ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
karatas235
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Nisan 2015 20:37
Son Ziyaret:
12 Mayıs 2015 14:38
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet karataş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Çorum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ahmet karataş

SON 3 MESAJI

baliklar üzerine deney
@AGARTALI verdiğin altın değerinde bilgiler için çok çok teşekkür ederim :) kabloyu uzatıp botunu uzaktan çalıştırsam ışığı azaltsam ve loş ortamdan biraz daha aydınlığa alsam, yemleri değiştirsem, ışığı yukarıdan versem bunların hepsi tamam da ışığı yuarıdan verdiğimde su yüzeyinde kalan yemleri görmede problem olur mu acaba? neticede balıkların yukarıya bakarak yemleri görmesi gerekecek. bu sence problem olur mu? sırf bu nedenle yine ışığı yandan mı versem acaba?
baliklar üzerine deney

merhaba arkadaşlar değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim :) yukarıda kurduğum düzeneğin fotoğrafını yükledim.


Amacım balıklarda klasik koşullanmayı sağlayarak öğrencilerime balıkların uzun süreli hafızaları olduğunu göstermek. fanus üzerine 2 sıra led ışık sardım ve aç kapa butonu ile açabiliyorum.  günde 1 kere yem vereceğim zaman led ışıkları açıyorum. 15 sn sonra yemleri atıyorum. ama yemler hemen aşağı düşüyor ve balıklar genellikle yemleri göremiyor. yemde mi sorun var balıkta mı bilemedim. daha önce de japon beslemiştim. yemlere saldırıyorlardı. sanırım ışığa biraz alışmaları gerekecek. yüzeyde kalan yem kullanmak daha olumlu olur mu acaba? bu arada akvaryumu eve kurdum öğrencilere düzeneği gösterdim. video ile anlatacağım. sınıfta çok fazla uyarıcı olacağı için bu tarz bir deney yapmak imkansız :)


@vakur fanusta motor, ısıtıcı olmadan kolayca deneyebileceğim bir tür olsun diye japon denemiştim. deney olumsuz giderse 10 gün kadar daha bekledikten sonra türü ve uyarıcıyı bahsettiğin şekilde değiştireyim. teşekkürler.


@sinanistanbul deney sonuçlarını mayısın sonuna doğru paylaşabilirim. teşekkürler.


@AGARTALI akvaryumu olan bir öğrencim daha var. aynı düzeneği onun akvaryumuna da yapıp sonuçları karşılaştırmak gibi çok güzel bir fikir verdin. teşekkürler. :) başka akvaryumlarda deneme şansım pek yok. bulunduğum ilçe köy gibi bir yer. balığı bile 80km uzaklıktan getirttim. buraya sadece balık olarak bayat hamsi geliyor :)
karatas2352015-04-20 21:38:49
baliklar üzerine deney
Merhaba arkadaşlar. Ben bir öğretmenim. Ögrencilerimle balıklar üzerine bir deney yapmak üzere 2 tane japon baligi ve fanus aldik. Baliklar ses isik yada titreşim uyaricilarindan hangilerini daha iyi algılayabilir? Bu tarz bir deney için hizli tepki verebilecek balik turu hangisidir?karatas2352015-04-18 21:02:08

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.