ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilkerdiyebiri
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Nisan 2015 11:02
Son Ziyaret:
07 Aralık 2023 15:29
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İlker Sucu
Doğum Tarihi:
25 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Kirikkale
Meslek:
Kimya Teknikeri / İnspector
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/173371.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

İstanbuldaki Kastamonulular nerede..
Konuyu görünce atladım. İstanbul'da değilim ama memleket Taşköprü.
Bitkili Akvaryum İçin Taban Secimi
Konu açılmışken bende sorayım.
45*32*40 akvaryumuma yetecek kadar hagen kum var. Bitkili için hagenin altına ne önerirsiniz. Seçenek olarak Arkadaşımda iri taneli lav kırığı var, yine altına koymak için misket gübre var. Bunlardan hangisini önerirsiniz? Yada bunların haricinde ne alabilirim? Dere kumu, aquaclay, manado vs. vs. birçok seçenek var. Karar veremedim.
Lav kırığı+Aquaclay+Hagen Beraber kullanabilirmiyi
Konu bilgi açısından çok zengin olmuş, fakat sonuç yazılmamış. Yeni bir açıp bilgi kirliliği yapmamak için buradan yazıyım.

45*32*40 akvaryumuma yetecek kadar hagen kum var. Bitkili için hagenin altına ne önerirsiniz. Seçenek olarak Arkadaşımda iri taneli lav kırığı var, yine altına koymak için misket gübre var. Bunlardan hangisini önerirsiniz? Yada bunların haricinde ne alabilirim? Dere kumu, aquaclay, manado vs. vs. birçok seçenek var. Karar veremedim.
45x32x42 Bitkili Akvaryumuma Dizayn Önerileriniz
Öncelikle önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Tartışma yaratan konuya açıklık getirmek isterim. Arka kısımdaki hava taşından hava girişi var ve ara ara açıp hava veriyorum. Fakat ön cama yakın olan renkli hava taşını mayalı Co2 için bağlamıştım. Mayalı Co2 yi de yine ara sıra küçük pet şişelerde yapıp sisteme veriyorum. Co2 olmadığı zaman boşta duruyor, yaptığımda dışarıdan bağlayıp akvaryum içinde uğraşmamak için sabit bıraktım. O yüzden 2 tane var.

Dış camdaki derece aldığımda vardı. Bende de derece olduğu için 2 tane oldu. Dış camdakini eve gidince sökerim. [:iyi:]

Dış filtreyi akvaryumla birlikte ucuza geldiği için aldım. Aslında bu akvaryum için değil de ileride büyük bir akvaryuma geçersem işime yarar diye düşünüyorum. Şimdilik bununla kullanıyorum. İç filtrenin olmaması gerektiğini çok yer kapladığı için söylüyorsanız bence yer konusunda bir sıkıntısı yok. 1 tane yatı kökü suya batarsa arka taraftaki hava taşının olduğu köşeye koymayı düşünüyorum. İşte olduğumdan resmini koyamıyorum ama tahminen resmini çiziyorum. Şu şekilde;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/173371/1_IMAG1056.jpg[/IMG]

Elimde 30 cm civarında renkli hava taşı var. Kum ilave etmeden dediğiniz gibi kumun altına yerleştirebilirim. İlk fırsatta yapıcam. [:iyi:]
İlave kum ile eğim yapabilirim. Parvula gibi bir taban bitkisi bu eğimde sıkıntısız tutunabilir mi? ve kaya olarak ne önerirsiniz? Orta kısma birkaç parçadan oluşan lav kayası alsam. Anubiasları bu kayaların içine tuttursam nasıl olur?
Resimdeki lav kayaları gibi mesela;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/173371/53337912088274882360.jpg[/IMG]

Aydınlatma da Dophin LED 455 ve boy olarak akvaryuma tam uyduğu için aldım. Power LED olduğu için daha cazip geldi görüntü olarak.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=hxAost1LXuQ[/VID]

[URL]utoku[/URL]
[URL]umtmtl[/URL][EDIT]ilkerdiyebiri,2016-03-15 14:40:25[/EDIT]
45x32x42 Bitkili Akvaryumuma Dizayn Önerileriniz
Yeni kurduğum bitkili akvaryuma bir türlü dizayn bulamıyorum. Kumunu, bitkisini, balıklarını koydum ama eldeki malzemelerde görsel olarak ilgi çekici bir dizayn bulamadım. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Akvaryumda;

Kum: Hagen
Bitki: Şimdilik 2 anubias ve adını bilmediğim bir bitki var. ( taban bitkisi olarak parvula düşünüyorum ama güzel bir dizayn yapamadığım için şimdilik böyle bekliyor.)
Filtre: Dophin c500 dış filtre, dophin 950f iç filtre
Dekor: Suya batmayan ve vantuzla tabana tutturduğum mangrow kökü var. Geçenlerde yine köşeye koyarım diye aldığım Yatı Kökü de suya batmadı. 5 gündür kovada suda bekletiyorum ama bi gelişme yok.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/173371/IMAG1048.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/173371/IMAG1047.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/173371/IMAG1042.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/173371/IMAG1043.jpg[/IMG]
Co2siz Bitkili 55 Lt Akvaryum Bilgi İstiyorum
Benim bildiğim co2 istemeyen ve kuvvetli bir aydınlatma istemeyen "Anubias" var. Bunun haricinde pek fazla bir şey bilmiyorum. Profesyonel arkadaşlar daha net bilgi verebilir. Beraber öğrenmiş oluruz. [;)]
Vatozlarda Beyaz Benek
[QUOTE=furkanGk]Tamam sağolun

ben beyaz beneği hastalık olarak söylemiştim[/QUOTE]

Kusura bakmayın. Ben başlıkta ve mesajda hastalık, parazit gibi bir kelime göremeyince L 201 den bahsediyorsunuz sandım.
Vatozlarda Beyaz Benek
Beyaz benekli vatoz var. Google'dan "L 201 vatoz" diye aratırsanız görseli bulabilirsiniz. Görseli elimde var ama yükleyemedim şimdi.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=Itokın]Ilk olarak aldiginiz lambalar deniz akvaryumlari icin uygun lambalar bitki akvaryumlarina uygun degiller mumkunse iade edin. Ikinci olarak anubias fazla isikta curuyen bir bitki eger led armatur alirsaniz anubias curuyecektir haberiniz olsun. Onun disinda forumun malzeme bolumunde powerled armatur yapan bi arkadas vardi ordan temin edebilirsiniz diye dusunuyorum [/QUOTE]

Aldığım power ledler E27 duy olduğu için sıkıntı olmaz. Bahsettiğiniz gibi bir aksilik olması halinde çıkarıp avizeye takarım. [;)] Fakat forumda arama yapmama rağmen power led armatür yapıp satan arkadaşı bulamadım. Profilini yada açtığı konuyu link olarak atabilir misiniz?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Konuyu açanlara ve 134 sayfa boyunca sabırla sorulara cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. [:iyi:] Galiba nette konu ile ilgili en ayrıntılı bilgi, beceri ve deneyim burada var.

Şimdi benimde birkaç sorum olacak yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Yeni bir bitkili akvaryum kurmaya başladım. 45x32x45 ölçülerinde dik bir akvaryum. Dış filtrem var ama aydınlatma bitkili için yeterli değil. Şu anda sadece 2 tane anubias var ama ben taban bitkisi yapmayı düşünüyorum. Öncelikli tercihim parvula. Co2 ihtiyacını kendim yapacağım mayalı olarak.

Konudan öğrendiğim kadar piyasada satılan şerit ledler yeterli olmuyor. Ne kadar da bu işi akvaryum armatürü yapanlarda olsa bitkili için yeterli olmayacak sıradan, metresi 5 TL'ye satılan ledlerden yapılıp satılıyor. Power led konusunda da belli bir oran var ama bu oranda sanırım bu işten anlayıpta kendi yapmak isteyenler için veriliyor. Yani benim gibi elektrikten anlamayan birisi için kaç tane beyaz, kaç tane mavi veya kırmızı olması bir şey ifade etmiyor. [:(] Bu yüzden hazır power led arayışına girdim ve yurtdışından linkteki ürünün 7 led olanından 2 tane aldım.
http://www.ebay.com/itm/181777870198
Bu 2 power led ile ya Burhan Bey gibi bir armatür yapıp aynı zamanda kapak olarak kullanıcam yada bu 2 led lambayı akvaryumun kendi kapağına bir şekilde yerleştirip kullanıcam. Bu konuda veya daha önce anlattığım konularda yardımcı olabilecek, bilgi verebilecek veya deneyimlerini aktarabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.