ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
volkanysl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
21
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Haziran 2016 23:03
Son Ziyaret:
29 Ekim 2022 19:25
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
volkan yeşil
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

volkan yeşil

SON 10 MESAJI

Canli Doğuran Balıklarımın Yavrularını Yediler!
Benim de akvaryumumda moli var ve sürekli yavruluyorlar fakat kimse yemiyor ve kovalamıyor. Üstelik bir sürü neon, zebra ve tetra çeşitleri de var. Çünkü saklanma alanları fazla olduğundan doğan balıklar ilk şoku atlatıp birkaç güne ortalıkta dolaşabiliyor ve diğer balıklar da onlara alışıyor. Sadece dişi beta arasıra kovalıyor ama yavrular bitkilerin arasına girip izlerini kaybettiriyor. Bitkiler ile doğal saklanma ortamları oluşturduğunuzda yavrular kendilerini güvende hissettiklerinden çırpınıp hızlı haraketler yapmadıkları için canlı doğuranların ilgisini pek çekmiyorlar sanırım :)
Ev yapımı süper sıvı gübre, resimli ( test edildi, onaylandı)
Benim de sıvı gübrem bitmişti ve net üzerinden sıvı gübre ararken bu konuyu buldum. Şuan da mutfakta yumurtalar kaynıyor. Bakalım artık hayırlısı her hafta 450 lt akvaryuma, 4 yumurtadan 4 su bardağı deneyeceğim :) Bilgiler için teşekkürler.[EDIT]volkanysl,2016-07-07 14:04:43[/EDIT]
Acaba Bu Solucanımsı Canlı Nedir?
[QUOTE=secreteriat]
eger nematod ise sadece neon tetra ve lespistesler is görür özellikel yavru lepsitesler afiyetle yer ilac kullanmana gerek yok [/QUOTE]


[VID]https://www.youtube.com/watch?v=vXIuZXHb4uI[/VID]

Evet bendeki kesinlikle bundan [:iyi:]
Siz söyleyince internetten araştırdım. Sanırım sadece bitkilere zararı varmış.
Ben de bu akvaryuma koyduğum yavru lepistesler nasıl kısa zamanda kocaman oluyorlar diyordum :)
Korkacak bir şey yok öyle ise. Bilgi için tşkler Kemal bey [:)]
Acaba Bu Solucanımsı Canlı Nedir?
Teşekürler arkadaşlar önerilerinizi dikkate alacağım fakat ben hala tam olarak bu canlının Planaria olup olmadığından emin olamıyorum.
Acaba Bu Solucanımsı Canlı Nedir?
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=4QYWfW14k5I&feature=youtu.be[/VID]
Herkese merhaba dostlar,

Yaklaşık 1 senelik karides akvaryumumda ilk kez böyle bir canlı gördüm ve ne olduğunu bilmiyorum.
Araştırmalarım sonucunda "Planaria" diye bir canlı olabileceğini buldum fakat kendi çektiğim videodaki solucanımsı canlıyı Planaria isimli canlıya pek benzetemedim ben.
İnternette gördüklerim yavaş hareket ediyor ve camda ya da yerde gidiyor. Videoda çekemedim fakat benim gördüğüm yüzebiliyordu.
Videoyu çektikten sonra o bölgeyi kazarak yakalamaya çalıştım ancak yukarı doğru balık gibi hızlıca yüzerek başka bir yere gidip kumun altına girdi ve yok oldu.
Daha sonra aynısının çok çok daha küçük olanını gördüm ve küçük bir bitki maşası ile yakaladım. Ölmüştür diye bırakınca kıvrıla kıvrıla tıpkı bir yılan gibi hızlıca kaçıp gitti.
İki tane varsa o zaman ben görmesemde bunlardan daha çok vardır sanırım.
Acaba tam olarak bunun ne olduğunu bilen arkadaşlar var mıdır? Zararlı mıdır? Mücadeleye girişmeli miyim sizce?
[EDIT]volkanysl,2016-07-03 03:31:24[/EDIT]
Kiraz Karidesler Kayboldu
Filtreniz nasıl bir filtre bilmiyorum ama düşükte olsa içine çekilme ihtimalleri olabilir. Bence bakmadıysanız açıp bir bakın derim.
Karides Akvaryumum
Değerli bilgiler için teşekkürler Hüseyin bey. Dediğiniz karidesleri araştıracağım. Yeni karides akvaryumunu kurmayı başarırsam buradan tekrar paylaşırım resimlerini :)
Karides Akvaryumum
[QUOTE=H. KAYA. GEMLİK.]Tek tür derken tamda melezlenme faktörünü öne çıkartmak istemiştim. Volkan Bey tüm karides ve canlı doğuran akvaryumlarımda katil salyangoz bulundurmaktayım. Ben şimdiye kadar bir zararını görmedim. Kıpırdayamayacak kadar hasta ve ölmüş karideslerinizi yemeleri doğal döngü açısından zaten gereklidir. Sağlıklı bir karidesi katil salyangozun yakalama şansı bence sıfır.
Salyangoz sayısını salatalık ile kısa sürede istediğiniz rakamlara çekebilirsiniz.
Akvaryuma sokacağınız Makrakanta ise karideslerinizin çöküşü demektir.[/QUOTE]


İstenmeyen salyangozların yok olması için makrakanta eklemeden önce karidesleri toplamayı düşünüyordum Hüseyin bey. Dediğiniz gibi, katil salyangoz da iş görür ancak katiller de ürerse bir daha nerite ve elma salyangozu ekleyemem akvaryuma diye onları katmamıştım. Neriteler yosun savaşında çok iş görüyor :) Ama bu hafta sonu vakit bulursam toplayabildiğim kadar adi salyangozu toplayıp katilleri ekleyebilirim belki akvaryuma. Bakalım belki de katilleri kontrol altında tutmak daha basit olabilir. Ayrıca bu melezlenmeden dolayı tek ve yeni bir tür karides beslemeyi de düşünüyorum.
Karides Akvaryumum
[QUOTE=H. KAYA. GEMLİK.]Volkan Bey kurulumunuz hayırlı olsun. Bu karma bir akvaryum olmuş. Karideslerinizden yavru almayı düşünüyorsanız, Corydoras çöpçü dahil balıkları çıkartmanızı ve karideslerinizi de tek tür olarak beslemenizi öneririm.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim Hüseyin bey,

Evet bu karides akvaryumu oluşturma girişimim bilgisizlik ve acelecilikten başarısızlıkla sonuçlandı. Ortalıkta büyük fakat kırmızımsı ve mat renkte melez karidesler dolaşıyor. Aslında bunları komple başka bir akvaryuma alıp daha başka tür bir karidesle devam edeyim diyorum.

[QUOTE=srdr026]Hakikaten salyangozlar istila etmiş. Tüm damızlıkları gördükçe toplayın. Karidesler çok çeşitli canlılarla beraber kalabilirler. Ama yine de en çok sevip üredikleri ortam yanlı kaldıkları ortamdır.[/QUOTE]

Evet Serdar bey maaalesef bir iki salyangoz derken çığrından çıktılar sonunda. Aslında damızlıkları toplayıp katil salyangozların olduğu yere atıyorum ama çok hızlı çoğalıyorlar sanırım. Belki bir süre makrakanta bulundurup kökten çözmem gerekicek bu sorunu sanırım :)
Arkadaşim Fanusta Balık Besliyor Vazgeçiremiyorum
Öbür dünyada da "o seni bi fanusa kapatacak" deseniz faydası olur mu acaba?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.