ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
infazure
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
37
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Haziran 2016 12:49
Son Ziyaret:
21 Ocak 2018 12:01
Toplam Mesaj:
18 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eren Cihan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Where are you now ?

SON 10 MESAJI

Akvaryum Yağmurlama Yapımı Hk.
Hocam teşekkür ederim, söylediğiniz sistemler galiba biraz amatör oluyor. Ben tam nozül sistemi istiyorum. Hani bu cafelerde serinletme amaçlı püskürtme yapan sistemler. Exo terra yağmur sistemi buldum 700 lira civarında, sanırım onu alacağım.
İlginize teşekkürler.
Akvaryum Yağmurlama Yapımı Hk.
Herkese selamlar. Forumda aradım ancak bulamadım ve bu yüzden konu açmak istedim.

Terraryumum için yağmurlama sistemi yapmak istiyorum ancak basit bir sistemle değil, nozül sistemi ile püskürtmeli şekilde. İnternette hazır kit şeklinde satan birisi var ve fiyatı 600 TL civarında demiş, bu yüzden kendim yapmak istedim eğer mümkünse. Bu konu hakkında bilgisi olna var mıdır ?
Nozul uç alsam, iç filtre debisi bunun için yeterli olur mu ?
Kayıt Kuşak Hakkında. 120*60*60
[QUOTE=Tunc Berk]O zaman kuşak yapmasanız bile ili noktadan kayıt yapmanızı öneririm. Kayıt kuşak daha iyi olur tabi. 40 cm aralıkla iki adet kayıt olabilir. Cam kalınlığını 10 mm kabul ediyorum.[/QUOTE]
Hocam teşekkürler. Tüm camlarım 10 mm. Ayrıca akvaryumun üst kısmında alüminyum çerçeve mevcut. Yine de gerekli mi acaba ?

[QUOTE=Kınayu]Selamlar öncelikle camlar kaç mm kalınlığında? Akvaryum olarak kullanacaksanız altta olması dezavantaj üste de kuşaklar yaptrıın ve kullanın.Kuşaksız kesinlikle olmuyacaktır. En 60 X boy ( h ) 60 olduğundan camlarınız esneme yapar [:(][/QUOTE]

Akvaryum fotoları şurada mevcut.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/edge_of_nature_-_paludaryum_k881720.asp[/URL]
Kayıt Kuşak Hakkında. 120*60*60
[QUOTE=Tunc Berk]Paludaryum olduğu için gerek yok, tahmin ediyorum 30-40 cm'e kadar su dolduracaksınız. İlerde akvaryum olarak kullanmak isterseniz sonradan yapılabilir tabi.[/QUOTE]

Hocam teşekkürler. Sanırım eksik yazmışım, şimdi düzelttim. Paludaryumu bozdum ve artık normal akvaryum olarak kullanmak istiyorum.
Kayıt Kuşak Hakkında. 120*60*60
Herkese selamlar.
Paludaryum için yaptırdığım 10mm 120*60*60 akvaryum mevcut. Paludaryumu bozdum ve normal akvaryum olarak kullanmak istiyorum. Alt kısımda kayıt kuşak var, üst tarafta yağmur sistemi yapacağım için kayıt kuşak yaptırmamıştım. Sonradan yapılabilir demişti akvaryumcuda. Üst kısım için kayıt kuşağa gerek var mıdır ? yoksa bu şekilde kullanmak mümkün mü ?

Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.[EDIT]infazure,2017-03-20 17:35:12[/EDIT]
Edge of Nature - Paludaryum
[QUOTE=rafael35]Şu anda içinde hangi canlılar mevcut[/QUOTE]

2 vatoz copcu, 6 melek ( birisi kayip ), 3 panda copcu ve 10 neon tetra.
Karasal alanda dart frog siparisim vardi iptal oldu. Ama su anda iceride bir kac cesit orumcek, kucuk bi karinca kolonisi ve bolca meyve sinegi var. karincalar ve orumcekler meyve sinekleriyle besleniyor.
Yagmur sistemi sayesinde meyve sinkeleri larvalari akvaryum suyuna karisiyor zaman zaman ve baliklar tarafindan tukeyiliyor.
Edge of Nature - Paludaryum
[QUOTE=özlemazuki]Palladyumunuz cok keyifli elinize sağlık Benim merak ettiğim, zaman gectikçe terraryumlardaki gibi küf tarzı koku oluşuyor mu nemden vs.den kaynaklı?[/QUOTE]

Selam, henuz bir kufle karsilasmadim. Akvaryum icerisindeki nem orani su an 60-70 arasi sabit oluyor. Ancak bende surekli calisan bi havalandirma var. surekli temiz hava girisi oluyor.
Edge of Nature - Paludaryum
[QUOTE=burakbozcelik]Merhabalar öncelikler çalışmanız görsel açıdan gerçekten harika ancak düşünmemiş olabileceğiniz birkaç detay takıldı kafama. İlk olarak gördüğüm karasala bitkilerin üzerine sürekli su damladığını fark ettim eğer toprakları suya fazla doyarsa köklerinden hava alamayacakları için boğulup çürüyebilirler ve can sıkıcı kayıplar yaşayabilirsiniz (unutmayalım ki bitkiler köklerinden nefes alırlar). İkincisi filtreleme sistemi koymamışsınız ancak balık besleyecekseniz su değerlenizin bozulmasına engel olamayacaksınız ve eğer semenderde eklerseniz semenderleriniz bozuk su değerlerindende kolayca etkilenebilirler. Canlı önerisi olarak ben kesinlikle semender öneririm bu ortamda mutlu olacaklarına şüphem yok hatta bulabilirseniz fire salamander öneririm çünkü tam onluk bir ortam olmuş gibi sadece biraz kara alanı arttırmak gerekebilir. Ancak firebelly veya crested newtler içinde gayet güzel bir ortamınız var. 10 tane falan ekleyebilirsiniz gibi fakateğer sıcaklığı dediğiniz gibi 26 derecede sabitlerseniz semender ihtimali olmaz çünkü semenderler soğuk iklimi daha çok severler . Sıcaklığın en fazla 22 derece olması gerekir. Tekrar elinize sağlık gerçekten başarılı bir çalışma olmuş...[/QUOTE]

Öncelikle teşekkürler. Kullanmış olduğum torf içerisinde 3 mm boyutlarında lav kırıkları mevcut ve ayrıca kullandığım toprak humuslu, hafif ve gevşek o yüzden bir sorun olmaz. Benim tek sıkıntım, topraüın gevşek olması sebebi ile yağmur yağdığında biraz kaymalar olması onun dışında problem yok. Bitki gelişimleri inanılmaz derecede hızlı ve güzel.

Filtreleme sistemi koymaya gerek duymadım, tüm canlılar için geçerli olan bir durum vardır, adaptasyon. Eğer ölümcül durumlar içermiyorsa her canlı mevcut duruma adapte olabilir. Sudaki nitrat seviyesi ölümcül seviyede olmadığı müddetçe müdahale etmeyi düşünmüyorum.

Canlı olarak şimdilik 10 neon tetra ve 6 melek ekledim. İlk etapta gözlemleyeceğim. Şu an 3. günleri ve gayet mutlular.

Paludaryum ve canlılarla alakalı gelişmeleri sürekli güncelleyeceğim.
Edge of Nature - Paludaryum
[QUOTE=forester64]
"Öncelikkle yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Normalde su yoğun bir paludaryum olmayacaktı o yüzden dart frog düşünmüştüm. Dart froglar iptal olunca su yoğun alanları artırmak istedim. Aslında bu tarz bitkilerle ve yağmur sistemi ile donatılmış bir paludaryum dart frog için mükemmel bir zemin hazırlıyor ancak şimdilik kısmet olmadı, belki ilerde yeni bir paludaryum için onları düşüneceğim. Ayrıca, bu tarz egzotik canlılara ülkemizde erişmek, sipariş vermek maalesef çok zor. "

Ne yazıkki Türkiyede bulmak, bulunsa bile o fiyata almak çok zor. Beni asıl korkutan ise bakımlarıydı sürekli canlı yem zor sağlanabilecek bir şey,


"Karasal alan için minik boyutlarda canlılar düşünüyordum, ilk alternatifim olmadı ve şu anda da aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef. Semender bana hiç cazip gelmiyor, su kurbağası da oldukça büyüyebiliyor o yüzden ona da sıcak bakmıyorum."

Açıkçası bu durumla ilgili bir alternatifte pek yok..en ideali semenderdir ama onu da siz sevmiyormuşsunuz, su olmasa Dal-Çöp böcekleri var ama onların habitatları nemli değil.

"Dediğiniz durumu araştıracağım, şu ana kadar yosunlarda farklı bir tepki almadım, hatta aralarından değişik boyut ve şekillerde yabani otlar türemeye başladı. Eğer dediğiniz şekilde bir durum olacaksa onun önlemini alabilirim."


Daha önce rast geldinizmi bilmiyorum ama yosunlarla ilgili linkteki forumu bir okuyun.

https://www.akvaryum.com/Forum/susuz_kara_yosunulu_bitkili_akvaryum_k816529_sn6.asp

bu arada önceki yazıda Ankara'da olduğunuzu fark etmemiştim.
forumda bile paludaryumla uğraşan çok az insan var.

linkte benim paludaryumum var. fikir alışverişinde bulunmak isterim.
https://www.akvaryum.com/Forum/vertical_paludarium_k854246.asp

Görüşmek üzere.. başarılar..


[/QUOTE]

Dart frogları besleme konusunda sıkıntı olmazdı diye düşünüyorum. Doğadan alınan topraklar vb. içerisinde larva ve yumurtalar oluyor, ayrıca meyve sineği kuluçkaları da satılmakta yani bakımı kolay aslında.

Konuya baktım evet öyle bir durum olmuş ama sararma sorunu genelde nem olmamasından kaynaklanıyor diye biliyorum. Benimkiler capcanlı yeşil ve sürekli nemliler, paludaryum nemi sürekli 70lerde. Eğer o konudaki gibi bir durum olursa anında müdahale edebilirim.

Evet ankaradayım, inşallah bir gün görüşürüz paludaryumu canlı olarak da gösteririm. Sizin paludaryuma da baktım ve oldukça güzel. Bitki seçimleri çok güzel, ayrıca hem su altı hem su üstü bitkileriniz oldukça sağlıklı gözüküyorlar tebrikler.
Edge of Nature - Paludaryum
[QUOTE=Gorgon]Timsah bulabilirseniz müthiş olabilir[/QUOTE]
Hocam timsah bu akvaryuma çok büyük kalır :D
Benim bildiğim en küçük boyutlarda olan timsah çin timsahı ve caiman. Bunlar da zaten büyüyünce 1 metre oluyorlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.