ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ferdialpagu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
60
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2016 23:12
Son Ziyaret:
31 Ocak 2021 15:11
Toplam Mesaj:
77 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ferdi alpagu
Doğum Tarihi:
04 Nisan 1995
Yaş:
28
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

63L Iwagumi sahibi Hayvanlar denek, akvaryum da deney bahçeniz değil. Özveri ve sevginizi bu yönde geliştirin.

SON 10 MESAJI

Monte Carlo Bitkisi Bakımı
[QUOTE=Redmi]Merhaba. Monte carlo uygun şartlar sağlandığında zor değil aksine kolaydır. Dıy co2 dengesizliğe yok açacaktır mutlaka. Haftada iki defa dinlenmiş çeşme suyu değişimi yapmanızda fayda var. Gübrelemenin şuan bir faydası olmaz. Aksine zararı olacaktır.[/QUOTE]

Uygun şartlar sağlandığında her bitki “kolaydır” :) zor olan uygun şartları sağlamak zaten.

Işığın güçlü, mesafesini artırabilirsin. Ayrıca full spectrumlar biraz fazla sanırsam. Birkaç tanesini beyazla değiştirebilirsin ki bitki büyüteyim derken yosun başlamasın. Co2 sistemi şart, daha stabil bir sisteme geçmeni tavsiye ederim. Şimdilik mayalı sisteme geçebilirsin ama onun yerine minik bi ista co2 tüpü daha uygun olur. Filtrasyonunun çok kötü olduğunu sanmam, tankın küçük ve akışı kesecek dekorasyonun yok. Bundan sonra en önemli kısım gübreleme ve bakteri döngüsü. Karbondioksiti çözene kadar malesef bir gelişme bekleme. Şimdilik maya sistem kurup ölmekten kurtarabilirsin. Sistemi kurduktan sonra reeflowers fosfat, nitrat, potasyum, mikro element ve demir gübreleriyle gübrelemeye başla. Kullanımı çok basit hepsinden günlük beş on damla kullanırsın (demir haftada 1). Arkasında yazıyor zaten. Malesef akvaryum hobicisi olmak hiç ucuz değil. Artık lüks klasmanına girdi.
Markalı Siyah Hagen Kum
Bana sorunsuz göründü.
Bitkili Akvaryum Işıklandırma
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190208/010520201603371.jpg[/IMG]

Bilgiler için teşekkürler. Ben de armatürümü kendim yaptım. 24x1w powerled. 90 derece lensle muhteşem oluyor.
Monte Carlo Bitkisi Bakımı
Merhaba, daha suyunuzun kültürü tam oturmamışken, taban gübresiz ve suyu besinsiz bir akvaryuma monte carlo gibi zor bir bitki ekerseniz sonuç kaçınılmazdır. Karbondioksit veriyor musunuz acaba? Bilgi vermemişsiniz. Gübrelemeye hemen başlamalısınız. Akvaryum ölçünüz ve ışığınızın gücüne göre ışık da yetersiz geliyor olabilir. Bir iki saat açık süreyi artırabilirsiniz.
Camdaki Noktalar
[QUOTE=Carl]Resmin sağ tarafında görülen şey hydra sanırım. Tank hakkında yeteri kadar bilgi vermemişsiniz. Hangi tür salyangozlar var nerite var mı mesela ? Yosunla mücadele eden kişinin tankında genelde nerite salyangozu olur nerite yumurtası gibi geldi.[/QUOTE]

Sadece katil salyangoz.
Camdaki Noktalar
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190208/210420202032351.jpg[/IMG]

Merhaba, akvaryumumda hali hazırda yosunla mücadele ediyorum fakat bu olay çok farklı. Camımda ve tüm bitkilerin yapraklarında bu noktacıklardan var. Ne yosun türüne benziyor, ne salyangoz yumurtası ne de başka bir şey. Rengi kahveden silis kum rengine göre değişen, büyümeyen ama sayıca çoğalan bi yapısı var. Bu son 1 aydır görülmeye başladı.

Tüm gübrelerim reeflowers. Potasyum gübrem birkaç gün önce bitti. Tüpüm de bittiği için. Mayalı CO2 kullanıyorum. Akvaryumda bir adet dişi ramirezi ve 18 tane siyah neon tetra var. Haftada en az bir kez su değişimi ve bakım yapıyorum.
Reeflowers Rem Algae Yosun Giderici Hk.
Ürünü ara ara 1,5 sene kullanan bir kardeşiniz olarak çok afedersiniz ama sokayım böyle su düzenleyiciye be. Benim en çok yaşadığım sorun sakal yosunudur, ve yıllar geçti hala efektif bir çözümü de yok. Metal fırçayla bile zor çıkıyor, ne yapabilirsiniz ki? Tüm hardscape’i çıkarıp çamaşır suyuna yatırmanız lazım. Ya da özel bi tür salyangoz var o temizliyor. Ama bu ürünün bir halta yaradığını görmedim. Ne kahverengi ne yeşil nokta ne de sakal yosunu. Yosunun üstüne enjekte ediyorum bana mısın demiyor. Ve bunu birçok tankda kullandım. Asla ama asla bir faydasını görmedim, aksine ne zaman kullansam balıklarım rahatsız oldu, panik oldular ve 4 tane pygmy corydoas 2 tane otofincus kaybettim. Karidesleri katlediyor zaten. Ve balıklar öldüğünde erimiş gibilerdi, yani hakikaten faydası yok zararı var, en sinirlendiğim nokta ise firma sitesinde karides,bitki ve canlılara zararı yoktur denmesi.. yarım doz kullanmama rağmen bu sorunu yaşıyorsam kazandığınız 3 kuruşun da hayrını görmeyiverin siz de ne olacak.
Akvaryum Muzu Bitkisi
İnternette gezinirken bu ilginç bitkiye rastladım. Doğru yamlış bilemem ama ilginç geldiği için paylaştım. Ülkemizde gören yoktur sanırım. [IMG]https://www.aquariumcarebasics.com/images/aquarium-banana-plant-1024x614.webp[/IMG]

[URL]https://www.aquariumcarebasics.com/aquarium-plants/aquarium-banana-plant/[/URL]
90x50x45 160lt High Tech Bitkili Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=Mystii]
Teşekkr ederim çok sağol.
Diatom evresi hiç olmadı.Şuan herşey iyi gidiyor.
https://www.akvaryum.com/Forum/ve070;ormda_high_tech_bitkiler_i71403.asp

Ünal arkadaşımızdan temin edebilirsin.
Çok sağlıklı bitkileri vardır.[/QUOTE]

Henüz erken, dikkatli olmak lazım. Teşekkürler
90x50x45 160lt High Tech Bitkili Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=Mystii]Çok teşekkür ederim.İnşallah sizinde istediğiniz gibi olur .[/QUOTE]

Hayırlı olsun tuzlu ve güzel olmuş. Diatom evresini tez atlatırsınız umarım. Rotala hra nerden edinebilirim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.