ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CagatayCengiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Aralık 2016 10:00
Son Ziyaret:
16 Ağustos 2018 18:18
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağatay Cengiz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı - Veri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryumla İlgili Sorunlar
O zaman arkadaşlar sıfırdan tekrar kurulum yapayım. Peki Low-tech akvaryum için taban nasıl olmalı??
Bitkili Akvaryumla İlgili Sorunlar
[QUOTE=z.b.s.k]Mosslarınız türünü bilmiyorum bir tecrübem yok fakat çok kötü gözükmüyorlar. Kurlumu yapalı ne kadar oldu, Hagen yüksekliğiniz ne kadar,hangi gübreyi kullanıyorsunuz; bu konularda bilgi verir misiniz?[/QUOTE]

Mossların türü Spiky Moss hocam.. Yaklaşık bir yıldır uğraşıyorum bu akvaryumla. Başlarda mayalı co2 veriyordum sonra ph dalgalanmaları yarattığı için yosun problemine yol açıyor diye okudum ve yaklaşık 2-3 aydır co2 siz devam ediyorum. Hagen kum 2-3cm kadar var en üstte ve tabanda herhangi bir torf, misket gübre vs yok. Bir de kumu karıştırınca kurtçuklar çıkıyor onları da araştırmıştım bir solucan türüymüş. Çok fazla yok ama tabanı karıştırırsam denk geliyor bir iki tane kıvrıla kıvrıla yüzüyor suyun içinde.

Facebook ta bitkili akvaryumcular sokağı adlı gruptan hakan beyden aldım gübreleri kendisi hazırlıyor herhalde N,P,K, Demir, Micro Element ve Excell var. Sağolsun ilgilendi ama ben fzla darlamamak adına çok soru sormadım kendisine. Daha çok makale, yorum vs okuyarak kendim çözmeye çalıştım kafam allak bullak oldu işte [:)][:)]
Bitkili Akvaryumla İlgili Sorunlar
Merhaba arkadaşlar bir süredir bitkili akvaryumla ilgileniyorum ancak çok kafam karıştı. Bilgili arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.
++Öncelikle elimdeki akvaryum 25cm genişlik x 35cm uzunluk x 35cm yükseklikte. Tabanda 2-3cm kadar irili ufaklı karışık lav kırığı + sineklik + siyah hagen(diye bilinen) kum var.
Filtre olarak Sunsun 603-B var.
++Bitki olarak moss wall var 30cm x 20cm ebatlarında, mossun cinsi spicky moss, Anubias barteri var. nana, Anubias barteri var. nana "petite" var akvaryumda. Anubias barteri var. nana'nın durumu kötü, mss wallda cyanobacteria var yanlış öğrenmediysem. Hydrocotyle Leucocephala var yüzeyde yüzüyorlar. Uyuz ettiler ir türlü sabitleyemedim tabana. Onların yapraklarında da deformasyon var.
++ Bitkili akvaryumda ne kadar küçük akvaryum o kadar zor olur gibi bilgilere sıkça rastladığım için 40cm x 40cm x 40cm bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum. Bunu yaptırıp yeni akvaryuma geçmem mantıklı olur mu? Elimdeki akvaryumla devam etsem gerçekten çok mu sıkıntı yaşarım?
++Akvaryumumda co2 yok. DIY sıvı gübre satın aldım onları kullanıyorum ama dozlamayı anlayamadım ve yeşil nokta yosunu sıkıntısı patlak verdi.
++Şimdi ben bu akvaryumda bu şekilde bitkilerle belki bir-iki tane daha bitki eklerim bir adet kuhli ve bir adet de elma salyangoz besliyorum. Eğer düzeni oturtabilirsem Betta eklemek istiyorum. Zaten herşey Betta beslemek içindi [:)] .
++Low-tec olarak devam etmek istiyorum ama dediğim gibi bir yıldır uğraşıyorum ve cidden kafam karıştı. Mesela kullandığım ışıklandırma Philips'in bir tasarruf ampulü cool daylight, 6500k, 900 Lumen. Kafamı karıştıran konu üzerinde 15W 70W yazıyor. Şimdi bu ampul kaç watt oluyor??
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191826/250520182008231.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191826/250520182008401.jpg[/IMG]

++Bir diğer konu da makaleleri, yorumları ve paylaşımları okuyorum:
-Birisi Low-tech akvaryumda su değişimi yapılmaz diyor diğeri haftalık %30 su değişimi şart diyor.
-Birisi çay dök diyor diğeri sakın öyle şeyler yapmayın diyor.
-Adamın teki sadece maden suyu ve haşlanmış yumurtanın cezvede kalan suyuyla çok güzel sonuç elde ettim ve sıvı gübre falan kullanmadım diyor diğeri belki işe yarar şeylerdir bunlar ama sıvı gübresiz olmaz diyor.
-Co2 siz mümkün değil bitkili olmaz diyen var Co2 siz bitkili akvaryum olur ama sabırlı olmak gerek diyen var.
-Salyangoz kabuğunda deformasyon oluşuyor araştırıyorum birisi calsiyum sandoz atılmalı diyor, başka yerde başka makale okurken akvaryuma şeker girerse mantara falan sebep olabilir şeker çok zararlı şekerden uzak durun diyor. Calsiyum Sandoz şekerli.
-Filtrede kömür kullan diyen de var, Bitkili akvaryumda filtrede kömür zehirlenmeye yol açar balıklara zarar verir diyen de.
-Excell yosun sorunu olduğu zamanlarda dikkatli kullanılmalı diyen var, karbon kaynağıdır haftalık düzenli eklenmesi gerekir diyen de var.
-Yani kafa beyin kalmadı abi artık. En son Cyanobacteria dadandı fellik fellik Macrol arıyorum.
++Yani bu akvaryum olayında en basitinden Co2 siz, bu ışıkla bitkili akvaryum olur mu?
++Sıvı gübreyi nasıl dozlamak gerek??
++Ne yaparsam daha başarılı olurum??
Akvaryumun şu anki durumu:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191826/250520182027221.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191826/250520182027371.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191826/250520182027511.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191826/250520182028071.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191826/250520182028411.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191826/250520182028521.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191826/250520182028261.jpg[/IMG][EDIT]CagatayCengiz,2018-05-25 20:43:54[/EDIT]
Zebra Midye Hakkında?ek Olarak Midye Ve Siyah Kum?
Merhaba akvaryum tabanımda ilk katman olarak 2-3 cm kadar lav kırığı, arada sineklik ve üstünde de yine 2-3cm kadar piyasada siyah hagen kum olarak bilinen kumdan var. Normal (kuma gömülen) bir midye alsam bu tabanla hem midye hem de tabanın karışması açısından sorun olur mu? Şu anda yok ama ileride belki kuma tablet gübre ekleyebilirim bunu yapmam sıkıntı yaratır mı?
Bir diğer konu da "Zebra Midye". Bu midyelerden 3-5 tane akvaryuma koymayı düşündüm ama birkaç arama yapınca çekindim açıkçası. Akvaryumunda "Zebra Midye" besleyen var mı? Akvaryumu işgal eder mi? Herhangi bir sıkıntı çıkartır mı?
Bu konularda bilgisi olan akvaristler yardımcı olurlarsa sevinirim.
Herkese sağlıklı hobiler.
Bitkili Akvaryumda Akvaryum Ölçüleri Ne Olmalıdır?
Merhaba arkadaşlar bir-iki yıldır elimde olan küçük bir akvaryumla uğraşıyorum.Ölçüleri 36cm x 36cm x 25cm genişlik. Ancak uğraştıkça akvaryum hacminin küçüldükçe su değerlerinin oturtulmasının zorlaştığını öğrendim. Sürekli sorun çıkıyor derken zaten artık küçük gelmeye başladı. Şimdi 40cm küp şeklinde bir akvaryum yapmayı planlıyorum ama yükseklik 40 cm nasıl olur kafam karıştı? Akvaryumda bitki ve 3-5 çeşit salyangoz bir iki tane kuhli ve bir tane de erkek betta besleyeceğim. Deneyimli arkadaşların fikrini merak ediyorum bu ölçüler uygun mudur "40cm x 40cm x 40cm" ??
Akgün Cem'den Alışveriş Yapan Oldu Mu?
[QUOTE=Akgün Cem]Öncelikle herkese iyi hobiler,

Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki yaptığımız iş çok da kolay bir iş değil, beşer ile uğraşmak her yerde zordur.
Çağatay kardeşimizin burada yazdıklarını okuyunca şoka girdim ve bu mesajı yazmak durumunda kaldım, kendisi ile muhatap bile olmak istemiyordum ama (Ticari kaygıdan dolayı kesinlikle değil ) anlattıkları yalan ve saçmalıklarla dolu olması bu yazıyı yazmama neden olmuştur.
Öncelikle ilk alış verişten bahsedelim: Birkaç ay önce kargo ile zebra nerite sipariş edip almıştır, canlılar kendisine sağlıklı bir şekilde ulaşmıştır. Çok ilginçtir ki memnun kalmadığını söyleyen bir kişi 1-2 ay sonra tekrar bizden balık ve bitki almak için irtibata geçmiş ve yeni sipariş vermiştir. Ben memnun kalmadığın bir satıcıdan asla alış veriş yapmam... Memnun kalmadığı şeyi şöyle ifade etmiştir: Nerite salyangozlarını küçük boyut istiyormuş ama büyük boy gelmiş... Kendisine bu canlıların ithal olduğu ve boyutlarının misket boyutunda olduğu bilgisi verilmiştir, küçük boylardan seçilip kargo edilmiştir. Kendisi, salyangozları teslim aldıktan 3 gün sonra öldürdüğü için salyangozların yaşlı olduğunu (?) öne sürüp bizi suçlamıştır... Arkadaşlar nerite salyangozu ithal gelen bir canlıdır ve akvaryum ortamında üretilmeside imkansıza yakındır, bu canlıları biz seçerek alamıyoruz yurt dışından ve boylarıda 1,5 cm olarak gelmektedir.

Sözü fazla uzatmadan son siparişlerine geleyim:
Kargomuz Çağatay kardeşin eline ulaştıktan sonra beni telefon ile aramıştır, doğrudur...
Bu konuyu açtığını bana site üzerinden mesaj atarak da söylemiştir, buda doğrudur...
Memnun kalmadığını, otocinclusun öldüğünü, moss un yosun kaplı olduğunu, anubias petit in çok küçük olduğunu, elma salyangozun da kesin öleceğini vs söylemiştir, buda doğrudur...
Ancak olaylar dediği gibi değildir : Moss um kesinlikle formunda (hightech tankda yetiştirilmiş) ve alıp alabileceği en sağlıklı moss dur, moss un parçalanmış olarak geldiğini söyledi bana, ben moss u büyük tek parça olarak gönderdim hatta küçük bir parçada extra ilave ettim, oda benden olsun diye, kendisinden moss un resminide istedim ama göndermedi.
Anubias petit bitkisi, anubias ailesinin en küçük varyetesidir, yaprakları ne kadar küçük olursa o kadar da kıymetlidir, bu bitki piyasada yaprak sayısı ile satılan bir bitkidir (1 yaprak 1 tl şeklinde) yolladığım bitki 17-18 yapraklı tek parça bir bitkidir ve bunu da 15 tl ye vermişizdir, fiyat piyasasınında altındadır.
Elma salyangozu canlı olarak ulaşmıştır ama memnuniyetsizlik had safhada olunca onunda öleceği kendisi tarafından belirlenmiştir ???
Kargo ücreti evet yüksek çıkmıştır ama buna yapabileceğimiz hiçbir şey yok, Yurtiçi kargo ile ürünlerin gönderilmesini kendisi istemiştir ve bu firma ile de anlaşmamız bulunmamaktadır.
Canlıların sağlıklı bir şekilde ulaşması bizim tek önceliğimizdir... Bu bağlamda gönderilerimizi strafor kutu içerisinde, cep sobası ile ve torbalara oksijen basarak yapmaktayız. Bunuda müşterilerimize mutlaka söylemekteyiz. 10 tl straforun alış maliyetidir, cep sobasınında 3 tl dir.

Biz bu piyasada işini layığı ile yapmaya çalışan esnaflardan olduğumuzu düşünüyoruz, bunu müşterilerimizden o kadar fazla duyuyoruz ki buda bizi gururlandırıp şevklendiriyor. Ama elbette ki herkesi memnun etmek mümkün değil...
Küfür konusuna gelirsek: Kendisi ile ilk telefon konuşmamızdan sonra bu yazıyı yazdığını görünce ikinci defa ben kendisini aradım ve yazısındaki "bu adam" ibarelerini düzeltmesini istedim, benimle hiç kimse böyle konuşmamıştır ve konuşamazda... müsade etmem... ben bunları söyledikten sonra kendisi telefonda bana küfür etmeye başlamıştır cevabını malesef aynı şekilde almıştır. Ben kimseye küfür etmem ama edene de aferim deyip yollamam...

Son olarak;
Bir arkadaş da benim sadece bitki konusunda tecrübeli olduğumu, balık ve kuş konularında tecrübesiz olduğumu yazmış burada ve ortağımıda bu işin içine katarak kabaca laf atmıştır... Hiç bir şey bilmediğini ve birbirimizden haberimizin olmadığını vs, yazmış, bunlar burada yazılacak, konuşulacak konular değildir, herkes birilerini itham edebilir ama yerinde ve doğru olarak yapılmalıdır. Ortağım bu siteye girmemekte ve doğal olarak cevap hakkıda olmamaktadır. Bir insanın arkasından konuşmak (özelliklede cevap hakkı mümkün değil ise) terbiyesizce ve saygısızcadır... Biz balık konusunda bilgisiz ve tecrübesiz olsak üretimhanemiz olmaz, 28 tür balığı üretiyor olmayız... Anadolu yakasında tür ve çeşit olarak en fazla canlı bulundurup satan ilk 10 akvaryumcudan biri olamazdık. Ağzı olan konuşmuş o kadar.

Olaylar bundan ibarettir, kafanızı şişirdim, hakkınızı helal ediniz...





[/QUOTE]

Bu vatandaşa verecek cevabım kalmadı.. İftira ve yalan makinesi kendisi bu seviyeye inemiyorum kusuruma bakmayın olaylar aynen konuda yazdığım gibi gelişti. Ne bir eksik Ne de bir fazla. Bundan sonra bu vatandaştan alışveriş yapacakların kulağına küpe olsun. Giden 70 lira olsun o hiç sıkıntı değil ama seviyenin yerlerde olması üzücü oluyor. En azından çıkıp yaptım ulan ama şu sebepten yaptım, bu sebepten oldu diyecek kadar bir delikanlılık beklerdim veya kardeş kusura bakma soğuktan olmuştur şundandır bundandır dese de olurdu. Ama adam üste çıkmada ustalaşmış. Sana tavsiyem bırak bu işleri de siyasete atıl eminim daha başarılı olursun. Utanmadan bir de cevap yazıp laf kalabalığı yapıyor. Esefle kınıyorum..
Akgün Cem'den Alışveriş Yapan Oldu Mu?
[QUOTE=MaxKrone]

Merhaba,
Siz de biliyorsunuz artık klavye başından birilerini kötülemek çok basit bir iş,dolayısıyla inanmak artık gelmiyor içimden,gerçekten böyle ise durum düzeltiyorum "ya size inanmıyorum yada Osman beye."
Zamanında bende farklı bir firmadan 10-15 liraya petite almıştım ve boyu kibrit kutusu kadardı,yaprak ve moss konusunda bir şey diyemem.Genelde nerite ve diğer kabuklu canlı satan satıcılar da şu durum vardır,kargo ile vermiş olduğunuz siparişlerde iri kabuk yerine daha ufak olan canlıları gönderirler elindeki canlıyı satmaya çalışır,mağazaya gelen müşteri büyük boy salyangozları alır ufakları kalır.Tekrar iletişime geçip iade edin derim,hakkınızdır ve şahsi düşüncem hiç bir satıcıda kimliğine zarar gelmesini göze alamaz alışveriş iadesini yapar.
Ortaklık konusunda bir fikrim yok ben alışverişimi Osman beyden yapmıştım,Cağatay bey'in muhatap olduğu kişi belkide ortağı dediğiniz kişidir.[/QUOTE]

İşte hocam yorum yapmadan önce konuyu dikkatli okusanız yaprak vs kısmını da görürdünüz. Kaldı ki nerite olayında ben telefonla arayarak özellikle küçüklerden istemiştim sizin mantığınızla buna rağmen büyük göndermesi enteresan. Tekrar iletişime de geçmiştim ve adam konuda da belirttiğim gibi yağ gibi üste çıkmaya çalıştı ben de teşekkür ederek dialoğu kestim. "Kimliğine zarar gelmesini istemez" konusunda size katılıyorum kendisi bunun için arayıp tehdit edip küfürler savurdu zaten ben de bunu anlatıyorum..
Ek olarak konuyu üstünüze almayınız. Bu konudaki muhatap "Akgün Cem"dir. Benim sizinle ilgili olumsuz bir görüşmem veya alışverişim olmadı konunun muhatabı siz değilsiniz.
Akgün Cem'den Alışveriş Yapan Oldu Mu?
[QUOTE=kabaktadi]Geçenlerde canlı alımı için kendisiyle irtibata geçtim. "Burada havalar kötü, canlıların sağlığı için gönderim yapmayı durdurduk" demişti. [/QUOTE]
Bana da aynı şekilde söyleyip son iki gün demişti. İki gün sonra gönderimi durduracaklarını söyledi ben de hemen parayı havale ettim ancak 4-5 gün sonra gönderdi. Hatta siparişleri hatırlayamadı tekrar hatırlattım ve gönderdi keşke parayı iade edip gönderim bitti deseydi..
Akgün Cem'den Alışveriş Yapan Oldu Mu?
[QUOTE=brigantes]Otobüsle neden almadınız hocam. Kargoya balık dayanmaz ki. [/QUOTE]
Bilmiyorum ki hocam keşke uyarsaydı ona da olur derdim.. Kargoyla almak istiyorum diye ısrarcı olmadım sadece kargoyla gönderecekseniz yurtiçi olursa sevinirim dedim.. Bir de önlem olarak cep sobası ve strafor kutu koyalım dedi ekstradan onların parasını da verdim..
Akgün Cem'den Alışveriş Yapan Oldu Mu?
[QUOTE=mperk]Ben dükkanlarına gidip alışveriş yapmıştım bir sorun yaşamamıştım. Tabi sadece 1 alışverişden dolayı bir öneride bulunamam
Canlıların kargo ile gönderilmesi zaten çok riskli kesinlikle tavsiye etmiyorumbbir de üstüne otocinclus gibi çok nazik bir canlı olunca ölüm kaçınılmaz olur.
Strafor kutu hava motoru gibi şartları sağladıktan sonra otobüs ile gönderilmesi taraftarıyım.
İlgili kullanıcının geri bildirimlerini şu linkten incelediniz mi
[URL]http://www.akvaryum.com/forum/pop_up_yorum.asp?PF=72358[/URL][/QUOTE]

Bir dahaki alışverişlerimde kullanmak adın bu bölüme nereden giriliyor hocam?? Benim böyle birşeyden haberim yoktu??

[QUOTE=MaxKrone]2016'nın sonunda Osman bey'in mağazasına gidip bitki,canlı ve malzeme alışverişi yaptım kendisi güler yüzlü ve samimi bir insan ve satmış olduğu canlı ve canlı bitkiler de buna dahil.Özellikle bitkileri çok sağlıklıydı.
Hiç bir firma garanti canlı gönderimi yapamaz özellikle bu mevsimlerde canlı gönderimi daha riskli oluyor, tabi kargo çalışanlarınında bu duruma etkisi de olabilir, bu tür canlı kayıpları için elden görerek satın almanızda fayda var.Bitki konusunda ise google amcaya "anubias nana petite" yazıp görsellerden araştırmanızı tavsiye ederim.Satış boyu petiteler zaten ufak boy olur zamanla çoğaltırsınız zaten öyle koloni kurmuş bir nana petite sizin toplam alışveriş tutarınız kadardır.
Birde şu tehdit meselesinde size pek inanmış değilim[:kotu:][/QUOTE]

Hocam durup dururken böyle birşey uyduracak kadar ruh hastası değilim. Böyle bir iftira atmak da bana birşey kazandırmaz. Zaten mesajımı okuduysanız başlık da dahil olmak üzere ben başımdan geçenleri ve hakkını yememek adına da durumu kavramaya çalışıyorum. Nerite olayı bir bu iki. Ama hala iyi niyetimi kaybetmeden acaba sadece bana mı böyle denk geldi diye düşünüyorum. Moss ve petite cidden işe yaramaz şekilde geldi. Yarım saattir fotoğraf çekiyorum ama birşey belli olmuyor fotoğraflarda. Düzgün bir foto çekebilirsem atacağım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.