ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
senagünay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Temmuz 2014 13:30
Son Ziyaret:
08 Aralık 2014 16:17
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sena günay
Doğum Tarihi:
20 Haziran 1987
Yaş:
36
İl:
Kocaeli
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

sena günay

SON 10 MESAJI

Hava motoru gece ses yapiyor
İç filtreniz vardır mutlaka,şelale aparatı takın ucuna,yüzeyi dalgalandırın. Hava motorları genel olarak ses yapar,yanında uyuyorsanız sıkıntı.
ADist'den Tetrazona biyotopu...
Gerçekten çok hoş olmuş,tebrik ederim.
Karma Amerikan Tankım
Allah nazardan saklasın.Sağlıklı,kazasız belasız,hastalıksız devam etmen dileğiyle 
Kendi yavrularını yerler mi
[QUOTE=YYILDIZ51][QUOTE=senagünay]Bence moli balıkları yavruları yemez genellemesi yanlıştır. Evet diğer canlı doğuranlara nazaran daha az yerler doğrudur,ama yemez dersek insanların boş akvaryuma dişiyi ayırıp yavruların yenmesine neden olabiliriz. Elbetteki doğru olan bol bitki yapıp ana tankta doğumu gerçekleştirmek ancak böyle olunca doğal döngüden bahsedebiliriz. Hatta geçen gün kendim hata yaptım,normalde ana tankta yaptırırım doğumu,ancak çok sevdiğim bir molim hamileydi yavrularında hiç kayıp olsun istemediğim için 20 litrelik akvaryuma ayırdım.Akşam  bir iki günü vardır gibi geldi ,sabah ana tanktan bitki budayıp küçüğe eklerim dedim,sabaha karşı doğurmuş.En az 30 yavru doğuracak balıktan sadece 2 tane kalmıştı,onuda yemek için hamle yaptığı sırada yakaladım. Ve evet balığım moliydi.[/QUOTE]

 
Keşke ana tankta doğum yaptırsaydınız. Balığınız saf kan moli midir bilmiyorum. Ben moli balıklarının siyah olanının yavru yediğine hiç tanık olmadım. Zaten yavruları diğer molilere göre de büyük ebatta oluyor.Sizin balığınız hamilelikten dolayı az yem yediği için aç kalıp yavrularını yemiş.Burada asıl iş akvaryumda tek tür moli olmasıdır.Tek tür olsun yemiyorlar.Diğer canlı doğuranlarda ise bitki,kaya,rafya ipi gibi saklanma yerleri kesinlikle olmalıdır. 
[/QUOTE]
Evet keşke ana tankta yapsaydı dediğiniz gibi,biraz fazla budadım suyun üstüne ulaşanları iki santim falan aşağıdan kestim,canlı doğuran yavruları su üstüne çıkar ya güvenemedim işte. Molide balığa göre değişiyor benim gördüğüm bu,yavrunun peşine takılıp kovalamadığı doğru ama yediğine çok şahit oldum ben. Bu yüzden biri sorduğu zaman yemez demiyorum. Çünkü yememesini başarmak için deneyim lazım,hiç aç kalmamalılar,farklı çeşit yemler kullanılmalı,alıştırılmalı, bunun gibi şeyler.
Lepistesim Öldu
[QUOTE=johannastephen]Suradaki akvaryumum: http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=803346

ic filtre var selale tipi kullaniyorum. Yarin dis filtre gelecek onu kullanacagim ic filtreyi cikarip. Bu arada su kotu kokmuyor.
[/QUOTE]
40litreye dış filtre çok şart değildir zaten,hatta gücü yüksek gelirse akıntı balıkları rahatsız eder. Amonyaktan rahatsız olduklarını düşünüyorum kötü kokmuyor olsa bile. Hemen 15 litre su değiştirin dinlenmiş suyla,en azından amonyağı biraz seyreltirsiniz,havalandırmayı iyi yapın,yemi çok az miktarda kullanınki daha az dışkı olsun. Keşke araştırsaydınız kurmadan önce hemen eklemeseydiniz balıkları,hatta neonu 3 ay sonra falan alsaydınız hassastır çünkü.Neyse olan olmuş şuanda, bu konuyla ilgili ne yapabileceğinizi ve yeni tank sorunlarını biraz araştırın forumdan.Bakteri kültürüde ekleyebilirsiniz,çünkü yararlı bakteriler 40 güne falan oluşacaklar o zamana kadar daha fazla balık kaybedebilirsiniz.Kolay gelsin,umarım daha fazla kaybınız olmaz.
Kendi yavrularını yerler mi
Bence moli balıkları yavruları yemez genellemesi yanlıştır. Evet diğer canlı doğuranlara nazaran daha az yerler doğrudur,ama yemez dersek insanların boş akvaryuma dişiyi ayırıp yavruların yenmesine neden olabiliriz. Elbetteki doğru olan bol bitki yapıp ana tankta doğumu gerçekleştirmek ancak böyle olunca doğal döngüden bahsedebiliriz. Hatta geçen gün kendim hata yaptım,normalde ana tankta yaptırırım doğumu,ancak çok sevdiğim bir molim hamileydi yavrularında hiç kayıp olsun istemediğim için 20 litrelik akvaryuma ayırdım.Akşam  bir iki günü vardır gibi geldi ,sabah ana tanktan bitki budayıp küçüğe eklerim dedim,sabaha karşı doğurmuş.En az 30 yavru doğuracak balıktan sadece 2 tane kalmıştı,onuda yemek için hamle yaptığı sırada yakaladım. Ve evet balığım moliydi.
Kendi yavrularını yerler mi
[QUOTE=burakmuko] Mesela ayırırsam ve ortalama 50 tane yavrularsa 10 tanesini atıyorum yerse 40 tanesini de yer mi çünkü karnı doyar bence 10 yavruyla hem iyi olur canlı yem :D [/QUOTE]
Protein olsun istiyorsanız kurutulmuş kurt vb. kullanabilirsiniz. Yavru balığa canlı yem gözüyle bakmayın ,kötü bir bakış olur bence. Ayrıca dediğiniz gibi olmaz yani doymaz,siz görene kadar durur durur yer.
Berkant2014-10-21 20:40:24
Yavrularım tehlikede mi ?
Günaydın.Bunca gece balık bekleyene kadar koysaydınız rafyayı kapatsaydınız ışığı baksaydınız keyfinize :) Elodealar bikaç günde yavrulara barınak olacak kadar artar ama akvaryum küçük olduğu için yinede yenebilirler.Şimdilik rafyayla destekleyebilirsiniz içiniz rahat eder
Kocaeli'li akvaristler
Hoşbulduk.. Canlı doğuran besliyorum,180 litre akvaryumum.Evi taşırken akvaryumun bütün dengesi bozuldu,bitkiler erimeye başladı.Hazır böyleyken bende dizayn değişikliğine gideyim dedim,o yüzden tam oturmadığı için resim eklemiyorum şimdilik,bir ay sonra falan imzama resimde eklerim.7 yaşında betayla başlayan akvaryum sevdam,10 senedir canlı doğuranla devam ediyor. Eşimin hayvanlara olan nefretine rağmen onlara en iyi şekilde bakıyorum :D
Kocaeli'li akvaristler
Facebook kullanmıyorum diye dedikodulardan uzak kalıyorum,arada burada da yazın :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.