ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BoranPara
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
242
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2016 13:36
Son Ziyaret:
8 Saat 22 Dakika önce
Toplam Mesaj:
677 [0.23 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Boran Para
Doğum Tarihi:
14 Ocak 2002
Yaş:
22
İl:
Istanbul
Meslek:
Kaptan
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Boran Para

SON 10 MESAJI

Sunsun Hw 603 B Su Sızdırma
[QUOTE=Mehmetttttttt]Sorunu çözebildin mi ?[/QUOTE]

Evet çözüldü. Açtım içini contaları sildim sonra kapattım o günden beri temizlemiyorum zaten. [EDIT]BoranPara,2024-02-23 20:47:33[/EDIT]
Apistogramma Macmasteri Üreme
İyi akşamlar arkadaşlar direkt konuya gireyim ben hiç lafı uzatmadan. Akvaryumum 26 derece 96 litre suyumun yumuşak olduğunu düşünüyorum. Balıklarım yumurtladı 1 ay kadar önce sonra yediler. Ben kovuğu kaldırdığım için olduğunu düşünüp vicdan azabı çekmiştim. Ama 1 hafta önce yumurtladılar yine ben rahatsız etmedim. Fakat yine yemişler akvaryumumumda nasıl bir sorun olabilir bilen arkadaşlarım büyüklerim yardımcı olursa çok sevinirim.



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182409/251020232116131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182409/251020232116131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182409/251020232116141.jpg[/IMG]
Orinoco Havzası Apistogramma Hongsloi Biyotopu
Bir yerde 20 litre başına 1 adet catappa yaprağı koyulur diye okuduğum için daha fazla koymadım yoksa elimde 7-8 tane daha var. Onları da ekleyeyim biraz da kızılağaç kozalağı koyarım. Bitki olarak önerebileceğiz bir şey var mı?
Orinoco Havzası Apistogramma Hongsloi Biyotopu
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

Teşekkür ederim sağolun.

Dişi iki kez yumurta dizdi ve yedi. Ben özellikle yaklaşıp baktıktan sonra bu şekilde davrandı. Stresin kaynağını bu olarak yorumluyorum. Erkek ve diğer dişi asla rahatsız etmiyordu yumurta nöbetinde iken. Ben yaklaşıp bakınca yiyor. Muhtemelen hindistan cevizi kabuğu bu işi çözer ama akvaryum bu halde iken görmek istiyorum durumu. Bu sebeple henüz yavru görmek kısmet olmadı. Su değerleri de iyi.

Hongsloiler, konuda da özellikle belirttiğim gibi harem olmaya daha yatkın bir tür; macmasteriler de benzer davranış sergiler diye düşünüyorum. Aynı gruptan canlılar olduğu için iki dişi ile bakılabilir. Takip edip gerektiği zaman optik engel artırılarak agresifliğin önü alınabilir. [/QUOTE]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182409/270920232236231.jpg[/IMG]

Anca bu kalitede fotoğraf yükleyebildim. Benim dişim de yumurta dökmüştü ama ben hindistan cevizini kaldırıp meraktan bakınca yedi hepsini. Ekstra yapmam gereken ne varsa söyleyip yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bir de dişi yem yiyor ama çok sakin yorgun gibi yumurta nöbetine bağlıyorum sebebini doğru mudur ?
Orinoco Havzası Apistogramma Hongsloi Biyotopu
Merhaba çok güzel ve emek isteyen bir biyotop akvaryumu kurmuşsunuz ellerinize sağlık. O taban alanında iki adet Hongsloi dişisini sorunsuz bir şekilde beslediğinizi ve birinin yumurta nöbetinde olduğunu söylemiştiniz. Yavrular serbest yüzüşe geçince ne oldu anlaşabildiler mi ? Erkeği ayrıdınız ? Ve son olarak ben de macmasteri besliyorum. 60*40 lık bir taban alanım var. Burada iki dişi besleyebilir miyim? Sizler gibi tecrübeli akvaristler buldukça ne kapsak kardır. [:D][:)))]
Bahçe Düzenlemesi Mini Koi & Japon Havuzu
Konuyu baştan sona büyük bir zevkle okudum. Ellerinize sağlık her şey çok güzel ve belli ki balıklarınızın da keyfi yerinde. Havuzun genel fotoğraflarını da paylaşır mısınız?
Artemia Çıkarma Hakkında
[QUOTE=Rhyno]

Normalde paketin tamamını dökmeniz gerekir. Çıkartma setinin içinde su doldurma çizgisi var yaklaşık 500ml su alıyor ve bu suya paketin tamamını dökmeniz gerekiyor yoksa tuz dengesi ayarlanmaz. Normalde 500ml su içerisine 12-15 Gr arası kaya tuzu kullanılır. Rotifish artemia mix'ten fazla bir çıkım oranı beklemeyin. Onun yerine güvenilir bir yerden artemia yumurtası alıp yukarıda yazdığım su-tuz oranını uygulayın.[/QUOTE]


Çok teşekkür ederim.
Artemia Çıkarma Hakkında
İyi günler herkese benim sorum çok basit ama ben çözemedim maalesef [:D]. Rotfish artemia mix aldım tuzu falan her şeyi içinde olan. 24 saat geçmesine rağmen yumurtadan 20 tane anca çıkıyor. Meç artemia çıkarma setini kullanıyorum. Sorum benim paketin hepsini dökmediğim için gerekli olan tuz oranı sağlanmıyor mu acaba ? Paketin içinden azıcık yapmak istiyorum sadece ne yapmam lazım?

Çok teşekkür ederim.
Sera Biofibres İnce Filtre Malzemesi Hakkında
İyi günler bunun içinden filtre malzemesinin boyutu nedir? İki dış filtreye yeter mi? Temizlik açısından kullanan varsa fikirlerini söylerse sevinirim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182409/270520231418361.jpg[/IMG]

Akvaryumda Bitmeyen Pislik
[QUOTE=IsmailTskn]Crystal clear vardı Sera nın, şimdi magic balls olarak farklı modellerde var. Elyaf gibi toplar , tavsiye ederim. Çok çabuk netlik kazandı benim akvaryum.
Ayrıca Purigen de tavsiye ediyorlardı, bunu kullanmadım. [/QUOTE]


İnanın ondan da kullanıyorum 30 litreye 1 adet tavsiye ediliyor. Ben de 3 adet var 80 litre falan su anca vardır zaten.

[QUOTE=Muhammedcay]

Taban kumunuz ince dış filtre de suya vurdukça dipteki pislikleri ve kumun tozunu havaya kaldırıyor ve dış filtrede sürekli çalışır durumda olduğu için pislik toz sürükli uçuşuyor. filtreniz 1000 l/h suyunuzu saatte 10 sefer devirdaim yapıyor.
Şöyle söyleyeyim ben de lepistes besliyorum Yaklaşık 1 senelik kurulum taban lav kırığı 60 litre akvaryumda 15 den fazla lepistes yavrusu 6 adet büyük lepistes var yaklaşık 40 50 adet küçük elma salyangozu var 300 lt şelale filtre kullanıyorum şuan akvaryum tertemiz
Bakteri döngünüz gerçekten oturdu ise filtrenizin suya çarpma alanını genişletin ki suya çarpınca diptekiler havaya kalkmasın




[/QUOTE]

19 kg kadar kum var akvaryum da arkada 10+cm önde 4 cm kadar kumum ince değil. Debi de kısık olduğu için sorunun probleminin bu olduğunu düşünmüyorum.

[QUOTE=Furkan tarık]Boran Bey zaten debisini kısarak kullanıyor , problem fazla debi değil.
Purigen sudaki renk pingmentleri , bulanıklık vs üzerinde etkili , partiküllere doğrudan bir faydası olmaz .
Bence sorun emiş borusunu basış borusunun karşısına konumlandırmanızdan kaynaklanıyor.
Basış borusundan zaten filtre edilmiş basınçlı su geliyor , bu gelen tazyikli su emiş borusunun sadece basış borusundan geleni filtreye çekmesine sebebiyet veriyor. Böylelikle tankın özellikle ön kısımlarında dolanan partiküller filtreye girememiş oluyor.
Emiş borusunu basış borusunun direk karşısına değil de daha farklı konumlandırmanız bence sorununuzu çözer. Ben emiş ve basış borusunu yan yana konumlandırıyorum her zaman , benzer bir problem yaşamadım.[/QUOTE]

Diğer arkadaşların söylediği her şeyi zaten ben denemiştim. Ama bu aklıma gelmedi şimdi hemen değiştirdim. Dış filtre dik bir şekilde ön cama su veriyor emiş yeri aynı yerde bıraktım. Umarım işe yarar. Çok teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.