ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bagardi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
22
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mayıs 2016 01:43
Son Ziyaret:
24 Şubat 2017 02:22
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Bağardı
Doğum Tarihi:
18 Haziran 1985
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ByFenA

SON 5 MESAJI

Hobiciden Japon Balığı Yetiştirme Teknikleri
[QUOTE=yilmazakifemre]

Çok teşekkür ederim bilgi için. Marr-Nisan aylarını bekleyeceğim ozaman. Size bunun üzerine kafama takılan bir şey daha sormak istiyorum
akvaryumum yaklaşık 250 litre. 9-10cm lik bir erkek iki dişi balık var. diğer 6 adet balık ise 5cm-7cm arasındalar. onlarda da 3 erkek 3 dişi mevcut.
ben iri olan bir dişi ve iki erkeği yaklaşık 30 litrelik bir akvaryuma aktarsam. Sonra bunları sonraki yumurtlama tarihine kadar ayrı bir düzende beslesem.
benim kafamda iki günde bir akşamları canlı yem olmak üzere, sabah ve akşam iki öğün yemlemek ve suyu normal oda ısısında ısıtıcı kullanmadan bırakmak. oda sıcaklığı min. 18 dereceye düşüyor.
bu şekilde 30 litrelik akvaryumda yumrutlamalarını beklesem sizce olur mu.

bir diğer düşüncem de yine aynı şekilde balıkları aynı 250 litrelik akvaryumda 30cm lik tül yavruluklardan alıp ayırsam daha uygun olur mu.

Balıklarıma çok özenle bakıyor ve çok seviyorum. Onların doğal ortamlarında doğal olarak üremelerine izin vermek istiyorum. amacım üretip ticaret yapmak değil. zaten yumurta alacak olursam beğendiğim 2-3 tanesini kendime ayırıp diğerlerini akvaryumcuya bırakırım.

bu arada akvaryumumda 2 cüce 2 normal vatoz var (ikisi erkek ikisi dişi). 10 kök irili ufaklı anubias bitkim. ve beyaz kum. ısıtıcı sabit 22 derecede. dış filitre saatte 4 kez su devir yapacak kapasitede.hava motoru ve diğer tüm ekipmanlar sürekli çalışıyorlar.

yardımlarını için çok teşekkür ederim. İnanın bilgili birisini ve paylaşacak birisini bulana kadar atla karayı seçtim.

Allah Razı Olsun Sizden.

Saygılarımla.

Akif Emre Yılmaz.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188445/261020160018581.jpg[/IMG]

Benim akvaryumum fotosunuda sizin bakmanız için ekliyorum. Belki yorum ve önerileriniz bu şekilde daha sağlıklı olacaktır.

[/QUOTE]


Merhabalar;
öncelikle balılarınızı sıkmayın doğal olarak beslemeye devam edin ve akşam güneş battıktan sonra ışık vermemeye özen gösterin unutmayın ki doğada güneş battıktan sonra ışık kaynağı dolunay hariç yok denecek kadar azdır. Ondan sonra filtresi düzgün ve oksijen miktarı zengin nitrojen bakımından fakir bir su dengesi oluşturun bunun için iyi bir iç filtre düzenli dip çekimi ve dinlenmiş su şimdilik yeterli olacaktır. Profesyonel bakımda dış filtre ayrıca havalandırma arıca iç filtre ayrıca ph ölçümle birlikte su dengesi kontrolü gerekmektedir. Siz size uygun olanı hatta bana kalırsa balıkları kendi haline bırakın su oksijenli olsun suya baktığınızda pırıl pırıl bir su görün ayrıca dipte balık pisliği görmeyin yeterlidir. Sonrası emin olun zaman kalıyor ve hiç beklemediğiniz anda gerçekleşiyor.


Saygılarımla

Not: geç cevap verdim yurt dışındaydım yeni döndüm ve yeni gördüm bu pc yanımda değildi bu foruma bağlandığım pc evdeki pc o yüzden yeni gördüm kusura bakmayın...
Hobiciden Japon Balığı Yetiştirme Teknikleri
[QUOTE=yilmazakifemre]Öncelikle tebrik ederim.
benim sorum şu,
Ben japon balığımın yumurtlayacak olduğunu nasıl anlarım. Belirtileri sadece birbirlerini kovalamalarımı. Karın kısmında belirgin bir iz v.s. bir belirti oluyor mu.
benim bir dişi balığım bir gün bir saat kadar kovalandı yumurtlayacak sandım ancak hiç bir şey olmadı. Kovalama da sonraki günlerde devam etmedi.
Belkide yumurtladı ben görmedim ve diğer balıklar yumurtaları yedi. Bilemiyorum

Ben balıkları ayırmam gereken zamanı nasıl belirleyeceğim.

saygılar.[/QUOTE]

Yumurta dökülürken gözle görülme şansı çok zayıf zaten şeffafa yakındır yumurtalar hele başka balıklar varsa suyun hareketliliğinden görünmesi çok zordur. Başka hiçbir belirti yoktur. Erkek balık dişi balığı kovalar ve karnını ısırmaya çalışıyormuş gibi sürekli oraya saldırırsa dişi yumurta dökecektir demek.

Sizin duruma gelince belkide siz son yumurtlamaları görmüşsünüzdür. O yüzden ilerleyen günlerinde aynı hareketlenme olmamıştır.[:geek:] Ancak üzülmeyin nisanın ilk haftasından itibaren mayısın ilk haftasına kadar tam bir ay içinde yaklaşık 3000 ile 5000 arası yumurtlama olur bu dönemi kaçırmış olabilirsiniz kendinizi o döneme hazırlayın sağlıklı balıklarınız olur inşallah.

Saygılar bizden.
japon balığı hamile olduğunu nasıl anlarız .
Merhaba konuylailgili linke bakabilirsiniz. [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=880871&get=last[/URL][;)][:iyi:]
Hobiciden Japon Balığı Yetiştirme Teknikleri
Merhaba Arkadaşlar ;

Konuya başlamadan önce bilmenizde yarar var. Hiçbiryerden alıntı değildir tamamen kendi tecrübelerimle elde ettiğim yavrulardan yola çıkarak aktardığım bir bilgidir. İzin almadan alıntı yapmanızda başka forumlarda paylaşmanızda ciddi sıkıntı çıkartırım bilginiz olsun. Ancak bu siteye üye arkadaşların kendi içlerinde yararlanmaları için yazdım bu konuyu. Çünkü bu hobiyle alakalı en ciddi gördüğüm site ve forum burası. BU KONU BÖYLE BİLİNE CİDDİ SIKINTI ÇIKARTIRIM. (Hukuki açıdan)

Kendi evimde baktığım japonlarım baya büyüdüler ve üreme boyuna geldiler. Üremek için gerekli belirtileri sergilemeye başladıklarında, konu hakkında detaylı araştırma yaptım ancak internet ortamında berbat bir bilgi kirliliği mevcut bu yüzden ilk yavruların yüzde 98'i telef oldu. İşte sizlere bu yüzden kısaca kendi deneyimlerimi aktarmak istedim.

Öncelikle ürettiğim yavruların durumu artık sağlıklı ve periyodik üretim yapabilmekteyim. Bunu belirteyim ki konunun tecrübeye dayalı olduğunu ve uygularsanız başınızın ağrımayacağını bilin.

- Bir dişi (anaç) japon en az 2 yaşında olmalı ve ortalama boyu 12 cm ile 15 cm arasında olmalıdır.
-Bir erkek japon ise hiç belli olmaz fındık japon alırsınız 2 ay sonra solungaçları sivilcelenmeye başlar. (tamamen akvaryum ortamınızdaki balıklarınızın hormanel durumuna ve suyun sartlarına bağlı bir durum)

1- Bu iki balıkta elinizde varsa ---- ana tanktan alacağınız su değil kesinlikle --- NORMAL ÇEŞME SUYUNDAN İKİ YAVRU TANKINA VEYA İKİ KULUÇKA İÇİN HAZIRLAYACAĞINIZ KABA SUYU DOLDURUN. 2.sinin açıklamasını yazının ilerleyen zamanlarında göreceksiniz. Ayrıca bir kovaya çeşme suyu doldurup içine 3 damla mavi damladan damlatın içine hava taşı salın o o şekilde beklesin işimiz bittiğinde bu suyu mantara karşı yumurtalara vericez.

2- Balıkları ürkütmeden yavaşça alıp koyma şansınız yok çünkü erkek balık dişiyi kovalamaya başlamıştır bile, balıklar sitrese girmezler merak etmeyin. balıkları ağ yardımıyla yakalayıp hazırladığınız kaba bırakın. süzgeçte olabilir. Süzgeçte veya ağda dişiyi taşırken yumurta düşüp yapışaçaktır, o yüzden onuda suyun içine bırakın.

3- Balıklar birbirlerini kovalamaya ve su bulanmaya başlayacaktır. Korkmayın erkeğin spermleri buluyacak suyu. Balıklar çiftleşirken 2-3 dakika araverebilirler hemen o esnada gözünüzle kontrol edindişi yumurtaları yemeğe başlarsa dişiyi ayırın. Nereye hazırladığımız ikinci tanka.

4- Bu çiftleşme ve kovalamaca yaklaşık bir hafta sürer eğer herşey yolundaysa ve balıkların durumları elverişliyse her gün sabaha karşı saat 03:30 ila sabah 08:30 arasında düzenli olarak yumurta bırakırlar işte o saatlerde sizlerinde uyanık olması lazım çünkü sabah balıkların işi bittiğinde aynı tankta bırakırsanız dişi yumurtaları yemeğe başlayacaktır.

5- Çiftleşen balıkların çiftleşmeleri bittiği zaman, balıklarınızı ana tanka alabilirsiniz yani sabah 08:30 dan sonra. Ardından hazırladığımız 2. yavruluk veya kuluçkahane nin iç.indeki suyu dikkatlice süzün yumurtalar düşmesin çünkü henüz döllenmediler döllenen yumurta yapışır ancak döllenmeyen yumurta bir süre yüzer bir süre sonra mantarlaşır koyu beyaz bir hal alır. Suyu süzdükten sonra 1. kuluçkalıktaki suyu gene dikkatlice bu tanka aktarın çünkü bu tankta hala sprem var ve fazla sperm suyu bozar suda yumurtaları bozar. biz bu fazla spermle 2. kuluçkalıktaki yumurtaların döllenmesini sağlayacağız.

6- 1. kuluçkalıktaki yumurtalara önceden hazırladığımız mavi damla olarak bilinen damla ile mavileştirilmiş gene normal çeşme suyu veriyoruz.

7- 2. kuluçkalıktaki suyuda 1 saat sonra dikkatlice boşaltıp gene mavi suyla değiştiriyoruz.

Bu anlattığım sistem sadece 1 gün için uygulanacak sistemdir. Balık her gün yumurta yapacağına göre o zaman bu setlerden elinizde en az 10 çift olması lazım. Herşey yolunda gittiyse yumurtalarınız 2 gün içinde çatlayıp balıklarınız çıkacaktır.

şimdi size kendi üretimimden videolar sunucam çiftleşen balıkların nasıl olduğunu veya çiftleşmenin nasıl olacağını anlamanız için. kısa kısa videolar ekliyorum elimden geldiğince detaylı çekmeye çalıştım. ama unutmayın bende bir hobiciyim profesyonel değilim o yüzden yazdığım saatlere dikkat ederseniz gecenin geç saatleri videoda konuşma yok sadece görüntü var ve mümkün olduğunca sessiz yapmaya çalıştım işimi.

[VID]https://youtu.be/D_-Erc-M8Mg[/VID]
[VID]https://youtu.be/Hd6hWn59iys[/VID]
[VID]https://youtu.be/cl7paGZFqMY[/VID]
[VID]https://youtu.be/c55sdNhP5xw[/VID]
İnşallah bu hobiyi kendine göre yaşamak isteyen genc veya yaşlı tüm hobidaşlarıma bir nebzede olsa yardımçı olmuşumdur. sormak istedikleriniz veya yanlış görüp eliştirmek istediklerinizi lütfen bu konuda toplayalım. japon balığı yetiştiriciliği ile ilgili hertürlü soruya, cevaba, eleştiri ve yorumlara açık şekilde saygı çerçevesinde görüşmek üzere...


Saygılarımla [:nazar:][:nazar:][:nazar:][EDIT]Bagardi,2016-08-20 12:46:31[/EDIT]
İlan Sistemini Tanıyalım
31 yaşındayım yıllardır forum kullanırım ve bir kaç tanede forum açma imkanım oldu, ancak burası kadar düzenli ve emek harcanan bir forum görmedim. Herşey nizami ve hobicilere özel. Kendi adıma emeklerinize teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını diliyorum. Bu yeni ilan sistemi ile daha çarpıcı bir şekilde ilan hazırlamak içten değil. [:iyi:]

Saygılar...[:nazar:][EDIT]Bagardi,2016-08-20 05:32:01[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.