ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yusuf-Saraç
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Haziran 2014 17:51
Son Ziyaret:
19 Haziran 2014 10:47
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf Saraç
Doğum Tarihi:
21 Ocak 1998
Yaş:
26
İl:
Bursa
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Akvaryum foruma yeni bir başlangıç.
[QUOTE=yusufkinali]Valla bende 14 yaslarinda basladim bu ise her yaz canm sıkılır elimdeki paraya uygun kurardim bir akvaryum ancak her kurdugumda akvaryum tam anlamiyla beni doyurmazdi :) akvaryumu alirsin kumu felan alirsin isik almaya paran olmaz onu alirsin filtresi onu alirsin isiticisi :) hepsinin oldugu ancak baligimin olmadigi zamanlarda gecti uzerimden :) Yani kucuk yasta bu isle ugrasmanin ne kadar uzucu oldugunu bilirim ben :) Japonla basladim 14 umde 15 de yunus 16 17 de sp simdide karma bir akvaryumum var ve cok sukur bu zamana kadar ne toplu bir ölüm ne de salgin hastalikla ugrastim cok sukur :) Ölen bikac baligimda yeni alip akvaryuma koydugumda şoka girmekten dolayi oldu ki bununda onune gecilmez zaten :) bu yuzden kendimi sansli hissederim hep :) Demek istedigim seninde yolun acik olur insallah benim gibi sende zevkini alirsin bu isin :)[/QUOTE]

Abi şoka girmenin önüne geçilmez demişsin ama balık poşetini suyu üzerinde beklettikten sonra akvaryuma salarsan balığı şok durumu yaşanmaz . Cikletler daha dayanıklıdır ama örneğin neon tetralar falan 1 saat su üzerinde bekletilmesi gerekiyor en az . Karidesleri hiç anlatmayayım bile 
Akvaryum foruma yeni bir başlangıç.
Bende 16 yaşındayım kardeşim dediğin gibi öğrenci olduğumuz için imkanlar kısıtlı oluyor . 
Yaz tatilleri seni zorlamayacak ufak tefek işler bulmaya çalış , haftalık 50 lira ile başlasan bile hiç yoktan iyidir . Bende bir petshopta işe başladım haftalık 60 liradan , 3 sene orada çalıştım ve ardından 80 TL almaya başladım haftalık . Bu para bana o zamanlar çok geliyordu , yaşıma göre de fena bir para da değildi . Çalıştığım yerden istediğim balığı veya yemi geliş fiyatına ( karsız olarak ) alıyordum . şimdi ise başka bir iş buldum günlük 45 TL den başlayacağım bu ay sonu nasip olursa . 
Demek istediğim çalışıp harçlık çıkartıp harçlıklarınla akvaryumunu büyütebilir , güzelleştirebilir , Balıklara daha güzel bir ortam yaratabilirsin . Yazını çok beğendim bu arada tebrikler :)
portakal ciklet
Hayır olmaz :)
portakal ciklet
İç parazit vardır . Sarımsaklı yem al ve onu at onuda yediremezsen balığın ağzına 1 damla sarımsak suyu damlat ve akşama tekrar yem at yemesini umuyorum . 
mücevher cinsiyet
Dişi olabilir fotoğraf atarsanız daha net bir cevap verebiliriz 
Vatozum icin bakarmisiniz ?
Türünü bilmiyorum ama %90 dişi . İmzanız için teşekkür ederim :) AZERBAYCAN <3
Sarı prenses YAVRULARI
Su Piresi bulup satın alman gerekir onun yerine bence Sera Artemia al . 
Artemia çıkartma makineleri var tıpkı kulukça makinesi gibi hava ile çalışıyor . Birazcık Sera Artemia döküyorsunuz ve yumurtadan artemialar çıkıyor . Çok kolay bir yöntem . Artemia'yı ve Artemia çıkartma makinesi aldıktan sonra teşekkür edeceksiniz eminim . Sağlıklı balıklar .. 
Cins ve cinsiyet sorunu
Balığınız büyük ihtimal Sarı İmparator ile Calico kırması bir balık . Ahli kesinlikle değil . Cinsiyetinin dişi olduğunu düşünüyorum fakat kırma balıklardan yavru almak hiç kolay değildir . Sadece şov amaçlıdır . 
hamile molim ama...
Balıklar her seferinde dışkılama amaçlı o keseyi çıkartır . Hamile olup yem yemediği için vücudunda dışkı bulunmuyor ve çıkarttığı kese doğal olarak boş çıkıyor . Doğurduktan sonra düzelecektir . İç parazit belirtisi değildir . 
Portakal Ciklet yanına Mavi prenses olur mu?
Portakal cikletler biraz asabi hayvanlardır . Yani tek tür bakılmasını tavsiye ederim . Bunun yanında mavi prenseslerde agresif balıklardır çok bölge tutarlar ve özellikle erkekleri saldırgan olurlar . Yani bu iki tür yan yana çok kavga edebilirler . 
Bence tek tür besle ama illa 2 tür olsun diyorsan portakalların yanına Afra Cobue ( Jalo reef vb . ) koyabilirsin .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.