ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
carseven
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Eylül 2015 18:29
Son Ziyaret:
27 Nisan 2017 22:32
Toplam Mesaj:
83 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berke Güven
Doğum Tarihi:
13 Ağustos 1998
Yaş:
25
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Beta Japon Komando Çöpçü Midye Elma Salyangozu

SON 10 MESAJI

Eve Gelen Misafirlerin Akvaryuma Olası Mudahelesi
Yav ben bu karda kışta ısıtıcı koymuyorum akvaryum 25 derece oluyor acaba bende mi sıkıntı var :D
Japon'um Dropsy Mi?
Arkadaşlar 1,5-2 gündür böyle sorunu nedir sadece kabız diye bugün hiç yem vermedim düzelmedi. [:?][VID]https://youtu.be/YSQUzG1_G8s[/VID]
Japon Ve Komando Çöpçü
Merhabalar 3 gün önce gayet sağlıklı japon balıkları aldım türlerini bilmiyorum ama 2 sinin erkek olduğuna eminim solungaçlarının orada beyaz benekler gözüküyor çünkü. 1. sorum balıklar bazen birbirlerini kovalıyorlar bu genellikle karışık renkli olan erkeğin kovalamasıyla başlıyor ve diğer balıklar da birbirlerini kovalamaya başlıyor ama bu zarar vermek amaçlı değil sadece yanında yüzerek ve sürterek olan bir kovalama şu zamana kadar sadece 2 kez kuyruğa vurduklarını gördüm. Az önce de birbirlerinin etrafında daire çizerlerken gördüm sebebi ne olabilir? Çiftleşme diyeceğim fakat daha yeni alışıyorlar akvaryuma hem de kısa sürdü. 2. sorum ise eskiden kalma komando çöpçülerime yem kalmıyor o kadar hızlı yiyorlar ki bütün yem bitiyor en fazla 30 saniyede hiçbir şey kalmıyor dip yemi almayı düşünüyorum bu problemin önüne geçebilir miyim? Önerdiğiniz dip yemi var mı? Şimdiden çok teşekkürler.
Tank Büyütme
Merhabalar bende şu an 58 litrelik lepistes tankım var. İçinde komando çöpçü, midye, elma salyangozu ve normal olarak lepistesler var. Tankımı büyütmek istiyorum yeni tankta sarı prenses ve/veya yunus beslemek istiyorum. En uygun şekilde nasıl büyütebilirim? Eski akvaryumu satmalı mıyım? Elma salyangozu, midyeler ve komando çöpçüleri sıkıntı çıkarır mı? Alacağım tank kaç litrelik olursa en uygun olur? 2. el akvaryum alınabilir mi? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Son Günlerdeki Tatsızlık
Haftalık dip çekimi yapıyorum, günde 3 öğün yemleme yapıyorum. Çok değişik ve sebepsizce [:(((]
Son Günlerdeki Tatsızlık
Nadir olsa da geçenlerde yavrunun taşa sürtündüğünü gördüm.
Son Günlerdeki Tatsızlık
[QUOTE=Batu00]Diş filtre fazla değilmi biraz[/QUOTE]

Büyük olabilir ama zararını görmedim [:D]
Son Günlerdeki Tatsızlık
[QUOTE=Atromitos]Bu süre içinde herhangi bir ilaç vs. kullandınız mı ? Filtre temizliği yaptınız mı ? Yaptıysanız malzeme değişikliği yaptınız mı ? Su yüzeyinde dalgalanma, hava motoru veya hava üfleyebilen iç filtreniz var mı ?[/QUOTE]
İlaç kullanmadım, hava motoru sürekli çalışıyor, filtre temizliği yapmadım, su yüzeyinde dalgalanma hava motorundan kaynaklı oluyor.
Son Günlerdeki Tatsızlık
Merhabalar ortalama 4,5 aydır lepistes besliyorum. Normal yemlerini yerken ve normal su seviyelerinde yüzerlerken 1 hafta önce bu durum değişmeye başladı. Balıklar genel olarak su seviyesinin üstündeler ve yemlerden çok az yiyorlar. Komando çöpçüsü ve salyangozda sıkıntı yok, sadece lepistesler için geçerli. Dip çekimini 4 gün önce yaptım, 1000 L/H dış filtre takılı. Akvaryum 58 litre cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Bitkili Akvaryuma Geçiş
[QUOTE=Sinan87]Biraz araştırma yapın isterseniz. İyice okuyun bol bol. Bitkili dediğiniz zaman genel bir olay oluyor. Balık beslemek dermiş gibi. Ama ne balığı mesela.

Soru şu nasıl bir bitkili akvaryum ? En azından bütceniz nedir ? Yada kurmak istediğiniz bitkilideki birkaç bitki örneği nedir ?[/QUOTE] İşte ben aslında araştırdım fakat bitki konusunda bir sürü karmaşa var genel olarak fazla özel ilgi istemeyen ve dayanıklı bitkiler tercih edeceğim. Sizce neler uygun olur litresine göre? Neon, lepistes, kılıç kuyruk gibi balıklar beslemeyi düşünüyorum.
Akvaryum stabil ve çalışır durumda onun üstüne ne kadarlık bir bütçeyle geçiş yapabilirim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.