ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nerminbezmez
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Eylül 2016 13:55
Son Ziyaret:
03 Şubat 2018 09:36
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
nerminbezmez
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

nerminbezmez

SON 10 MESAJI

Çiklet Balıklarımı Vermek İstiyorum
İşte burada almak isteyen var mı? Hediye etmek istiyorum. Akvaryumcuya bedava vermeyi önerdim ama kabul etmedi.
Çiklet Balıklarımı Vermek İstiyorum
Merhaba herkese,
Elimde 1 buçuk yıldır baktığım 4 adet farklı türlerden çiklet balığı var. Ev arkadaşımla birlikte bakıyoruz. 2016 Temmuz ayında hobi olarak başladım. Akvaryumcu da beni uyarmamıştı o dönem. Farklı çikletleri tür olsun diye vermişti. Sarı prenses, mavi, turuncu, 3 tane de farklı türden toplam 6 tane çiklet balığı. Şu zamana kadar maalesef 4 tanesini hayatta kaldı. Diğerleri birbirlerini öldürdü. 1 tanesini küçük akvaryumuma aldım. 2 gün evde yoktum. Ev arkadaşım düzenli yemleme yaptı fakat vatoz balığını öldürüp yemişler.
Akvaryumcuya balıkları geri verip aynı türden balık beslemek istediğimi söyledim ama kabul etmedi. BAşka akvaryumcular da yanaşmadı.

Lütfen yardımcı olun. Bu balıkları alabilecek var mı? Çünkü ölmelerine göze alamıyorum. Lütfen yardımcı olun. Üçü de erkek balıkların.

Haberleriniz bekliyorum.
Ciklet Balığı Kuyruk Erimesi-ne Yapmalı
100 litre akvaryum. Toplam 6 tane çiklet balığı var. 1 tanesi şuan karantinada. Kuyruğuna baktım. İyi durumda. Eski yerine almaya çalışacağım. Akvaryumda saklanacak yerleri de var ama en altta bir yer buldu kendine, orada duruyor genelde. Yem almaya geliyor. 3 tane testi var. Onların içi aslında müsait saklanmak için.
Ciklet Balığı Kuyruk Erimesi-ne Yapmalı
Merhaba,
Akvaryumunda 6 tane farklı türlerde çiklet balığı var. Daha önce yazmıştım. Akvaryumcu bir arada yaşama durumlarını söylemeden her renkten vermişti. Sarı, mavi, turuncu ve benekli olanlardan. Yazın sarı renkte olan turuncuyu sürekli rahatsız ediyordu. Neredeyse ölme noktasına geldi. Ben onu karantina akvaryumuna aldım ve tedavi ettim. kuyruğu eski halini aldı. Tekrar tanka koydum. Sürekli en altta bir yerde saklanıyor. Yem almaya geliyor.
Neyse bir baktım diğer iki çiklette de benzer durum var. onun da kuyruğu erimişti. Bir tanesi diğerini arkadan kovalıyordu. Onu da karantina akvaryuma aldım. Onun da kuyruğu düzeldi.
Ama ne yapacağımı bilmiyorum. Hepsi erkek olabilir. Sürekli bir didişme hali var akvaryumda. Küçük akvaryumda tek başına kalmalarını da istemiyorum.

Ne önerirsiniz?

Teşekkürler,
Çiftleşme
Bunların hepsine çiklet denmiyor mu? Renkleri farklı olsa da aynı tür değil mi? bunu neden akvaryumcu söylemiyor.
Çiftleşme
Merhaba,
Bir sorum olacak. Hiç bilmediğimden doğrudan sormak istiyorum. Akvaryumunda toplam 6 tane çiklet balığım var. 4 ay gibi bir süre oldu. Ne zaman çiftleşirler diye internetten araştırdım. Yalnız şöyle bir sorum olacak. Bu 6 tane balığım hepsi farklı çiklet türü. Biri sarı, diğeri turuncu, bir diğeri mavi. Diğerleri de damalı ve benekli. bu balıklar çiklet olmasına rağmen birbiriyle çiftleşir mi? Yoksa ikisi de sarı prenses ya da yunus mu olmalı?
Bunu balıkları aldığım akvaryumcu söyledi mesela. Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler
Vatoz Balığım Ölüyor
[QUOTE=Yagizz2]Forumda bir çok kişilerin konuları aktif bir şekilde duruyor. Vatozum kör oldu diye aratın birden fazla konu var. Cikletlerin yanına ister yavruyken koyun ister show boyken koyun, cikletler kör edecek ve ölümüne sebeb olacaktır. ciklet balıkları sert balıktır. Lütfen vatozlara eziyet etmiyin ve lütfen forumdaki vatoz ciklet konularını okuyunuz, tecrübelerle yaşanmışlıklarla edinilmiş bilgilerdir. Dediğim gibi cikletlere vatoz alternatifi olarak makrakanta ve ferantus alabilirsiniz. Bunlar hızlı balıktır cikletlerden hızlı kaçarlar kıvraktırlar. Satan kişiye gelince... ticaret denildiğinde babalarını bile satarlar yıllarca küçücük fanuslarla japon balıkları satan havasız pis ve fanusun ovalliğinden kör olup eziyet çekip ölen japon balıklarını düşünmeden pazarlayan yerlerden bahsediyoruz size vatoz satmaları gayet doğal :) ama vebalini ödeyebileceklermi tartışılır.... iyi hobiler[:iyi:]

Edit: https://www.akvaryum.com/forum/gozleri_kor_vatoz_k456183.asp

bu link'te vatozlarının kör olup yemleri bulamayıp, ölmelerinden muzdarip arkadaşlar ve konuyla tecrübesi olan arkadaşların yazışması var. buyrun bi bakın dilerseniz [:)][/QUOTE]


Çok teşekkürler bilgiler için. Bu ferentus için fotoğraf var mı? İnternette bulamıyorum.
Vatoz Balığım Ölüyor
[QUOTE=mrtmct]100 litrede Yunus balığı içinsağlıklı olmaz balık gelişimini doğru olarak tamamlayamaz. Yunuslar geniş alanları sevdiklerinden en azından 350 lt önerilir diğer balıklar da koloni balığıdır en az 1e/3d olarak beslemelisiniz.
[/QUOTE]

1 tane yunus balığı için 350 lt akvaryum:) Şuan için böyle bir yerim yok maalesef. Balıkların şuan keyfi yerinde gibi. Bir sorun yok. Ancak yazdığınızı anlamadım tam olarak. En az ne yapmalıyım?
Vatoz Balığım Ölüyor
[QUOTE=Yagizz2]Cikletler ile VATOZLAR ASLA BİR ARADA OLMAZ. Cikletler vatozları kör edip öldürür lütfen araştırıp vatoz alalım. Cikletlere makrakanta ve ferantus balıkları olur vatoz alternatifi olarak.[/QUOTE]

Forumda daha önce bu konuyla ilgili yazılan konulara baktım. çokça kişi yaşar demiş. Kafam karıştı açıkçası.

[QUOTE=mrtmct]Ciklet akvaryumunda vatoz olur yanlız cikletlerden çok küçük ve yavru olmaması gerekir[:)]
Vatoz'lar su düzeni oturmuş akvaryuma konulmalıdır Çünkü vatozlar sadece vantuz ağızları ile yosunu camdan kazımazlar solunum yaparken bile su içindeki bakterilerle de beslenirler.
Akvaryum'u ne zaman kurdunuz? akvaryum litre hacminiz ve canlı adetleri ve cinsleri nelerdir biraz daha net bilgi verebilir misiniz ?[/QUOTE]

Temmuz sonunda kurdum. 2 ay sonra maalesef balığım öldü. Akvaryumda 1 tane çöpçü balığı var. Boyu biraz büyük. Ne tür olduğunu bilmiyorum ama makrakanta değil. 6 tane de çiklet balığım var. Onların da türlerini açıkçası bilmiyorum. Çok yaygın olanlarda. Yunus 1 tanesi. 1 tanesi sarı prenses. Diğerleri de zebra gibi çizgileri olan ve benekli olanlardan. Herhangi bir akvaryuma gidip görebileceğiniz. 100 litre akvaryum.
Vatoz Balığım Ölüyor
Cidden mi? Bunu neden söylemedi balıkları aldığım yer. Neden olmaz peki?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.