ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kechis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ekim 2006 17:55
Son Ziyaret:
28 Ekim 2006 21:30
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Anıl & Deniz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Anıl ve Deniz

SON 8 MESAJI

Göz problemimiz

arkadaslar ne diyim,

bisey oluyorsa sizlerin tavsiyesi ile oluyor.

a. PLatform konusunda sanırım haklısınız, suyun seviyesini alcaltmak istememiştim. Ama sanıyorum biraz suyu alcaltıp, platformuda onun seviyesine getireceğiz.

b. UV lamba konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum, özellikle izmir de yaşayan bir arkadaşımız varsa. Çünkü inanın burda 4 5 pet shop gezdik, bırakın bulmayı, "abi biraz tarif edersen getirtiriz" gibi cevaplarla biraz karşılaştık. Ama umudu kesmek yok tabi arıyacaz.

c.Kalsiyum takviyesi nasıl yapılır ? Forumda bir ara okuduğum bir şey üzerine, kuş satan bir dükkandan gidip mürekkep balığı kemiği aldım ve onu 1-2 cm lik parçalara kırıp akvaryuma attım, ama bizinkilerin pek rabet ettiği yok. ZAten tatsı yuzsuz bieşymiş , ben olsam bende yemezdim heralde :)

d. Momo ilaç kulklanmaya başlamadık. Çok mantılı bir nedeni yok. Akvaryum düzelince, sanki oda biraz düzeldi gib geldi. Onca iğneyi çocuğa sokmadan biraz duralım dedik.

e. Yalnız size bir ley dah asormak istiyorum.


Lütfen gövedenin alt kısmındaki beyaz, yarı-saydam küfe benzeyen salyamsı şeylere dikkat edin.

Bunlar nedir allahaşkına ? Bu ti,p bişeyle karşılaşan oldu mu daha önce ?

yem yemiyorlar

eh ben de artık bu forumda 3 5 soru sorup bisey öğrendim ya bi cevapta ben yazıyım dedim.

momo nun deiğini kendim denemiştim. mahalledeki camcıya 8x12 ebatında 2 adet 4mm lik cam parçası kestirdim. ( para bile almadı )
bir akvaryum silikonu ile bunları 30 dece açı yapacak şekilde yapıştırayım dedim. Benim de planım momonun yaptığı gibi bir platfom oluşturmaktı. Şu an kurumasını bekliyorum. ama galiba çok beceriksizim silikonlar pek şekilsiz oldu.

O olana kadar idare etsinler diye akvaryumun kenarlarına tutturduğum kancalara metal klipslerle bir dvd kapağının yarısını kesip platform olarak su seviyesine indirdim. ÜZerine de çocuklar rahat etsin diye çakıltaşlarından kuru mekanlar yarattım. İstrsen <göz problemimiz> bölümünde resimlerini görebilirsin...
,
Göz problemimiz
) Oracle-Hsan Taycan ---> Size de özellikle teşekkür ederim :)

Gerçekten forum a resim bağlayamama durumum inan inattan değil salt beceriksizliğimden.

Bakalım bu sefer olucak mı :)



EN üst sağda gördüğünüz platform tam su seviyesinde ve bunu ufak çakıllarlarla biraz yükselttik. ( cam platform biraz kötü oldu )

Buraya Bir UV lamba alınacak ama bulmakta güçlük çekiyorum. İzmir de olan arkadaşımız varsa bu konuda yardımcı olabilir mi ?

Bide bu su ısısı gayatta 32 nin altına düşmüyor (- neyseki sabit ). Bu konuda bir çözüm önerisi olan ?


Tekrar teşekkür ederim.
Göz problemimiz
Herkese, özellikle momo ve deniz e çok teşekkür ederim.

Tavsiyelerinizi hemen dinledik.

Bir ısıtıcı ve filtre alıp akvaryuma yerleştirdik.

Suyun seviyesini yükselttik. Şu an silikonunun kurumasını beklediğim candan 15x10 cm büyüklüğünde bir platform ve tırmanma bandı yapıyorum.

Üzerine sentetik bir malzeme ile kaplayıp,i kayganlığını gidericem.

Sanıyorum yarın sabaha hazır olur. Bunu da daha sonra akvaryumumuzun sağ tarafına su üstünde kalacak şekilde monte edeceğiz.

Bir de şu UVB ışığını da bulabilirsek sanıyorum hepsi çözümlenmiş olucak.





Bu arada bilmiyorum güzel bir gelişme mi , ama hasta olan kardeşimizin gözü biraz açıldı. Suyun ısıs artınca keratalar ın keyfi yerine geldi ve akvaryumun içinde yüzmeye başladılar. Platfom olana kadar idare etsinler diye suyun yüzünde yüzen bi,r platik parçası koydum, ama tabi tamamen kuru değil. O yüzden bu akşam platform un silikonları kuruyunca yarın akvaryumu boşaltıp platformu yerine monte etmeyi planlıyorum.

Size sormak istediğim hala birkaç bişey var.

1-) Suyun ısısı dediğim gibi 33 C de sabitlendi ancak bu seferde düşüremiyorum. Karakutu marka 50W bir ısıtıcı aldım. ÜZerine 25-27-29 olmak üzere 3 adet ısı ayarı var. İlk koyduğumda çabuk ısınsın diye 29 a getirmiştim, sabah 25 e düşürdüm ama suyun ısısı düşmedi. ( sabit terrmometre ile okuyorum ) Bu durumda elektrik gücü daha az bir ısıtıcı mı almak gerekiyor ?




Alt Gövde de Salyamsı Oluşumlar
Arkadaşlar,
Öncelikle hepinizin bayramını kutlarım.

Sabha kalktım. Biraz çocuklara bakıyım istedim. Akvaryum ısısı 32 ye cıkmıstı. Sanıyorum fazlaolur dedim ve "kara kutu" marka ısıtıcının üzerindeki ısı ayarını 27 dereceye düşürdüm.

Ancak bu arada bizim gözü şiş olan arkadaşın, burnundan hava kabarcıkları çıkarttığını ve hareketlerinin çok yavaş ve batma-çıkma tepkilerinin nerdeyse kaybolduğunu gözlemledim. Sanıyorum forumda  yazıldığı gibi bizim çocuk akciğer enfeksiyonu oldu.

Aynı zamanda ikisinin de gövcdelerinin alt kısmında beyaz, salyamsı, yarı saydanm süngerimsi  oluşumlar var. Fotograflarını alamadım cunku o kadar yanlarına girmeme izin vermiyolar ve zoomla da net görüntü alamıyorum.

:) ZAten çektiğim fotları da asmakta pek becerikli değilim galiba :)

BU konuda bir deneyimi olan oldu mu ?
 
Göz problemimiz
sanıyorum bizim buyuk kechinin gozundeki problemi gösteren resim geldi..

Bu arad sizlere yaşama koşulları ve geçmiş hakkında da biraz bilgi vermek istiyorum.

İlk geldiklerinde çocuklar o meşhur plastik ortası palmiyeli plastik kaplarda idi. Yakklaşık 4 5 gün o kaplarda kaldılar.

Daha sonra kendilerine bir akvaryum aldık.

İçine tatlı su ile yıkadığımız, ince elekten geçirip tatlı suda dinlendirdiğimiz deniz kumunu, bir tarafa doğru yükselti yapacak şekilde yaydık. Ve üzerien bolca çakıl taşı koyduk.



Suyun en deri yeri 10-15 cm arasındaydı ve kum üzerinde tırmanıp çıkabilecekleri geniş bir alanda vardı. Fakat bizim çocuklar ekseriyetle kumun dibine kafalarını skup gizlenmeyi tercih ediyorlardı.

Bu esnada fark ettik ki ciddi bir yosunlanma sorunumuz var...



2. günün sonunda başlayan yosunlanma 5-6 . günde berbat bir hal alıyordu. Ne yazık ki çocuklar bu döngüyü 3 hafta yaşadılar. Bunun üzerine soruk, soruşturduk. ( Ne yazık ki veterinerlerde bize çok fazla birşey söyleyemedi... ) Büyük payı bu site olmak üzere bir çok fikri katkı sonucu akvaryumumuza bir filtre ve bir ısıtıcı aldık.

Şimdi yine bu sitde gördüğümüz bir örnekten yola çıkarak silikon + kesme camdan bir platform yapmayı ve UV lambas koymayı planlıyoruz.

Akvaryumun şun aki hali...



İŞte tam bu esnada bizim ufaklığın gözündeki durumu keşfettik.

Eve gelmeden önce asit borique ve teramisin göz merhemi aldım. Ama tedaviye henüz başlamıyorum.

Umarım biraz olsun çocukların yaşama koşulları ve geçmiş ihakkında size ipucu verebilmişimdir. Şu fotodaki gördüğünüz hali bizi çok üzüyor.

Tavsiyeleriniz çok kıymetli olacaktır...

Şimdiden teşekkür ederiz.







Göz problemimiz

Arkadaslar,
Öncelikle herkese merhba. Biz aranıza yeni katıldık. 2 tane kaplumbağamız var ve açıkçası birazda bu işimn acemisiyiz. Kulaktan duyma 3 5 bilgiden sonra, sitenizi bulduk ve istifade etmeye basladık. Tüm yapımcılara ve katılıcılara bu sebeple teşekkür etmek isteriz.
Bizim çocuklardan birinde bir problem hasıl oldu. Sağ gözünde bir şime var. Sanki bir ödem toplanmasına benzer bir görünüm var. Bir fikir vermesi umuduyla ekte size çektiğim bir resimlerini göndermek itiyorum.
Böyle bir durumla karşılaşananız yada bir tavsiye verebilecek bir arkadaşımız varsa, çok makbule geçecek. Şimdiden çok teşekkür ederiz.

Fotoğraf gözükmüyor.Siteye nasıl fotoğraf eklenir öğrenmek için tıklayın.

tazz2006-10-22 18:14:43

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.