ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tugrul82
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
65
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Kasım 2015 21:23
Son Ziyaret:
28 Ağustos 2016 00:03
Toplam Mesaj:
74 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tugrul G
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tugrul G

SON 10 MESAJI

Akvaryumun Suyu
[QUOTE=Kınayu]Akvaryum resimleriniz ekli olmadığından bunu en iyi siz gözlemleye bilirsiniz.İşe yarıyormu yaramıyormu.Pırıl pırıl yapıyor dediğinize göre baya marifetli bir şey demekki.Ellerinize sağlık [:iyi:][/QUOTE]

Evet resim koymak biraz zordu da. Yansımayı bir türlü yok edemedim. Resim kalitesi de çok iyi değil ama görüldüğü kadarıyla bayağı berrak oldu su.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179780/200520161650051.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179780/200520161651111.jpg[/IMG]


[QUOTE=fthdry]Dipteki balik pisligi baliklari zehirlemez hatta donguye faydali olabilir zamanla tank tam anlamiyla oturdugunda zaten bakteriler tarafindan parcalaniyor diskilar o yuzden sadece su degisimi yapmaniz yeterli olacaktir dip cekimine gerek yok illede dip cekimi yapcam derseniz kumu havalandirmadan yapabilirsiniz[/QUOTE]

Tamam kesinlikle dibi havalandırmadan kum üstünden çekebildiğim kadarıyla çekeceğim. Teşekkürler.
Akvaryumun Suyu
[QUOTE=Kınayu]Selamlar bir dış filtre edinmenizde yarar olabilir.Orta karar bahsini ettiğiniz sorunlardan kurtulmak için [/QUOTE]

Benim iç filtrem de dış filtre gibi. Aslında ev yapımı. 2kgluk pet içinde en alttan üste doğru sırasıyla sünger, zeolit, karbon seramik yüzükler ve elyaf var. Hemde sürekli suyun içinde duruyor. Suyu gerçektende pırıl pırıl yapıyor. [:nazar:] Dış filtre gibi çalışan iç filtre lepistes akvaryumu için yeterli değil mi? Ayda bir filtre temizliğide yapıyorum. Biolojik döngüye uygun değil mi?
Akvaryumun Suyu
[QUOTE=fthdry]Dip cekimi yaparken kumu karistirmaniz iyi degil baliklari zehirlersiniz gozunuze cirkin geliyorsa kumun uzerinden pislikleri alabilirsiniz yemlemeyi asiri yapmiyor kum uzerinde yem artiklari bulunmuyor ve diskilar sizi rahatsiz etmiyorsa dip cekimi bile yapmaniza gerek yok sadece su degisimi yeterli.[/QUOTE]

işte bende o zehirlenme konusundan korkuyorum. Çünkü lepisteslerim çok kolay ölebiliyor. Yemlemeyi aşırı yapıp yapmadığıma bende karar veremiyorum. Günde iki kere yemleme yapıyorum ama akvaryumda 12 tane çöpçü ve sürüyle salyangoz var. Dolayısıyla kum üzerinde hiç artık yem görmüyorum ama kum arasına birikmiş dışkı atıkları var. Bu dışkılar çok birikipte balıkların zehirlenmesine veya hastalanmasına sebep olur diye korkuyorum yoksa haftada enaz bir kere dipten su çekimi yapıyorum.
Akvaryumun Suyu
Merhabalar, son durumu söyleyeyim. İlk gün aşırı bulanık olan su akşam bayağı temizlenmişti. Filtreyi gece kapttım. Sabah tekrar çalıştırdım ve Ahmet Emre beyin dediği gibi bir çubukla kumu tekrar karıştırıdım ve suyu iyice bulandırdım. Akşama kadar filtre çalıştı ve suyu bayağı berraklaştırdı. Filtreyi kapatıp, içinden en üstte duran elyafı aldım. Aşırı pislenmişti. Yenisini koydum ve filtreyi çalıştırdım. Suyum tekrar berrak oldu. Bayağı iyi kum arası yıkamış oldum.

Aslında korkum suyun berraklığı değilde sudaki kirlerin lepisteslerde iç parazit vs gibi hastalıklar yapması.
Bu Salyangozlarin İsmi Nedir Petshopcu Verdi
Valla bana bir yaprak üzerinde yumurta olarak geldiler. herhalde 6 ayda 100 tane oldular. Cinsiyet hakkında hiç bilgim yok. bakmadım. Azken fazla bitki yemiyorlardı ama çoğalınca yemeye başladılar. Bazen marul veya salatalık atıyorumki bitkileri yemesinler diye. Ama yaprakları önce koparıyorlar sonrada yiyorlar.
Bu Salyangozlarin İsmi Nedir Petshopcu Verdi
Bendeki Ramshornlar bitki yiyor. Ona göre atın. Bence bitki yemeyen elma salyangozu alsanız daha iyi edersiniz. Ayrıca ramshornlar çok hızlı ürer ve heryeri doldurur. İllaki su döngüsüne ve akvaryum temizliğine etkisi var ama bence elma salyangozu daha hoş durur. Yine de siz bilirsiniz.
Akvaryumun Suyu
[QUOTE=AhmetEmre] ...önce filtreyi kapatmadan hortumla kumu karıştırın bir müddet sonra filtreyi kapatıp kumu tekrar karıştırın ve dip çekimi yapın... [/QUOTE]

Peki hortumla kumu karıştırınca su yine bulanacak ama. Sizde öyle olmuyor mu? Yoksa sık çekim yapınca fazla kir birikmiyor mu?
Akvaryumun Suyu
Ahmet Bey teşekkürler,
Aslında şu el pompalı dip çekme aletlerinden aldım ama filtre kısmı önde olduğu için kabuk kırıklarıyla hemen tıkanıyor diye filtresini söktüm dolayısıyla kumun içine sokamıyorum. Hortumun ucunu kumun üzerinde daireler çizerek dip çekimi yapıyorum ama doğru kumun altına giden pislikleri çekemiyorum. Birde kısmen bitki var ve onların dibine fazla yanaşamıyorum çünkü bu kumda hiç tutunamıyorlar ve bir kaç kök mutlaka kumdan kurtulup su üzerine çıkıyor. Dolayısıyla 6 aydır herhalde kum altını arasını neredeyse hiç çekmedim. Hep kum üstünü alıyorum. Acaba kum altında biriken pislikler suyu bozup hastalıklara sebep olur mu?
Akvaryumun Suyu
Merhabalar.

Benim standart 1mlik lepistes ve çöpçü balığı akvaryumum var. Bolca elma, ve ramshorn da var. Haftada bir %10-20 su çekiyorum ve suyum pırıl pırıldı. Sadece iç motor kullanıyorum ve haznesinde seramik yüzükler, zeolit, karbon ve elyaf var. Bugün su çekiminden sonra dipteki kabuk kırığı kumumu biraz şekillendireyim istedim ve dekorları çıkartıp kumu arkaya doğru iteledim. Biraz fazla hızlı yaptım sanırım, suyum kapkara oldu. Şekillendirmeden sonra hemen iç motorumu çalıştırdım. Biraz suyun rengi açıldı gibi ama daha tam değil.

Benim esas merak ettiğim konu, suyun bu şekilde bulanıklaşması lepisteslere zararı olur mu? yani onları hasta eder mi?
Teşekkürler.
Yeter Artık ! Lepistesim Hastamı ?
Merhabalar bana iç parazit gibi geldi ama resimlerden tam belli değil. İç parazitte hemen öldürmez zaten. Aşağıdaki hastalıklar ve tedavi linkine bakın derim.

https://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.