesle, Sarı Beyaz ıceman geçinir mi ?
Bu balıkların besleneceği minimum hacim 120litredir , ve sizin akvaryumunuzun hacmi  o kadar balık için yetersiz. 
Bu kuyruğun nesi var
Dış filtre malzemesini değiştirirsem tüm sistem alt üst olur çünkü daha dün filtrenin malzemesini çıkarıp, elyafı değiştirdim; bioball ve seramik halkaları da diğer sağlıklı akvaryumun suyundan alıp yıkadım.
Az önce de mümkün olduğunca bitkileri temizleyip, budayıp miktarını azaltarak geri diktim. 
İki günlük koruma amaçlı dediğiniz ilacı kullanıp; sonrasında %30 su değişimi yapıp; filtreye de geçici karbon eklesem uygun mudur?
Bu kuyruğun nesi var
Tetraları yakalamamın şu an imkanı yok. Sanırım tüm bitkileri çıkarıp ( zaten sakal yosun problemi yüzünden bunu yapmam gerekiyordu) ana tanka mikofish uygulaması yapacağım, dediğiniz gibi 3 güne yayarak, sonra da su değişimi. 
Karantina tankına aldığım balıklar tedaviye rağmen malesef tek tek ölüyorlar ( hepsi lepistes)
Ana tankta ölüm ya da belirgin hasta balık yok çok şükür.  

Sabah yemlerini vermiştim (ana tank) biraz sonra bitkileri çıkarıp önlem maçlı mikofish uygulamasına başlayacağım. Mikofish tedavisi sırasıda dış filtre açık kalıyor sanırım, değil mi?


Bu kuyruğun nesi var
[QUOTE=umitlee]Özge hanım muhtemelen kavgada olmuş ya da kur esnasında yaşanmış gibi. Çünkü kuyrukta darbeler var üst kısımda kanlanma var. Normalde bir şeyi yok gibi ancak bu tankta bir mantar durumu yaşandı demişsiniz. Komple mi su değişimi yaptınız tanktaki malzemeleri vb. iyice temizleyebildiniz mi ya da koruma amaçlı olarak neler yaptınız bunları da bilmiyoruz. Ancak bunların hepsi bir tarafa her ne sebeple olursa olsun yara almış balık tüm enfeksiyonlara açıktır. Ancak ne var ki bu mutlaka hastalık kapar anlamında değil. Vatoz türlerinin olması koruma uygulamasını kolaydan orta-zora sürüklüyor.

Yukarıda bahsettiğim 1 lt. suya 15 damla Mikofish katılmış suda bir poşet (balık poşeti ya da yumurta poşeti uygundur) içerisinde 1-2 dakika çok hafifçe balığı yormadan çalkalamanızdır. Böylece sadece balığa ilacın nüfuzunu sağlarsınız. Koruma amaçlı yapabileceğiniz şimdilik budur. Yine bir doz uygulama bu tanka Mikofish ekleyebilirsiniz. Vatozlar olduğu için kaya tuzu önermiyorum. 
[/QUOTE]

Vatozları çıkardım Ümit Bey, karantina tankına aldım.
Şu an Ana tankta sadece çöpçü, tetralar ve kribensis çifti var.%20 %30 olmak üzere iki gün üstüste su değişimi yaptım. Kökleriçıkarıp iyice temizledim, Keza bitkileri de aynı şekilde. Yeni su eklerken bakteri kültürü ve aquatan da ekledim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.