ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dentistmehmedov
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2014 10:39
Son Ziyaret:
27 Ekim 2014 11:23
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Tanrıver
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Tanrıver

SON 9 MESAJI

Çok,Çok İlginç (KOCAELİ) ölen SAE'ler
Arkadaşlar merhaba, 1 hafta önce 5 adet SAE aldım. Aldığım ilk gün bile camları tertemiz yaptılar. Dün bir tanesi anlamadığım bir şekilde öldü. Ölmeden bir dakika önce gördüm. Akvaryumda çok hızlı ve dengesiz yüzmeye başladı. Daha sonra dibe çöktü. Her zaman yaptığı karakteristik yüzgeçlerini titretme hareketini yaptı. Ortadaki siyah şerit kayboldu ve öldü. Diğerlerinde henüz bir şey yok. Akvaryumum 600 litre. Suyu düzenli değiştiriyorum. Platilerim ve lepisteslerim de sağlıklı birşekilde yaşıyor. Ben de anlam veremedim ölmesine. Fikri olan varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler
Lymnaea stagnalis (Yarasakulak)
Akvaryumumda C şeklinde içinde yumurtalar olan şeyler görmüştüm. Baya korktum parazit falan sanmıştım. Meğerse yarasakulak yavrularıymış. Bu site sayesinde baya bilgi sahibi olmaya başladım. Çok teşekkürler
ARKA FON
Merhaba arkadaşlar ben de arka fon arıyorum, linkini attığım videodaki gibi bir arka fon nereden bulabilirim bilgisi olan var mı acaba?

https://www.youtube.com/watch?v=jH3XnT4JuPE
Akvaryum Camına Film
Arkadaşlar merhaba,
Aqua Design Amano ve pedro rosa'nın videolarında gri arka fon görmüştüm. Gri arka fon nereden bulabilirim ve neyle yapıştırmalıyım bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler
cam balıgı (gök kuşagı)
Merhabalar, bu balıkların boyanmamış halde satılanlarını nereden bulabiliriz? Bilgisi olan var mı? Çok teşekkürler
Yeni akvaryum kurulumu, beyaz mikroorganizmalar
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: Henüz balık yok

Akvaryum Kapasitesi (litre): 700 

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Ramshorn salyangoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 

Filitrasyon: Dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Henüz kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryumu yeni kurdum. Dağdan bulduğum ve bir de denizden aldığım kayaları akvaryuma koymadan önce üstünkörü yıkadım (Kaynatmadım veya dezenfekte edici bir uygulama da yapmadım. Çünkü dezenfektanların eser miktarda bile kaldığında zararlı olabilme ihtimalini biliyorum). Java moss, Christmas moss, Echinodorus tenellus, anubias, tripartita gibi bazı kolay yetiştiğini düşündüğüm bitkiler almıştım. Akvaryumu kuralı 1 hafta oldu. Sudaki biyolojik dengenin oluşmasını bekliyorum. Bugün akşam akvaryumu gözlemlerken suda binlerce küçük beyaz organizmanın yüzdüğünü gördüm. Belki de saç telinin onda biri kadar küçükler. Hepsi kendi çevresinde dönerek veya sağa sola yüzüyorlar. Bunlar acaba planaria olabilir mi? Ama planarialar biraz daha zeminde veya bir yüzeye yapışık halde yüzmezler mi? Benim gördüklerim suda asılı şekilde yüzen ve çok aşırı küçük canlılardı. Bir ihtimal mikroskop altında inceleyebilirim. Belki o şekilde bir resim elde edersem bana daha kolay yardımcı olabilirsiniz. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Böyle bir durumda akvaryuma lepistes veya karides koymaya korkuyorum açıkçası. Şimdiden teşekkürler

Hamile Balon Moli Öldü Karnını Kesip Yumurtaları Çıkardım
Merhabalar,
Bu gibi anne balık ölümlerini yavruluk kullanımına bağlıyorlar. Yavruluk kullanımı aşırı mantıksız olmasına rağmen halen devam edilen yanlış bir uygulama bence. Akvaryumda yavruların saklanabileceği yeteri kadar bitki olduğu zaman zaten neslin devamına yetecek miktarın kat kat fazlası sağ kalıyor. Ayrıca anne balık yavrulukta doğurduğu yavruları daha kolay yiyor. Dahası, anne balıkların yavrulukta strese girip öldüğü de söyleniyor. Bir lepistes veya moli zaten çok yavru yaptığı için bir kısmının ölmesi çok doğal, önemli olan her periyodik doğumda sağlıklı olanların yaşaması, zaten bu da akvaryumda 1 sene sonra yüzlerce balık olmasına yetiyor.
akvaryum yaptırmak istiyorum
İzmir'de Bornova veya Karşıyaka'da sadece akvaryum yapımıyla uğraşan bir yer biliyor musunuz?
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba,
İlkokul 3'ten (şu an yaşım 30) beri akvaryum bakan biri olarak böyle bir site bulduğuma çok sevindim. Aile dostumuzun reçel kavanozunda verdiği lepistesin sabah kavanozu yavruyla doldurmasını görerek akvaryum sevgisine başladık ailece.
Tabi o zamanlar bilinçsizce ve çocukluğun verdiği merak ve heyecanla aynı akvaryuma uyumsuz bir sürü türü koyup ölmelerini de izlemiştik maalesef. Ama belli bir süre sonra zaten akvaryumcunuz da size daha mantıklı seçimler yapmanızda yardımcı oluyor.
Şu an biraz daha bilgili olduğumu düşünüyorum. Ve hedefimi buldum. Ben sadece lepistes seviyorum :)
Üniversitede öğrenciyken yurtta yasak olduğu için akvaryumdan uzak kaldım. Uzmanlık yaptığım yerde de tatile gidince balıklara kim bakar endişesiyle yine uzak kaldım.
Ama artık yaş kemale erdi :) Artık tekrardan başlayabilirim diye düşünüyorum. Aslında lepistesler hakkında bilgim var. Ama bazen eskiden okuduğum bilgilerle şimdi gördüklerimin çeliştiğini görebiliyorum. Bu konularda uzman biri varsa kendisine sorular sormak isterim.
Şimdiden teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.