ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akabey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2007 01:56
Son Ziyaret:
23 Mayıs 2012 12:52
Toplam Mesaj:
92 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özay becerik
Doğum Tarihi:
19 Aralık 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

özay becerik
400 litre tuzlu su

SON 10 MESAJI

EN MÜKEMMEL SUMPI TASARLAYALIM !
Protein skemmer sağlıklı ayarlandığında suda olması gereken oksijeni fazlasıyla sağlar , sumptaki konumu iyi devir seviyesi sabit olduğunda bu oksijenlenlenme homojen olacaktır.
EN MÜKEMMEL SUMPI TASARLAYALIM !
Sayın Uzman arkadaşlardan ricam. akvaryumda olması gereken minimum ekolojik dengenin , değerlerin ve sistemin nasıl olacağına dair, parametrik ve şematik bir döküman varmıdır elinizde, yada ulaşabileceğim bir kaynak? Bu şekilde mesleğimi icra ederek daha işlevsel bir sump ortaya çıkarabilirim...

Saygılarımla
Özay Becerik
Endüstri ürünleri Tasarımcısı

EN MÜKEMMEL SUMPI TASARLAYALIM !
Demekki yeni başlayanların yaşanabilecek sorunları henüz tecrübe etmemiş arkadaşların en doğru eko dengeyi oturtana kadar elyaf kullanmaları şart sonucunu çıkarttım buradan. Bu arada ardarda mesaj atmayla ilgili soruya cevap verdim ama silmişler sanırım. Buraya ekleyeyim dedim..
akabey2008-12-22 00:11:11
EN MÜKEMMEL SUMPI TASARLAYALIM !
:) şimdilik sonuç yok konu ne zaman doyar tekrar etmeye başlarsa o zaman şekillenmeye başlar.

EN MÜKEMMEL SUMPI TASARLAYALIM !
Belirtmek istediğim bir husus var.
Ben pek tecrübeli değilim bir kaç aydır tuzlu suyla uğraşıyorum. Burada sizlerle deneyimlerimi paylaşıyorum ama diğer bir başlıkta ustalara sorunlarımla ilgili danışıyorum. Araştırıyorum, makaleleri  okuyorum,  akvaryumumla çok vakit geçiriyorum, çabuk öğreniyorum, ama ben oldum tamamır demiyorum... Önyargılı bir tepki almadan önce belirtmek istedim sadece deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Saygılarımla...
akabey2008-12-21 23:35:34
EN MÜKEMMEL SUMPI TASARLAYALIM !

Çizimde göstermedim ama Tankımın tabanında kumun altına gizlediğim bir taban filtrem var. bu filtre sumptan ayrı çalışıyor. Bu filtreyi sumpı durdurup dibe çökmesi muhtemel amonyağı önlemek için kullanıyorum  buradan bir miktar su çekip yeni suyu ilave ediyorum. Sumptan  çıkan suyun tankın dibinde ve kumun hemen üzerinden tazyik yapmasının benim sistemimdeki amacı resimde de ifade etmeye çalıştığım gibi,  denizdeki debiyi taklit etmektir.
Faydası ne dersen, dip çekimi pek  fazla yapmıyorum çünkü kum üzerinde pek  atık yada kirlilik tutunmuyor.
Kumum uzun süre bembeyaz kalabiliyor.
Sumptan çıkan su tanktan inenden daha yüksek ısıda olduğu için dipten çıktıktan sonra bol oksijenli bi şekilde yukarı yükseliyor. yukarıdan tekrar temizlenmek üzere aşağı iniyor.
Bu elyaf konusuna gelince lütfen elyaf olmamalı diyen arkadaşlar zararlarını anlaşılır bi şekilde yazsın. Zira doğru konumlandırıldığında faydalı olduğuna inananlardanım. Neden derseniz?
Elyaf sumpta ilk karşılayan filtre elemanı olmalı böylece yenilmemiş yerler kirlilik yaratan partiküller burada tutulur ve nitrata dönüşmeden sistemden atılmış olur. burada dikkat edilecek husus elyafın suyun içinde kalmaması sadece içinden geçip gitmesini sağlamak ve çok sık değiştirmek.
büyük kütleli kirlilikten ayrışan su ikinci gözde sumpa girerse sumpa düşen yük azalır daha az kirlenir köpüklenme seviyesi daha stabil olur ve ayarlama sıkıntısı yaratmaz.
Şimdi  ben, önce farklı kombinasyonlar deneyip araştırıp deneyimlilere ve mantığıma, tekniğime sorduktan sonra bu sistemi uyguladım ve kurduğum günden beri bir sorun yaşamadım.
Aksi görüşteki arkadaşların Gerekçelerini bizimle paylaşmalarını rica ederim.
Saygılarımla Özay Becerikakabey2008-12-21 23:28:14
Benim Akvaryumum ( Özay Becerik )
Ama camda çoğalıyorlar. Yani olmaları gereken yer orası değil.
Araştırmalarımda eğer kayaların üzerinde barınmıyorlarsa Kayaların üzerinde canlı kayıbı olduğunu öğrendim. Ama bunlar sanırım artemia çünkü çok küçükler gözle görmekte zorlanıyorum fotoda çekemiyorum. Saygılarımla...
akabey2008-12-21 02:11:35
EN MÜKEMMEL SUMPI TASARLAYALIM !
Tankın Altına delik açmak çok akıllıca değil. Motorunun susmama garantisi olmaması gerek, zira motor durduğunda tanktası su boşalır. checkvalf işini görmez... Taşırma sistemi en ideal olanı olduğunu düşünüyorum.
Sıralayacak olursak;
1.Taşırma sistemi ile suyun yüzeyinde oluşan tortu yağ gibi kirlilikleri doğrudan filtreye gönderirsin yüzer berrak ve temiz olur
2.su yüzeyi berrak olduğunda ışık geçirimi daha verimli olurki bunun faydası aşikar.
3. suyu Taşırır ve temiz suyu dipten kuvvetli geri basarsan, kum yüzeyindeki nitrat oluşturacak atıkları söker yukarı taşırsın.
4.Filtrelenen suyu alttan bastığında oksijenlenen suyu homojen olarak tanka dağıtırsın.
5. ayrıca su değişimlerinde Dibe çökme eğiliminde olan amonyak tehlikesini askariye indirirsin.
6.Son olarak doğru konumlandırmayı yakalarsan, Biomimicrich bir sitem oluşturmuş olur yani doğayı taklit etmeye çalışmış olursun.

Umarım grafikte sistemi iyi ifade edebilmişimdir. Saygılarımla...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.