ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akvarist...
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Aralık 2014 22:43
Son Ziyaret:
14 Temmuz 2018 23:26
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Salih Şahin
Doğum Tarihi:
22 Eylül 1994
Yaş:
29
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Salih Şahin

SON 10 MESAJI

Silinebilir...
[QUOTE=umutgunay]Balık Balon Moli, hamileliği anlamak zordur. Zaten çoğu Balon Moli doğuramadan ölür. Doğursa bile kısa ömürlüdür.

Balon Moli ayrı bir tür değildir. Hemen hemen her balığın Balon'u mevcuttur. Bu aslında omurgası sakat olan, sağlıklı büyüyemeyen cüce balıklardır. Şöyle özetlersek:

Balığınızın;
Türü: Poecilia latipinna - Yelken Yüzgeçli Moli
Irkı: Marble (Mermer) - Dalmaçyalı
Form: Balon formlu.




Balon balıkların beslenmesine, yetiştirilmesine, üretilmesine karşıyız.


[/QUOTE]


Peki benim şimdi ne yapmam gerekir bu durumda









Silinebilir...
[QUOTE=MUSTAFA44]Şahin kardeşim bu moli evet ama balon moli :)
 
[/QUOTE],

ben bunu dalmaçyalı moli diye aldım balon moli degil dimi diye sordum o kadarda ayrıyetten balon moli dalmaçyalısı var mı ki bide o kadar balon moli kadar şişman degil ki
Silinebilir...
[QUOTE=yasinaktas]Akvaryum ısınız kaç derece acaba?[/QUOTE]

25 -26 arası gidip geliyor ısım 

200w ısıtıcı var daha yeni aldım 27 ye ayarladım fakat bu ısıda gidip geliyor.


[QUOTE=bluemax]Vakti gelmiş gibi duruyor.Kabızlık problemi çekmiyorsa iyi yavru alırsınız gibi duruyor.Su değerlerinizi takip etmenizi öneririm.[/QUOTE]


takip etmeme göre kabızlık saptamadım bu balıgımda bir kaç balıgımda var ama bunda yok gayet düzgün  1-2 güne kadar çok hareketliydi fakat dedigim gibi 1-2 gündür hareketsiz rafya koydum bitkilerim daha çok büyüyüp yavrular için saklanabilicek bir alan oluşturmadıgı için rafya yanından hiç ayrılmıyor sakin sakin orda duruyor acaba bu normal mi ?


[QUOTE=ac1493]Resimlerin gözükmedi,benim bilgisayarda...
[/QUOTE]

resimleri dogru yükledigime inanıyorum diger arkadaşlar görebilmiş resimleri sanırım sizin bilgisayarda sorun.


[QUOTE=sinanus]akvaryum ısınızı 26-28 derece civarına getirin doğuma az kalmış gibi gözüküyor.[/QUOTE]

25-26 derece arası gidip geliyor.
Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
Dalmaçyalı Moli mi alalı 1 ay kadar bir süre oluyor aldıgımda hamile dedi aldıgım petshop fakat dogurmadı acaba neden yardımcı olur musunuz ?

Resimler:



akvarist...2015-01-30 03:20:42
Silinebilir...
[EDIT]akvarist...,2016-02-18 01:31:05[/EDIT]
Eheim 2213 02 Mi Tetra Tec ex700 Mü ?
[QUOTE=MeisteR]Her litre için her masrafa girilir Salih Bey bunu böyle düşünmemek gerek illaki 600 litrede Fluval FX6 almamız gerekmiyor. 

Ben 95litre net su'da 2213-05 kullanıyorum, açıkcası alırken malzemeleri hazır olsun daha acemiyim diye bunu aldım şimdi alsam 02 alır Sera siporax + Seachem Matrix + Seachem Purigen ile desteklerdim. Purigen'i şuanda da kullanıyorum ama diğer malzemeler -05 ile gelenler.

Tetra kullanmadım da son serisinde bile problem yaşayan insanlar çıkıyor nadiren de olsa okuduğumdan anladığım kadarıyla. Eheim için konuşayım ilk kurulumda çok sessiz ilk temizlikten sonra hafif bir uğultusu var yaklaşık 1 hafta içinde tamamen sessizleşebiliyor, pervanenin etrafının organizmalar tarafından kaplanması ile ilgili bir durum incelediğim kadarıyla. İstanbulda evimdeyken yatağımdan 1-1,5 metre uzakta duruyor sadece, uykum hafiftir kapım açılsa uyanırım ona rağmen rahatsız olmuyorum.
[/QUOTE]

Elbetteki sonuçta bir canlı besliyorsun gerek bitki olsun gerek balık illaki bir takım masrafları var ama önemli olan bu masrafları minimuma çekmek FX6 yı cüzdanı kalınlar alabilir ancak şahsen ben yanından bile geçemem   sessizlik konusunda şunu söyliyim gerek bu forum üzerinden gerekse yakın arkadaşlarımdan edindigim dış filtre tecrübelerime göre çogu dış filtreler bir süre yok contası yok mili diye sıkıntı çıkararaktan ister istemez ses ugultu vb. rahatsız edicek unsurlarla insanı rahat ediyo gerçi haksızda degiller saatte kaç lt deviriyorlar ve bunu 1 gün degil haftalarca aylarca yapıyor. yani uzun lafın kısası ne olursa olsun hangi marka olursa olsun ne kadar bakımlı kullansanda bir süre sonra ses olucak yine diyorum.
Silinebilir.
[QUOTE=nasuhxtr][QUOTE=akvarist...]

evet bilinçsizce davrandım mavi renk aydınlatma almakla 4 tane floresan takın demişsiniz sizde ama onu takıcak yerim yok armatür almaya bütçem yok şuan alternatif ne yapabilirim bu açıgı kapatmak için ?
yorumlamanız için teşekkür ederim.
[/QUOTE]

O zaman imkan dahilinde t8 beyaz florasan ile devam etmelisiniz ve low tech sistemlere uygun bitki seçimi yapacaksınız. 
[/QUOTE]

evet başka çare yok yardımınız için tekrardan teşekkür ederim.



akvarist...2015-01-06 00:35:15
Silinebilir.
[QUOTE=MSA]Yukarida soyledim salih bey. Cikarmaya da bilirsiniz bu tur bitkileri ilk kurulumlarda eklemesinin amaci tankinizin biyolojik dengesinin oturmasi ve alg sebebiyet verecek besinlerin bu bitkiler tarafindan kullanilmasi vb.[/QUOTE]

Anladım çıkarın diyince hani bir zararı falan var zannettim kusura bakmayın. Bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
Silinebilir.
[QUOTE=MSA]Soyledigim bitkileri tankiniz oturduktan sonra cikartacaksiniz. Surekli kalmayacak yani.[/QUOTE]

Neden ki ?
Silinebilir.
[QUOTE=MSA]Mavi renk aydinlatma bitkili tanklar icin kesinlikle uygun degildir. Ayrica aydinlatmaniz cok zayif. Litreye 0.8 w dusecek kadar bir aydinlatma ile baslamaniz ve bunu t5 ile yapmaniz daha uygun olacaktir. Yukseklik 60 cm ise t8 pek bir ise yaramayacaktir. Yeni kurulumlarda sureci hizlandirmak adina hizli gelisen bitkiler eklemeniz faydanizadir. Bu sekilde zemine diktiginiz parvulalar size cevap vermeyecektir.

3x39w grolux
1x39w aqustar 

tankiniz icin uygundur.
[/QUOTE]
Öncelikle okuyup degerlendirginiz için teşekkür ederim evet mavi renk aydınlatma konusunda hata yaptım aydınlatmamda zayıf evet ama 2 tane floresan takıcak yerim var standart biçimde ve 39W floresan destekliyor ve T5  floresan çalıştıramazmışım aldıgım yer öyle dedigi için T8 floresan almak zorunda kaldım artık yaptık bişeyler iyi yada kötü bundan sonrası için neler yapabilirim sizce ? parvulalara co2 mayalı sistem yapıcam yarın umarım işe yarar bir nebze. yeni kurulumda süreci hızlandırmak adına hızlı gelişien bitkiler demişsiniz sizce ne tür bitkiler bu aydınlatma altında saglıkla yetişir ve balık yavrularımın rahatlıkla saklanabilicegi bir ortam halini alır . şimdiden teşekkürler



[QUOTE=MSA]Ilk kurulumlarda hizli gelisen bitkiler ekleyip tankin oturma suresini kisaltmis oluyoruz bir nebze. Parvula ise tank oturduktan sonra eklenebilecek bir bitki. Bunun yerine sessiflora, cabomba, elodoa gibi turler ekleyebilirsiniz.  Aydinlatmaniz dedigim gibi olmadigi surece co2 nin herhangi bir faydasi olmayacaktir maalesef.

Akvaryum kapaginiz plastik oldugu icin bu sicakligi kaldirmayacaktir maalesef. Bunun yerine forumda bir cok diy armatur yapimi bulunmakta ucuz maliyetli.  Biraz vakit ayirip maliyeti cok dusuk bir armatur elde edebilirsiniz.

Mesela ilk adim benden gelsin. Size iki adet 2x39 Philips elektronik balast hediye edeyim. Gerisini de zamanla halledersiniz insallah.
[/QUOTE]

Bitkileri inceledim cabombayı bir arkadaşım ekti fakat memnun kalmadı inşallah ben memnun kalırım denicem bunları. yeniden bir akvaryum kapagı ben yapabilirmiyim bilmiyorum becerebilirmiyim pek güvenemiyorum bu konuda kendime açıkcası saglıklı bir armatür yapabilirmiyim diye balast için teşekkür ederim yapabilirsem armatürü söylerim balast için size 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.