ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tahm Kench
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ocak 2017 14:09
Son Ziyaret:
17 Ekim 2018 19:33
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eray Tüysüz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eray Tüysüz

SON 8 MESAJI

En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193525/060220171351221.jpg[/IMG]
3japon 1fanus
[QUOTE=msyryn2907]
Bir hobici daha kazandık ne mutlu bize [;)] Zaten bende Petshop ları bulunan ki hepsini kastetmiyorum ama büyük çoğunluğu böyle tek suçlu onlar dedim.Hepimizin ortak kaygısı canlılarımıza zarar gelmeden,ölmeden doğal ortamlarına yakın ortamlarda bizim onlara vereceğimiz değer ve bu değerin karşılığında onların bize vereceği mutluluk ve huzurdur.sizinle veya ailenizle bir alakası yok yani söylediklerimin belirttim bunu.Kardeşiniz istemiş aileniz kırmamış mutlu etmek için almış.ama ailenize sorarsanız verecekleri cevap petsopcu birşey olmaz dedi olacaktır.Belirtmeye çalıştığım şey bu Eray Bey.Şahsınıza veya ailenize zerre lafım yok.Bilmediğiniz için bu hataya düşmeniz çok normal.Suçlular ortada.Forumda çok sayıda tecrübeli kardeşlerimiz ve abilerimiz mevcut.Doğru adrestesiniz yani [;)][/QUOTE] ilginizden dolayı teşekkürler. Istanbul da iyi petshopcu bulmak aşırı zor , bildiğiniz yada tavsiye edeceğiniz bir yer varsa yazar mısınız.
3japon 1fanus
[QUOTE=msyryn2907]Arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler.Benimde söyleyeceklerime gelince her ne olursa olsun beslediğiniz sonuçta bir canlı.Diğer akvarist arkadaşlarım abilerimde benle aynı düşüncedelerdir bvunada eminim.Oyuzden beslediğiniz tür ne olursa olsun her zaman doğal ortamını gerekli ekipmanı ve altını çiziyorum balık nufusuna ve kendi özelliklerine uygun ölçüde bir AKVARYUM u hakeder.Fanus olayı tamamen bir bilinçsizlik örneği olup bunu yeni başlayan hobicilere normal birşeymiş gibi tamamen ticari amaç güden petshoplar en büyük suçlusudur bu işin

1-Balıklarda canlıdır asla ama asla fanusta bakılmaz-bakılmamalı
2-Uygun ekipmanla balığın türüne göre su ısısı,oksijeni,su akıntısı(hareketliliği) sağlanmalı,ph,cl,no3 vb su değerleri sürekli kontrol altında tutulmalıdır.
3-Hiçbirşekilde doğal olayman akvaryum silikonuda dahil olmak üzere taş,plastik bitki vb ürünler bulundurulmamalıdır.
4-Canlının akvaryum arkadaşları habitatına ve türüne uygun seçilmelidir.Canlı nüfusuda tankın büyüklüğüne göre belirlenmelidir.
Bunların tamamı benim kendi düşüncelerim.Saygılar

[/QUOTE] Yorumun için teşekkürler. Benim amacım balıkların ölmemesi için çabalamak ve ailemi balıkları iade etmek veya bu işi doğru düzgün yapmaları gerektiğini anlatmaktı.Galiba iki türlü de başaramadım. Bu hadisenin de etkisiyle akvaryum hobisine sarmış durumdayım 2 gündür forum forum gezer oldum,kitap almayı da düşünüyorum.uzun bir süre sadece bilgi birikimi yapmayı ve güvenilir bir akvaryumcu bulmayı planlıyorum..

3japon 1fanus
[QUOTE=tatarsuvari]Beyaz benek gibi hastalıkları engeller...Fanusda beyaz döküntüler başlaması olasıdır.[/QUOTE] dediğin önlem balıktan balığa değişiyor olabilir mi emin misin
3japon 1fanus
[QUOTE=tatarsuvari]Evde kaya tuzu varsa, bi cimcik suda eritip dökün içine...[/QUOTE] ne işe yarıyor?
3japon 1fanus
[QUOTE=Emyy]Forumda daha önce yazılan makaleler var, açılan konular var balık bakımıyla ilgili. Ailenizin bunları okumasını sağlayabilirsiniz. Onların çerçeve içerisinde bir resim olmadığını, kenarda durup bizim göz zevkimiz için varolmadıklarını, doğalarına uygun yaşam ortamını her canlının hakettiğini anlatmaya çalışın..[/QUOTE] yorumunuz için teşekkürler hayvan bakmanın zor olduğunu biliyordum fakat bu kadar bilgi birikimi gerektirdiğini bilmiyordum.hattâ hayvan bakabilme belgesi falan neden yok diye de düşündüm hayvanlara eziyetden başka birşey değil bi hevesle alınıp atılıyorlar..

[QUOTE=ilhannnn01]

Japon balıkları 25 yıla kadar yaşayabilir.



en azından her balık için 1 fanus olursa ya da 30-40 lt civarı bir akvaryum olursa daha rahat ederler ama 3 balık 1 fanusta olmaz, japonlar suyu çok kirleten canlılardır. Bunlar olamıyorsa her gün sularını yarıyarıya dinlenmiş su ya da damacana su ile değiştirin, dipteki süs vs çıkarın, çok az yem verin balık açlıktan ölmez ama ne kadar çok yem verirseniz su o kadar kirlenir o yüzden az yem verin.
Umarım ailenizi ikna edersiniz. [:)][/QUOTE] az derken ne kadar yem ve suyu nasıl degiştirebilirim [:?]
3japon 1fanus
Tasfiyeler için sağolun ama yaşım 15 olunca ailem uyarılarıma kulak asmıyor balıklar kardeşimin olduğu için de müdahale etmeme izin vermiyorlar 9 yaşında bir çocuk balıklara nasıl baksın.Kısacası elim kolum bağlı balıkların ölmesini izliyorum. [:'(][EDIT]Tahm Kench,2017-01-24 19:13:35[/EDIT]
3japon 1fanus
Ailemin küçük kardeşimin isteği üzerine aldığı ve daracık fanusta uzun süre (hatta 1 hafta) yaşamayacaklarını düşündüğüm için araştırmaya koyuldum fakat pek net bilgiler alamadım.
Bugün balıkların 2. Günü yüzeye çıkmaya başladılar sürekli çıkıp iniyorlar normal değil gibi geldi bana
Herhangi bir ekipman yok akvaryumda pompa , ısıtıcı falan.dipte boyalı taşlar ortada yüzecek yer bırakmayan plastikten bir bitki.
Balıklar hakkında bilgili olduğum söylenemez SIZDEN ISTEDIGIM BALIKLAR BU ORTAMDA NE KADAR Yaşar ve Ölmemelerini nasıl saglarim[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193525/240120171513371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193525/240120171514271.jpg[/IMG][EDIT]Tahm Kench,2017-01-24 15:17:06[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.