ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ibrahimsoylemez
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2015 15:23
Son Ziyaret:
01 Temmuz 2019 16:23
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim Söylemez
Doğum Tarihi:
08 Mayıs 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Psikiyatri Uzm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İbrahim Söylemez Bitkili canlı doğuran karma akvaryum www.ibrahimsoylemez.webnode.com.tr

SON 10 MESAJI

Plati Akvaryumum
Çok başarılı.
Birkili Canlı Doğuran Tankı İçin Kum Seçimi
Temiz bir sahilden (örneğin kuzey ege sahilleri) topladığınız kumu bir kaç gün güneşe yayıp beklettiğinizde zararlı bir canlının canlı kalabileceğini sanmıyorum, yine de uyarı için sağol. Ben henüz zararını görmediğim gibi dediğim şekilde faydasını görüyorum.
Rasboralar Ne Yapıyor?
Bunlar sağlıklı rasbora davranışı, ben de yapıyorlar uzun süredir ama henüz yumurtlatamadım.
Birkili Canlı Doğuran Tankı İçin Kum Seçimi
Uzun bir aradan sonra herkese selamlar, bir yıldır 4 akvaryumla tekrar başladığım akvaryum hobime hevesim azalmadan devam ediyorum. Bir gözlemimi ve buna dair düşüncelerimi paylaşıp deneyimli üyelerin kritiklerini merak ediyorum. Akvaryumlardan 3 tanesinde zeminde hagen siyah kum var, kalınlığı hepsinde aynı 8-10 cm. Birinde ise deniz kumu (kuzey egenin el değmemiş sahilinden toplanmış) ve hagen kum karışımı var, kalınlığı yine aynı. Tüm akvaryumlar bolca bitkili ve aynı tür bitkilere sahip (limon, zeytin, bacoba, gül, çınar ve moss). Önceleri hasta balıkları toplamak için kullandığım deniz kumlu akvaryumda balıkların hızlıca iyileştiğini ve forma girip sağlıklı hale geldiklerini gözlemledim. Balıklarda ortaya çıkan hastalık zayıflama, iştahsızlık, kamburlaşma ve beyazlık-solukla giden bir hastalıktı ve lepisteslerde daha çok ortaya çıkıyordu, özellikle de dişilerde. Platilerde ve molilerde daha az sıklıkta da olsa ortaya çıkıyordu. Önceleri balıkların iyileşmesini özel bakıma (ekstra yemleme ve daha sık su değiştirme) bağlıyordum, hastalanmalarını önlemek amacıyla bu akvaryumda ekstra ne yapıyorsam diğerlerinde de uygulamama rağmen balık hastalanmalarının önüne geçemedim. Her şeyi ile aynı 4 akvaryumda neyin farklı olduğunu düşünürken deniz kumunu farkettim. Üstelik bu akvaryumdaki çöpçülerin büyüdüğünü diğerlerindekilerin ise büyümediğini zamanla fark ettim. Bu gözlemlerden çıkardığım sonuç şu oldu; bol bitkili olan akvaryumlarımda muhtemelen bitkilerin mineralleri tüketmesine bağlı mineral eksikliği ortaya çıkıyordu (büyük olasılıkla da kalsiyum ve magnezyum), bu balıklarda iştahsızlık ve omurga problemlerine neden oluyordu, gelişme geriliği ve ölümle sonuçlanıyordu. Deniz kumundaki suya salınım yaptığını tahmin ettiğim mercan kırığı vs gibi ne olduğu hakkında bilgimin olmadığı bir nedenden dolayı suyun sertleşmesinin bu bahsettiğim farkı ortaya çıkardığını düşünüyorum. Bu düşünceye vardıktan sonra hem bitkiler için (reeflowers all inclusive) hem de karides ve balıklar için (reeflowers gh+) mineral takviyesi kullanmaya başladımsa da bir olumlu gelişme gözlemleyemedim. Sonuç olarak, bitkili canlı doğuran tanklarımızda deniz kumu-hagen karışımının daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum, ne dersiniz?
Lepislerimdeki omurga eyriliği
Merhaba,
Benzeri sorun bende de var, sudaki elektrolit (özellikle Ca ve K) azlığından kaynaklanabileceğini, su değiştirmenin ve bitki gübresi kullanmanın engelleyeceğini düşünüyorum, bol bitkili tankta bitkilerin gerekli mineralleri balıklara kalmayacak kadar kulladıklarını düşünmeye başladım. Forumda bitkisiz tankta lepistes yetiştirip de aynı dertten muzdarip biri varsa dediklerim yanlışlanacaktır, yoksa doğrulanacaktır diye düşünüyorum.
Kıyamet Senaryosu: Balıklarda İlaç Kullanımı
Biraz abartmış olabilirim ama bu açıdan da bakmak gerek.
www.ibrahimsoylemez.webnode.com.tr/news/akvaryum-baliklarinda-ilac-kullanimi/
3 Ay Sonra Ana Akvaryumdalar:)
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/177620/image.png[EDIT]ibrhmsylmz,2015-10-30 18:17:03[/EDIT]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/177620/image.png[/IMG]
Electric Blue Ramirezi Hakkında
Merhaba,
Akvaryumunuz çok güzel.
İstanbul'da nereden aldınız ramirezileri ve tanesi kaça? Bende de iki adet balon iki adet german blue var ama eş tutacaklar mı, cinsiyetleri nedir, ne yapacağımı bilemiyorum?
Lepistes Yavrusu Ve Karides Yavrusu
Merhaba karides severler,
Ben de canlı doğuran yavrularını büyüttüğüm akvaryumda karides besliyorum. Ana akvaryumdaki yeni doğan yavruları kepçeyle su yüzeyinden toplayıp 55 litrelik bolca bitkilendirdiğim zeminde moss da bulunan karides akvaryumuna taşıyorum, iki aylık olana dek balıklar burada büyüyor. Akvaryumda bolca erişkin kiraz karides görüyorum ama az sayıda yavru karides görüyorum, yavru balıklara yem mi oluyorlar acaba? Ayrıca erişkin bir karides yeni doğmuş lepistes yavrusunu yiyebilir mi? Deneyimli üyelerden öğrenmek isterim.
Selamlar.[EDIT]ibrhmsylmz,2015-10-20 15:10:06[/EDIT]
Yeni Kurduğum Sistemin Tanıtımı Ve Yorumlar...
Dediğin türü incelerken canlı doğuranlarla beraber beslenebilecek tüm türleri inceledim. En sonunda 6 adet neon tetra, 6 adet rasbora, 2 adet ramirezi aldım, görsel olarak bence en güzeli bunlar. Bir de zebra danio düşündüm ama onu beğenmediğim için almadım. Ramireziler için bir dişi bir erkek olduğunu tahmin ettiğini söyledi satıcı. Umarım öyledir. Bunları ekledikten sonra neler olacak göreceğiz, gelişmeleri anlatırım, selamlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.