ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
güven16
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mayıs 2015 15:20
Son Ziyaret:
09 Ağustos 2017 20:54
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
güven bayraktar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

güven bayraktar

SON 2 MESAJI

50 lt Lepistes akvaryumu
Arkadaşlar 300 litrelik bir akvaryumum ve yeni aldığım 50 litrelik bir akvaryumum var. Bu 50 litreliğe almayı planladığım damızlık lepistesleri koymayı düşünüyorum. İki cüce vatoz koyucam. Sizce 50 litreye kaç lepistes koymalıyım ? Yavruları 300 litrelik akvaryumda büyütücem. O yüzden sadece damızlık boyda kaç tane koyabilirim ? Teşekkürler.
Yeni Lepistes Tankı
   Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle. Keşke bu forumu daha önceden keşfetseydim. Yararlı bilgilerin olduğu ve insanların aktif kullandığı açık. Bilgilerinize çok ihtiyacım var. Lütfen esirgemeyin.
   İlk olarak akvaryumum hakkında bilgi vereyim. 1,20 m uzunluğunda , 60 cm yüksekliğinde ve yaklaşık 40 cm genişliğinde güzel bir akvaryumum var. Bundan bir yıl öncesinde nattateri merağım ortaya çıktı ve uzun süre besledim. Ancak su değişimi nedeniyle hepsini kaybettim. Akvaryum hobime uzun süre ara verdikten sonra yeniden balık beslemeye karar verdim ve yaptığım araştırmalar sonucunda göze hoş gelen  ve çocukken baktığım ( o zamanlar çok fazla ilgilenmeme rağmen kolay çoğalmışlardı ve ölmüyorlardı.) lepistes beslemeye karar verdim. Ayrıca fiyatının düşük olması ve beğendiğim tüm balıkları alırım rengarenk olur düşüncesi ağır basmıştı.(Böyle olmayacağını anlamam malesef kötü bir şekilde yüzünü gösterdi.)
   Vermiş olduğum karardan sonra akvaryumumu su ile doldurdum. Dış filtre , ışık ve ısıtıcı çalışır sistemde 3 gün suyu beklettim. Bu sırada da suyu düzenleyiciler ile besledim. Yeterli olduğunu düşünerek 16 tane balık alarak akvaryuma saldım.(İlk hatam burada oldu.)Tahmin edeceğiniz gibi balıklarım teker teker öldü. Üzülerek yapmış olduğum araştırmalar neticesinde balıkları aldığım kişinin "yeni ithalattan geldiler abi" demesi aklıma gelerek ilk ölümleri buna bağladım. Allahtan ilk aldığım bu balıklardan 20 kadar yavru aldım da lepisteslere tutunmamı sağladı o yavrular.
   Bundan sonraki süreçte de balık almaya devam ettim. Her defasında örneğin 4 tane alıyosam 1'i yaşadı 3'ü  öldü ya da yarı yarıya mesela. Ölen balıklarımda kuyruk erimesi , beyazlaması, ağızda beyazlama , yüzgeçlerinin kaskatı kesilmesi gibi durumlar ortaya çıktı. Mikofish kullandım. Düzenli dip çekimi yaptım. Bakteri ekledim akvaryuma. Kısacası elimden gelen herşeyi yaptım. Ve 7 , 8 tane balığım gayet sağlıklı bir şekilde uzun süre yaşayınca ikince yanlışım meydana geldi.
   Suyun düzeldiğini düşünerek akvaryuma 20ye yakın balık ekledim. İlk koyduğumda hepsi sudan gayet mennundu. Geziyorlar , yemlerini yiyor , beni gördüklerinde ön cama hareketleniyorlardı. Birkaç gün böyle gitti ki ölümler ikişer üçer başladı. Şok oldum resmen.Ve açıkçası çok üzüldüm herşeyin düzeldiğini düşünürken en başa dönmek çok üzdü beni.
   Görüştüğüm bir akvaryumcudan duyduğum şeyler çok mantıklı geldi. "Bakteri çakışması" Hiçbir akvaryumcudan balık alırken malesef bu konu hakkında hiç bir uyarı almamıştım. Malesef bu bateri çakışması en başta hayalini kurduğum rengarenk tank hayalimi engelleyecekti.Tam bu sırada internette bulduğum başka bir yazı da aklıma yattı. Yeni kurulmuş olan tankıma birden bire bu sayıda balık eklemenin sudaki amonyağı arttırdığı ile ilgili bir yazıydı bu. Sabah dip çekimini yaparak amonyak testi aldım ve uyguladım. Sonuç çok şaşırtıcı idi benim için. Çünkü su ideal çıktı. Bu durumda bakteri çakışması olabileceği kanaatine vardım.
   Sonuç olarak akvaryumum da 10'a yakın büyük lepistesim ve yavrular kaldı. Ve ben tek tür bakmaya başlamaya karar verdim. Full red bakıyım derken çok hassas oldukları , yavru sayısının çok düşük olduğu ve buna benzer caydırıcı şeyler gördüm. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Yani özel tür lepistesler hakkında var mı böyle şeyler ? Ayrıca kalan balıklarım sağlıklı gözüküyor. Sizce alacağım tek tür balıkları ne zaman eklemeliyim  ya da suyumun iyi olduğundan nasıl emin olabilirim ? Şimdiden cevap vereceklere teşekkür ederim. Uzun olduğunun farkındayım yazının ancak belki bir ka yeni başlayacak arkadaş görürde yaptığım hataları yapmaz diye uzun tuttum.Hakkınızı helal edin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.