ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Afanero
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Eylül 2017 19:57
Son Ziyaret:
04 Şubat 2021 15:27
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdem ağdaş
Doğum Tarihi:
26 Kasım 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
İnşaat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdem ağdaş

SON 7 MESAJI

İlk Bitkili Akvaryumum
[QUOTE=ceyh]Merhaba, dekorasyon güzel olmuş, elinize sağlık, zaman içerisinde zevke göre ön plan bitkileri de eklenebilir.

Dipte kullandığınız kum nedir?

Katkı dedikleriniden ortadaki potasyum gübresi, düzenli kullanmaya devam etmelisiniz ama tek başına potasyum bitkilerin ihtiyacı için yeterli olmayabilir, diğer makro ve mikro elementler de gerekli olabilir.

Üzerinde 1 kapak yazan su düzenleyici, 24+ saat ağzı açık bir kapta gölgede dinlendireceğiniz suda klor kalmayacaktır, dolayısıyla ani su değişiklikleri gerekmedikçe düzenli olarak kullanmanıza gerek yok.

Stability bildiğim bir ürün değil, biyolojik filtrasyon demiş ama bunu nasıl yaptığını anlamadım. Akvaryuma canlı eklemeden önce önemli olan döngüyü oturtmak. Bunun için bakteri kültürü (sudaki klor uçtuktan sonra ve canlı eklemeden bir gün önce) kullanabilirsiniz (bakteria feeder ile karıştırılabiliyor, bakteria feeder bakteri kültürü değil bakteri besinidir, aynı işi görmez).

Su değişimini haftalık % 30 civarı dinlenmiş (kloru uçmuş) suyla yapabilirsiniz.

Son olarak son derece önemli bir konu olan döngü hakkındaki detaylar için linkteki makaleyi okumanızı özellikle öneririm.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp[/URL]

[/QUOTE]

Merhaba verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. En altta 10 kg lav kırığı onun üzerinde de 15 kg hagen kum var. Potasyum gübresini aslında bitkilerin yaprakları delindiği için aldım. Sıvı gübre için daha erken dediler. O yüzden şimdilik sadece bunu kullanıyorum. Ben bu biyolojik filtrasyonu ve gübreleri sürekli kullanacak mıyım yoksa belirli bir süreleri var mı onu öğrenmek istiyorum. Aşırıya kaçıp herşeyi berbat etmek istemiyorum çünkü. Linkini attığınız yazıyı okuyacağım. Verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim.
İlk Bitkili Akvaryumum
Ölçüler: 100 x45 x 55
Canlı Türleri: boş
Tankın Yaşı: 2[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620192113401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620192113491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620192113571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620192114051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620192114131.jpg[/IMG]


Merhaba arkadaşlar geçtiğimiz pazar günü ilk bitkili akvaryumumu kurdum. Elimden ancak bu kadarı geldi ilk deneyimim olduğu için yaptığım hataları bana söylemenizi tecrübelerinizi paylaşmanızı ve akvaryumumu yorumlamanızı istedim.

Bitkileri koyduktan sonra yapraklarında delinme oldu ben biraz evham yapıp potasyum aldım henüz 3 ml kullandım. Onun dışında fotoğraflarda görmüş olduğunuz katkıları kullanıyorum. İlk akvaryumun sisteminin oturma süreci nasıl işler? Ben bu katkıları ne kadar daha kullanmalıyım ve su değişimlerini ne zaman yapmalıyım? Bana biraz yol gösterebilirseniz çok mutlu olurum. Akvaryum şu anda 3 günlük izlemem gereken yol hakkında fikir ve linklere çok açığım.
Kayalarda Yosunlaşma
[QUOTE=Anuenlil]

Merhaba yeni kurulumunuz hayırlı olsun [:nazar:]
Bitkilerdeki delinme geceden sabaha olacağını sanmıyorum adaptasyon sürecindelerdir.
Kayalardaki yosunlanma eklediğiniz sıvı gübrenin etkisi olabileceği gibi aydınlatma süreniz etkili olabilir ayrıca gayet güzel doğal duruyor bunda aman aman endişe edecek bir durum yok işin doğasında olan şey .[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. Daha ilk deneyimim olduğu için biraz fazla evham yapıyorum :)[QUOTE=Splendor]12 saat ışık ve gübreleme yeni kurulan tanklarda buna sebebiyet verir. Günlük 4-5 saat aydınlatma ile başlayın ve her ay 1 saat arttırarak 8-9 saate çıkarın. Gübrelemeyi de bitkiler eklendikten 2-3 hafta sonra başlarsanız daha iyi olur. Bu süre zarfında 3 günde 1 %20-30 su değişimi ve bakteri kültürü kullanın.

Yeni kurulan tanklarda gelişim ve adaptasyon konularını araştırın.

Bu durum hakkında bir yazım vardı; konuya bir göz atın; [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bitkilerimin_yapraklari_curuyor_k938700.asp[/URL][/QUOTE]

Çok sağolun söylediğiniz herşeyi dikkate alacağım. Bakteri kültürü falan aldım ve düzenli kullanıyorum. İlk aşamada Ne kadar kullanacağım ve su değişim zamanları hakkında bir fikrim yoktu o konuları araştıracağım.
Kayalarda Yosunlaşma
Merhaba arkadaşlar pazar günü ilk akvaryumumu kurdum. 200 litrelik bir akvaryum. Çiçekleri misket gübresini tabanını falan tamamlayıp filtreleri çalıştırdım. Günde 12 saat civarı ışık veriyorum. Akvaryum güneş görmeyen bir odada. Bitkileri diktikten sonra yapraklarda delinme oldu ve potasyum gübresi aldım. Şu an toplamda 3ml sıvı potasyum gübresi enjekte ettim. Ama kayada yosunlanma başladı. Bunun sebebi ne olabilir? Nasıl önleyebilirim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620191337421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199724/190620191337461.jpg[/IMG]
Bitkili Akvaryum Başlangıç
[QUOTE=rizasirman]Erdem bey merhaba,

Lepistes baktığınız tankta (özellikleri nelerdir bilmiyorum) low tech bitkilere de büyük oranda bakabilirsiniz. Bir yerinden bitkili akvaryuma başlamak için iyi bir yöntem olur. Oturmuş bir tankta bitkiler daha sağlıklı gelişmeye başlar.

Ancak illa ki ayrı bir tank kuracaksanız, 30-40 litrelik nano bir akvaryum olabilir. Zeminde reeflowers siyah kum ve JBL kugeln misket gübre, 6500K beyaz 10-20 watt led ampül ile bir aydınlatma ve şelale filtre, büyük oranda ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Zevkinize göre ağaç kökü ve kayalar da eklersiniz. Bitki seçimini de low tech bitkiler diye forumda aratarak yapabilirsiniz. Anuibias türleri, java fern, christmas moss, rotala red ve green gibi stem yani gövdeli bitkiler, bolbitis, cryptocoryn türleri gibi bitkiler tercih edebilirsiniz.[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Hazırdaki tankımı bozmak istemiyorum çünkü başarısız olma ihtimalim var. Asıl amacım ufak tankta tecrübe edinip daha sonra kurulu Akvaryum’a güzel birşeyler yapmak.

[QUOTE=Arkun]Merhaba,

Klasik siyah hagen kum altında lav kırığı ile bir zemin oluşturmanız oldukça ekonomik olur ve her türlü bitkiyi yetiştirebilirsiniz her daim. Işık çok önemli yanlış bir aydınlatma yosun problemine boğar sizi ve sıkılıp tankı bozarsınız. Ben ledten ziyade floresan kullanmanızı tavsiye ederim bu bağlamda çünkü floresan ışık anlamında garanti bir sonuç sağlar. CO2 zaten olmayacak, haftalık %15 düzenli dinlenmiş su değişimi yeterli olur. Sıvı gübre olarak low tech için karma bir gübre sera florena gibi kullanabilirsiniz. Misket gübre de kullanmanız bitkiler için fayda eder. Tropica nutrition tabs veya jbl balls olabilir. Günde 8 saat aydınlatmayı aralıklı verebilirsiniz 3 2 3 olabilir.

Bitki olarak zeytin, limon, tütün, karidesler için moss türleri vs. internetten araştırıp bir çok bitkiyi yetiştirebilirsiniz.[/QUOTE]

Çok sağolun verdiğiniz bilgiler için. Şu an arama kriterlerim azaldı. Amacım da buydu. Teşekkürler.
Bitkili Akvaryum Başlangıç
Yanlış anladınız hocam evet her birinin ayrı ayrı konusu var farkındayım. Bunların hepsini gördüm. Benim bu konuyu açmaktaki amacım fikir almak. Daha önce bu yoldan geçmiş arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. En iyi yöntem deneme yanılmadır, teorik bilgi denizi bu forum ama benim sizden rica ettiğim şey tamamiyle tecrübeleriniz. Yani ilk başlangıç aşamasında ufak çapta bir bitkili akvaryum için daha önce bu konuda tecrübe edinmiş arkadaşlardan şunu şöyle yaparsan başlangıç için çok daha iyi olur tarzında öneriler. Yoksa evet bu forum bilgi açısından derya deniz. Ayrıca ilk kez bu işe girecek biri olarak çok bilgi çok kafa karışıklığı demek oluyor bunu anladım.
Bitkili Akvaryum Başlangıç
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 senedir 100 lt akvaryumda lepistes besliyorum. Ufak bir tank kurup bitkili Akvaryum’a geçiş yapmak istiyorum. Bir süredir forumda konulara bakıp araştırmalar yapıyorum. Normalde var olan Akvaryum’u bozmayacağım çünkü ilk deneyim olacağı için başarısızlığa uğrama imkanım var ve elimde olanı da kaybetmek istemiyorum. Çok yüksek maliyeti olmayan ufak çapta bir başlangıç Akvaryum’u yapmak istiyorum. Elimde var olan lepisteslerden ve ek olarak karides besleyebileceğim bir akvaryum tavsiyesi istiyorum.

Başlangıç için karbondioksit gereksinimi olmayan ve mali açıdan beni çok zorlamayacak bir kurulum yapmak istiyorum. Açıkçası ilk aşamada sadece ufak çapta bir deneme olacağı için maliyeti düşük tutmak istiyorum daha ileriki dönemlerde bitkili akvaryumun olayını kavradığımda deneme yanılma yöntemi ile farklı varyasyonlar yapmayı planlıyorum. Bana zemin,bitki,ışıklandırma filtrasyon hakkında yardım ederseniz çok sevinirim. Hepinize teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.