ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Murat Alp
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Nisan 2015 19:50
Son Ziyaret:
03 Temmuz 2015 11:41
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Alp Özalp
Doğum Tarihi:
02 Aralık 1994
Yaş:
29
İl:
Izmir
Meslek:
Yazılım/Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Alp Özalp

Bettalar bettalarımız :)

SON 10 MESAJI

Poso Orange ve Yellow Antenna Rabbit Snail Tanklarım
Benim de arkadaşımdan aldığım bir posom var cinsiyetini de bilmiyorum maalesef, kiraz karideslerle bakıyorum ben de, ortak yemlendiklerini düşünüyorum ama o yüzden ekstra yemleme yapmıyorum açıkçası kendisi için..   sağlıklı olsunlar da yavru alamasak ta olur :)
Poso Orange ve Yellow Antenna Rabbit Snail Tanklarım
[QUOTE=eozen81]Gülay Hanım,

Teşekkür ediyorum, bugün itibariyle elimde sağ kalmış 2 damızlık orange'ı %100 Türk yapımı olan filtrasyonlu yavruluğa alıp orada yemleme yapacağım lakin aldığımdan beri o kadar hareketsizler ki attığım hiçbir yeme ilgi duymadılar. İlk aldığımda sadece posoların oldugu nano akvaryumda duruyorlardı yani rahatsız eden falan da yoktu. Şu an resimlerden de görülebileceği üzere durum çok iyi değil, renk çok soluk, göz diye bildiğim o siyah noktalar ufak ve diri siyah değiller artık, derileri dökülüyor gibi vs. vs. 

Gene de teşekkür ederim bu değerli öneriniz için son ümidim yavrulukta biraz toparlamarı -ümidim olmasa da-.

Saygılar.
[/QUOTE]

Emre bey posolardan ne alemde? Uzun zaman olmuş bilgi almayalı bizimle paylaşabilir misiniz?
Meşe yaprağı faydaları ve kullanım şekli
Ben kuyruğunda erime olan bettamın ve diğer bettalarımın ve karideslerimin  akvaryumlarına bugün itibariyle okuyup sizlerden aldığım bilgiler doğrultusunda yeni dünya ve (sanırım ismi yalancı elmaydı) bahsi geçen ağacın yapraklarını koydum ve değişimleri gözlemleyeceğim. Bazı arkadaşlar bazı yaprakları merak etmişler. Aslında çoğu yaprağı koymak mümkün zaten doğal ortamarında balıkların suya düşen yapraklar bolca mevcut. Ayrıca tanen salgılayan bitkiler ve ağaçların yaprakları catappa ticari örneği olmak üzere, yeni dünya, meşe, mazı, çınar, incir,gül,vs. koymak yarar sağlayacaktır. Sadece yaprakları değil dallar ve kökler hatta kozalaklar da bu salınıma destek olacaktır. Acaba şu ağaç tanen salgılar mı diye merak ediyorsanız, çok genel bir tabir olmakla birlikte geniş ve kuruyup dökülünce koyu kahve rengi olan, zehirli bir özelliği olmadığını bildiğiniz !!(defne hakkında zehirli türleri olduğuna dair bir örnek vardı, ayrıca evlerde bakılan yaprağı zehirli olan büyük yapraklı bir bitki var maalesef adını bilmiyorum)!! bitki ve ağaçların yapraklarını, dallarını, köklerini ve kozalaklarını kullanabilirsiniz. Tek işimize yaramayacak durum taze yapraklar ve kozalaklar olacaktır. Çünkü tanen bitki yapraklarını ve kozalaklarını dökmeye başladığı zaman doğal olarak yaprakta depolanıp dökülmektedir, koyu kahve rengi veren de budur. Şahsımca doğal olan yolların sıkıntı çıkarmayacağıdır. Ama siz yine de tedbiri elden bırakmayınız. Umarım aldığım güzel  sonuçları da paylaşabilirim.

betta boylandırma tankı kaç lt olmalı ?
Sahsimca ideal boylandirma tanki yavru sayisina gore değişir. Ama 1 metrelik akvaryumu kullananlar gordum, bir kac tane ayirip kullanlar gordum, balik yoğunluguna gore sisteme yuklenmemek gerekiyor tek emin olduğum sey bu. Legen kullanan insanlar bile var dogru oldugu icin demiyorum ama uzak dogulu ureticiler
kullaniyor, bilginize. Eger bilgili bir arkadas bizi aydinlatirsa ben de eksik.bilgimi kapatmis olurum. Favorilere ekliyorum :)
betta için aparatlı iç fitre
Valla ben de bi ara ayni duzeni uyguladim ic filtre fazla geldi sonra selaleyi de denedim. Sonuc olarak suan filtreyi hafif yukari cikardim ve daha az akinti yapiyor istersen deneyebilirsin, agzi su seviyesine çok yakin. Umarım yeterince açıklama yapabilmisimdir.Iyi hobiler dilerim.
Betama doğru bakmak istiyorum
Kardeşim inan bir kere kayip yaşayınca ben de ayni hisleri yasadim,zoruma gitti cok sevmistim keratayi. Simdi sayıları artti forumda bir suru yazi okudum hastalikla ilgili beslemeyle ilgili baya da ogrendim. Ama hala ben de korkuyorum baktığımda yerde bulmaktan. Suyu kirletmemek için fazla yemleme yapma ben gunde iki ogun veriyorum ve yaklasik goz buyuklugunde. Isitici oneririm 27 derece ureme sicakliklari 27 derece ve fazla sıcaklık degisimi strese sokuyor buna dikkat et. Ayni sekilde ic filtre ve hava tasi kullanıyorum ama suda fazla hareketlilik yaratmayacak sekilde, bitkilendirme ve saklanicak yer yaparsan hosuna gidecektir, yapay bitkiyi tavsiye etmiyorum acikcasi sehrindeki hobici arkadaslardan uygun fiyata canli bitki bulabilirsin tamamen sana kalmis secim. Baligin stres yapmasi ne kadar dayanikli olsa bile hastaliga ve olumune kadar gidebilmekte. Bilgilerim suanlik bu yonde
daha bilgili arkadaslarimiz elbet yardimci olacaktir. Iyi hobiler dilerim.
Akvaryum bitkisi Tohumu
[QUOTE=OkanSvnd] Merhaba 

http://www.aliexpress.com/item/22-Species-Water-Aquatic-Plant-Seeds-aquarium-fish-tank-plant-seed-Easy-to-grow-Waterweeds-20pcs/936029186.html

626316 mossball feedbacklerde de moss ball olduğu söyleniyor.Haftaya gelir sanırım bir tecrübe etmeye çalışacağım.
[/QUOTE] Okan bey moss balllarla ilgili durum nedir bizi bilgilendirebilir misiniz?
Gün batışı 20x20 nano
Anladım Tunç Bey döküm kısmından ilk başta anlamamıştım, sistem gözüme daha kolay gelmişti acıkçası  işin içinde olup bilgi sahibi olmak önemli tabi abi açıklamaların için çok teşekkür ederim yapamayacağımı anladım 
Gün batışı 20x20 nano
Ben teşekkür ederim Tunç Bey sizin gibi yaratıcı olan hobici arkadaşlar ufkumuzu açıyor :) Güneşin denize vurma efekti kırmızı bir folyo ile mi sağlandı yoksa göz yanılsaması mı yaşıyorum :)
Gün batışı 20x20 nano
Öncelikle belirteyim çok güzel bir görsel olmuş tebrik ederim. Bu guzel akvaryumun herhangi bir sırrı var mı acaba fon yapımı aşamasında, rica etsem bizi aydınlatabilir misiniz Tunc Bey? 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.