ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onurgoksen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
48
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ağustos 2016 10:58
Son Ziyaret:
15 Aralık 2022 19:37
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Gökşen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Gökşen

SON 10 MESAJI

Işık Açık Olunca Yaşanan Berraklık Problemi
Bakteri kültürü bulanıklığı değil, partikül var dediğiniz gibi. Japon değil, kılıçkuyruk o tam çıkmamış, kumu eşeleyen bir balığım yok.
Işık Açık Olunca Yaşanan Berraklık Problemi
Herkese merhaba,

Akvaryumum 300 litre, ince kum var tabanda, eheim dış filtre kullanıyorum. Sorunum şu ki; tankın ışıkları kapalıyken su çok berrak gözüküyor, ancak açtığım zaman suyun içinde milyarlarca toz tanesi gibi şeyler ne olduğunu bilmiyorum, uçuşuyor, ve uzaktan suyun görünümü de bulanıklaşıyor. Kütükten solayı mı diye düşündüm ama kütükten önce de bu problemim vardı, hiçbir zaman tam berrak bir görüntü elde edemedim, sizce sebebi nedir?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188364/071020212005441.jpg[/IMG]
Elodea Ve Sazlarım Eriyor
Arkadaşlar herkese merhaba,

Bende iki akvaryum var, biri büyük 320 litrelik canlı doğuran ana tanım diğeri de küçük 20 litrelik yavruluğum, büyük tankta baktığım bitkilerde (saz, elodea, anubiaz) hiçbir sorun çıkmazken (haftada bir sıvı gübre veriyorum), aynı koşullardaki (Isı, su) küçük akvaryumuma bitki dayanmıyor, sazlarım ve elodealarım eriyip (çürüyüp, saydamlaşıp) gidiyor, acaba ısıtıcıya çok yakın olduklarından mı böyle oluyor, aynı gübreyi veriyorum, aynı derece su, hatta küçük akvaryumun suyunu büyük akvaryumdan alıyorum bakteri kültürü mevzusundan dolayı.

Sizce benim bilmediğim başka bir sebebi olabilir mi bu işin?
1 Kasım 2016 Canlı Doğuran Soykırımı
[QUOTE=XauPau]80 balığın olduğu oturmuş olduğunu düşündüğüm bir akvaryuma 50 + 50 şeklinde iki parti halinde balık sokmayı çok doğru bulmuyorum. Hele hızla üreyen canlıdoğuran türlerinden bu kadar almaya gerek yok diye düşünüyorum. Bir-Birkaç balık doğursa 50-100 tane yavru veriyor zaten. Neyse çok gevezelik etmeyeyim çok geçmiş olsun. Umarım kayıplarınız bir an önce sonlanır. [/QUOTE]

Akvaryum yeni kurulum, on beş günde suyu hazırladım. istediğim balıklar o anda yoktu, yoksa 80 canlı (Gerçi 15 tanesi karides salyangoz) tek parti girecekti akvaryuma. Birer hafta arayla giriş yaptılar.
1 Kasım 2016 Canlı Doğuran Soykırımı
Fotoğraf: Yok.
Hastalık Belirtileri: Yok.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 320 Lt.
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Karides, elma salyangozu, Adi salyangoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Hiçbirinde sorun yok, dün test kiti ile ölçtüm.
Filitrasyon: Eheim professional 4 dış filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Hayır.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Akvaryumda salınım yapacak herhangi bir madde yok. Haftada bir yüzde yirmi su değişimi yapıyorum. Haftalık olarak vitamin ve sıvı gübre takviyesi yapıyorum.

Arkadaşlar, tankımda yaklaşık 80 civarı balık vardı, balıkların ilk partisi (50 adet) on beş gün önce geldi ve kaybım yoktu, ikinci parti bir hafta önce geldi ve üç gündür seri halde balıklarımı kaybediyorum. Hiçbir belirti göstermiyorlar bile, sadece biraz durgunlaşıyorlar, iki üç saat içinde de kaybediyorum. Cinsi fark etmiyor, lepistes, plati, gökkuşağı, balon molly, velifera. en az 20 25 balık kaybettim bir haftada. Durgun gözükenleri karantina tankına alıp, orada mikrofish kullandım ama bazılarını yine kaybettim, bir kaç tane şimdi karantinada. O da çare olur mu bilmiyorum. Muhtemelen bakteri çakışması ama buna alınacak acil bir önlem var mıdır? Bu ölümler bir süre sonra duracak mı, nasıl olacak bilmiyorum, konu hakkında tecrübeli arkadaşlar bana yol gösterebilirse çok sevinirim. Göz göre göre gidiyor balıklarım, moralim bayağı bozuk.
320 LİTRE CANLI DOĞURAN AKVARYUMU (28/10/2016 yeni fotoğraflar eklendi)
[QUOTE=ibmsony]Canli doguranlarin anlaşmasi nasil ozellikle erkek moli ve veliferalar davranışlari nasil kavgalar oluyor mu?

Canli doguranlar guzeldir hostur. [/QUOTE]

En ufak bir kavga gözlemlemedim su ana kadar. Ufak tefek hırlaşmalar var tabi. Ama her akvaryumda olur :)
320 LİTRE CANLI DOĞURAN AKVARYUMU (28/10/2016 yeni fotoğraflar eklendi)
[QUOTE=zekigonlum]Onur bey elinize sağlık. Eheim Professional 4'ten memnun musunuz? Ses, debi, fiyat/performans vb. konularda değerlendirmeniz nedir acaba?[/QUOTE]

Teşekkürler Zeki Bey, Akvaryum benden ziyade Zet Akvaryum'dan Emrah bey'in eseri.

Çok memnunum. fiyat performansı pek yüsek bir marka değill ama eheim. diğer markalara göre fiyatı yüksek, performansı mükemmel. Debide bir azalma yok, ve gayet sessiz çalışıyor şimdilik.
Kapaksız Akvaryumlarda Toz Sorunu?
Merhaba,

Benim akvaryumum kapaksız, üzerine streç film gerdim, hem görüntüyü bozmuyor, hem içeri toz almıyor, hem de suyun buharlaşmasını engelliyor, tavsiye ederim.

Dip çekimini ise ben ortalığı fazla kaldırmadan (kumların altında oluşan bakterileri yok etmeden) haftada bir yapmaya çalışıyorum. Şu ana kadar bakteri dengesinden bir sıkıntı olmadı (Her yüzde yirmilik değişimin ardından ultraviyoleyi kapatarak bakteri kültürü ekliyorum, en az on iki saat sonra ultraviyoleyi açıyorum)

Kolay gelsin.
320 LİTRE CANLI DOĞURAN AKVARYUMU (28/10/2016 yeni fotoğraflar eklendi)
[QUOTE=Kınayu]Onur bey Tebrikler gerçekten [:iyi:] [:nazar:] [:iyi:] Çok güzel bir ortam yapmışsınız.Biraz daha o kumda olacak bitkilerle dahada güzel olacaktır.[/QUOTE]

Teşekkür ederim, bitkilerim gelecek, mangrow'un üstüne moss gelecek, kayaların üstüne bir tür anubias gelecek, bir de sol ön köşeye ufak bir anubias gelecek. Eğer bu ışıkta pisteaları yaşatabilirsem -deniyorum- üst tarafa da şimdikinin iki üç katı pistea gelecek.
320 LİTRE CANLI DOĞURAN AKVARYUMU (28/10/2016 yeni fotoğraflar eklendi)
[QUOTE=akheron]Kayalar ve kum canli dogurana uygun degil gibi geldi bana ama gorsel olarak guzel olmus[:iyi:][:iyi:][/QUOTE]

Çok teşekkür ederim :)

Zaten biyotop yapma iddiasında olmadığım için, bu dizaynı bitkilerle biraz geliştirerek devam edeceğim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.