ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Pierre_loti
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ocak 2007 19:36
Son Ziyaret:
24 Mayıs 2007 14:58
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Eytemiz
Doğum Tarihi:
14 Kasım 1983
Yaş:
40
İl:
Izmir
Meslek:
Jeofizik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Eytemiz - İZMİR
100x40x50 & 57x25x36 & 50x17x25
2 sarı prenses (yetişkin),4 sarı prenses(yavru),2 yunus
1 vatoz

SON 10 MESAJI

Yan yüzgeçlerin kökünde sorun
Ben henüz bir sene kadardır bu işle uğraşıyorum ve 60lt lik tankla başladım ancak orada böyle bir sorun yaşamadım. Ne zaman ki 200lt'liğe geçtim, sorunlar başladı. Metilen mavisini kullanmaktayım. Kaya tuzumda var ancak nasıl ve ne miktarda kullanacağımı bilemiyorum. Microfish 'i de bugün gidip alayım bari kullanayım bakalım bir etkisi olacak mı. Dış filtre aparatı derken neyi kastettiğinizi açıklayabilirseniz benimde uygulama şansım olabilir.
İlginize teşekkürler.
Yan yüzgeçlerin kökünde sorun
Arkadaşlar, denilenlerin yapılmasına rağmen herhangi bir gelişme olmamasının yanında yan yüzgeçlerde kırmızı bir renk aldı ve erimeye başladı. Akvaryum genelinde her balıkta var. Birtek vatozda göremedim birde 4 yavru sp'mde henüz pek belirt iyok gibi. Diğer sp'ler ve yunuslarda belirgib şekilde bu durum söz konusu. Sizce Sera'nın Bactropure ilacını kullansam balıklara bir zararı olur mu? Hemen hemen hepsinde gözlemlediğim için tek tek başka tanka ayırmama taraftarıyım. Ayrıca bu tankın içerisindeki bir durumdan kaynaklanabileceği için tankı da temizlemiş olabilirim belki bakterilerden ( iyi bakteriler dahil ancak zamanla yeniden oluşacaklarını düşünüyorum)
Fikirlerinizi bekliyorum,
Saygılarımla..

P.S: Suyun rengide birkaç gün beklediği zaman sararıyor yani değişik sarımsı bir renk alıyor. Acaba bu normal midir? Daha önce bukadar büyük bir tankla uğraşmadım. Filtrem Atman 3338. Filtrasyonda bir problem olabilir mi? Ayrıca bir iç filtre almalı mıyım?
Pierre_loti2007-05-19 11:07:49
Hangi Sürü Balığı?
İlk aldıklarımda da yüzmüyorlardı yaklaşık 1-1,5 sene kadar önce. Sanırım dediğiniz gibi bir süre adaptasyon sorunu yaşayacaklardır. Yavruların enerjileri ise bir harika, 4sp yavrusunu kendi tanklarından alıp ana tanka koyduğumd atereddüt etmeden yüzmeye sağı solu kazmaya başladılar. Çok keyifli izlemesi :)
Hangi Sürü Balığı?
Bende de 2 yunus var ancak saklanmaktan başka bir iş yapmıyorlar :) orta boydalar. Yavru sarı prensesler ise kısmen diğerlerine göre daha hareketliler ancak yine de istediğim sürü motifini oluşturmuyorlar. Yaptığınız araştırmalar ve ilginiz için çok teşekkür ederim. En kötü gidip tetra alayım bari :)
Hangi Sürü Balığı?
[QUOTE=destroyer]Arkadaşım bugün sitede bişeyler var . Sorularımıza çok cabuk cevap gelmiyor. Ben saat 3 ten beri cevap bekliyorum mesela :D sabret b[/QUOTE]

LOL biraz sabırsızım, gidip biran önce alıp akvaryuma koymayı planlıyorum o yüzden :) elbet ki yanlış yönlendirmemek için yazılmıyordur ;)
Pierre_loti2007-05-17 21:10:45
Hangi Sürü Balığı?
Heryeri araştırdım ancak yunus ve sarı prenseslerle yaşayabilecek bir sürü balığı bulamadım, lütfen yardım edin çıldırmak üzereyim :)
Hangi Sürü Balığı?
Ortada gezen minik balıklar = sürü balıkları ;) ışık altında seyretmesi oldukça hoş olur diye ümit ediyorum.
Vermiş olduğunuz linkteki video ise bir şahane ;)
Hangi Sürü Balığı?
Haluk Bey ilginize gerçekten teşekkürler.
Akvaryumda kuarz (beyaz) kum kullandım. Chiclidler için kalsiyum takviyesi yapacağı söylendi ve dediğnizi gibi yavru sarı prenseslerim hemen kazıp yuva yapmaya başladılar bile. Ayrıca akvaryumda nereden baksanız 50cm genişliğinde mercan kaya mevcut. Ayrıca kırık testi ve birde gözenekli başka bir kaya var. Ayrıca bitkileri sevmediğimden süs bitkileri kullandım. Dişi sayısının az olduğunun malesef farkındayım ancak şu sıralarda kendime göre dişi malesef bulamadım. Genelde oldukça küçük oluyorlar. Gelen 4 yavruya bel bağlamış durumdayım LOL
Görsellik açısından okyanus ortamını taklit etmek istedim her ne kadar doğal ortamları olmasa da kendim görsellik olarak böyle istedim. Dolayısıyla ortalarda gezinen minik büyümeyen sürü balığı istiyorum. Bir öneriniz var mıdır?
Hangi Sürü Balığı?
İlginize teşekkürler. 60lt'lik tanktan geçiş yaptım, ortam dar diye çiftleşmekten başka şansları olmadı herhalde :D aktarır aktarmaz minnacık yavrularım oldu ki şu anda yavru tankında büyümeyi bekliyorlar. Az önce bir tanıdığa danıştım ve tetrayı önerdi ancak yunusları duyunca olmayacağını söyledi. Siz ne düşünürsünüz?
Hangi Sürü Balığı?
Merhabalar,
Birkaç gün önce yeni kurduğum 200lt'lik tankta 2yetişkin 4 yavru sp, 2 yunus ve 1 vatoz bulunmaktadır. Kurduğum gün ise yunustan yaklaşık 8-10 yavru almış bulunmaktayım ki vay benim halime
Akvaryumumu kendime göre çok güzel dekore ettim ancak ortalıkta sürü halinde gezen ve hep minik kalan sürü balıkları istiyorum. Forumlarda da araştırdığım kadarıyla ortalıkta saçılan yemleri yedikleri gibi akvaryumdaki stressi'de dağıtma etkileri oluyormuş ancak hangi tür almam gerektiği hakkında detaylı bir bilgi bulabilmiş değilim. Beslediğim türlerle hangi sürü balığının uyuşacağını ve 200lt'lik bir tank için kaç adet almam gerektiğini varsa püf noktalarıyla bana bir açıklayabilirseniz çok memnun olurum.

Sabrınıza ve ilginize şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,
Can Eytemiz

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.