ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
baybarsmert
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mayıs 2014 16:05
Son Ziyaret:
25 Kasım 2018 12:53
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert kayserilioğlu
Doğum Tarihi:
19 Temmuz 1986
Yaş:
37
İl:
Afyon
Meslek:
turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/162492.jpg[/img]      Mert Kayserilioğlu Bigger is better

SON 10 MESAJI

Yeni Kurulum Ph Ve Sump Ayarı
Toplam su dolu ağırlık 2012 kg yapmakta. Ev giriş kat olduğu için büyük bir sıkıntımız yok. Belirttiğiniz detaylar için çok teşekkür ederim. Birde sorularımın direk cevaplarını alabilirsem çok iyi olacak. Saygılar.
Yeni Kurulum Ph Ve Sump Ayarı
Herkese sağlıklı hobiler dilerim;
Yeni bir akvaryum kurulumu yapıyorum. Boyutları 250*90*60(h) ve sumplı olacak. Sump boyutları 150*60*45(h) olacak. İçerisinde 20 tane discus ve 2 adet motoro stingray besleyeceğim. Dekor olarak sadece stingray işin biraz kum belki birkaç mangrowe kökü olacak. Yani fazla bir dekor olmayacak. Neyse sormak istediğim daha doğrusu aklıma takılan şunlar;
1) Mutlak suretle bir r/o cihazı gerekiyor ama bu cihazlara baktığımda hep ph seviyesini 7.2 gibi seviyelere çıkarttığını okudum. Bu durumda özellikle stingrayin istediği ph seviyesine inmek için ne tavsiye edersiniz?
2) sumpta çok fazla medya vs bulundurmayacağım. Aklımda biyolojik sünger, seachem matrix ve özellikle nitrat düşürülecek birşey var ama buna karar veremedim. Sizlerin bu yöndeki tavsiyeleriniz neler olur? Bioball zaten sump kulelerinde olacağı için yazmadım. Elyafta çıkışlarda olacak o yüzden yazmadım. Sump içi için tavsiyeleriniz neler olur?
Herkese cevapları için teşekkür eder, saygılar sunarım.
Discus Tankına Kamera İzleme Sistemi. :p
Çok güzel bir fikir. Tebrik ederim. Siz ne tür bir kamera kullandınız? Benim tankın yapımı kurulumu bitince bende düşünüyorum bunu. Benim aklımda şimdi adını hatırlayamadığım bir markanın ıp kamersını alıp akvaryumun dışardan bir köşesine yerleştirmek. Ayrıca go pro da var. Geceden takıp gündüz açar fotoları çekerim diye hayalliyorum.
Başsağlığı Bildirisi
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Geride kalanlara sabır ve uzun ömürler nasip etsin.
Türkiye'deki nadir akvaryum balıkları(foto+bilgi)
Konuyu daha yeni fark ettim ve çok hoşuma gitti. Nadir tür sayılır mı bilmiyorum ama benim çok merak ettiğim görmek istediğim balık Doryichthys martensii denen ingilizcese freshwater pipefish denen balık.
Yurtiçi Kargonun Berbatlığı
Yurtiçi kargo ile sıkıntı yaşamamak imkansızmış bunu sizlerin sayesinde bir kez daha anladım. Afyon şehir merkezinde 60 yıllık bir yerde (ki burası iş yeri herkes bilir ve adres tarifi için kullanılır) çalışıyorum. Mahalle, cadde, sokak adlarının girilmesine ve hatta kapı no ve iş yerinin adı verilmesine rağmen adres yetersiz diye teslim edemediler. Ertesi gün geldiklerinde gözümün önünde koliyi düşürdü ve koli yokuş aşağıya bir kaç takla attı. Gerisini burda yazmayayım forumdan atılabilirim.
Bir kere de müşterimize kargo geldi. Sırf adres iş yerinin adresi diye benden iş yerinin kaşesini istedi bende vermedim. İş inada bindi teslim etmedi kargoyu. Önce müşteri sonra biz görevliden şikayetçi olduk. Şubeye gittik, aradık, mail attık vs. Sonuç olarak aynı eleman aynı kargoyu hiç bir ses çıkartamadan geri getirip verdi ama tabi yüzüne karşı yaptığının nasıl saçma birşey olduğunu olması gerektiği gibi tekrar anlattık. Bir daha asla ama asla çalışmam dedim. Mng kargo ve sürat kargo ile şirket anlaşması yaptık. Daha ucuza gönderilerimizi yapıyoruz.
151×54×68h Yeni(den) Kurulum Silinebilir!!!
Arkadaşlar yardimci olabilecek kimse yok mu?
151×54×68h Yeni(den) Kurulum Silinebilir!!!
Herkese merhaba;
Bende yağmur akvaryum marka üstte sump sistemi olan 151×54×68 ebatlarında tank var ve bunu tuzlu suya çevirmek istiyorum. Kafamdaki soruları ve planları aşağıda maddelerle siraladim. Size bolca sabır dileyerek başlıyorum :)
1) dolapli akvaryum alta 160 ltlik sump sistemi kurmayı planlıyorum. Verimi arttirmam için tavsiyeniz nedir?
2) Ps olarak bubble magus c66 veya curve7 düşündüm bunlardan hangisi veya fiyatı uygun olacak başka tavsiyeniz var mıdır?
3) akvaryumda 2 mercan(bubble coral, finger coral) 1 anemon olacak yani balık ve omurgasız harici sadece bunların olmasını planliyorum. Balik vs olarakta 2-3 tang, 3 palyaço, 1 moorish idol, 5-6 tane cleaner shrimp koymak istiyorum. Bu bana kafi. Akvaryumun kapak kısmında malumunuz 2 adet lamba için yer var ve şu anda 1 jbl solar tropic 54w 1 36w sylvania grolux var bunları değiştirmek gerekiyor diye tahmin ediyorum. Tüm bu canlı miktarı , hacim vs bilgileri ışığında aydınlatma tavsiyeniz ne yönde olur?
Herkese saygılar. [EDIT]baybarsmert,2015-09-02 13:02:02[/EDIT]
Moss Kaplama Yöntemi (Dry start method)
Arkadaslar merhaba;
Daha yeni bitki akvaryumuna geçiş yapmakta olan birisi olarak forumda bilgi toplarken bu konuyu gördüm ve iyiki de gördüm. Benim şöyle bir sorum olacak. Forumun başlangıç noktası hazır tele sarma vs kullanmak yerine kendi kendimize bunu yapmamız ve su doldurmadan bur süre nemliliği koruyarak tutunma sağlamak. Peki ben hazır sarılı halde alıp uygulasam ve yaklaşık 1 ay kadar sadece nemliliği yüksek tutarak baksam ve sonrasında suyu doldurup bir 10 gün kadar daha suyun oturması için beklesem bir sorun olur mu?
Herkese cevapları ve fikirleri için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar sunarım.
bitkili ilk denemeyle ilgili sorularim var saygıla
Arkadaşlar vermiş olduğunuz bilgiler ve link için çok teşekkür ederim. gerçekten çok faydalı oldular. Musadenizle son bir şey soracağım. Akvaryumun kapak ve armatür malum standart ölçülerde ve 120cmlik 2 ad. lamba için yer var. 2 ad. jbl solat tropik 54watt t5 taksam hem görünüş olarak hemde bitkiler için yeterli olur mu? Derinlik 65 cm. Biraz büyükçe birşey verilen formule göre ~236 watt lazım ama bunun içinde kapağı degistirmem lazım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 31 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.