ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kralakrep1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2019 16:26
Son Ziyaret:
20 Ekim 2020 12:13
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Okan ÇELİK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Okan ÇELİK

SON 7 MESAJI

Tropheusların Dipte Yüzme Sorunı
Hep böyleler malesef sürekli tabanda. 2 gün aç bıraktığım zamanlar oluyor ama yine yemi verdikten sonra tabanda yüzüyorlar. Tuz önerinizi deneyeceğim ve diğer tavsiyelerinizi. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Tropheusların Dipte Yüzme Sorunı
[:((][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212880/060420201742231.jpg[/IMG]

Herkese merhabalar. Benim birkaç sorunum var. Henüz cinsiyet ayrımı yapmadığım chipimbilerim tabanda yüzmekte hatta genelde durmaktadır. Çok ürkekler ve akvaryuma yakın bir hareket oldugunda dahil kaçışmaktalar yemlemelerde dahil orta seviyeden yukarı çıkmıyorlar öncelikli sorum bu. Bir diğer sorunumda erkek diye tahmin ettiklerim uzun zaman önce renklendi fakat 4 tane balık ne renklendi nede büyüdü. 4 5 aydır aynı boyda vr hep aynı renkteler. Dişidirler diye tahmin ediyorum fakat yinede biraz büyümeleri ve renklenmeleri gerekirdi fakat hala 4 5 ay önceki gibiler. Bu aralar akvaryumda beyaz küçük yılan gibi kıvrılan canlılar çıktı biraz araştırdım çok sorun yaratmıcağını söylemişler çözüm ise az yemleme, makaranta, vatoz felan demişler. Az yemleme yapıyorum fakat hala aynı. Makaranta vatoz felanda troplara iyi olmadığını biliyorum. Anlıcağınız çok sorunum var hiçbir çözümüm yok herşey kötüye gidiyor [:(]

400 lt. Akvaryum 13 chipimbi
Albino Chipimbi Yem Önerisi
[QUOTE=Kınayu]
Selamlar daha ne olacak besin çeşitliliğiniz gayet güzel ve yerinde bundan sonraki arayışlar olayı artık biraz abartmaya gider bence .
Akvaryum balıklarında bol çeşitlik ve öğününde kararında yemleme olduktan sonra fazla bir arayışa girmeye haydi bugün Nusrete et yemeye gidelim olayı yok yani [:lol:][/QUOTE]
Anlıyorum [:P] yani 1 aylıkkende 4 yaşındaykende aynı yemlerle devam eder mi diyorsunuz. İnsanlar gibi küçükken süt büyüdüğünde nusr et değil mi 😅
Albino Chipimbi Yem Önerisi
Arkadaşlar selam. Chipimbi akvaryumum var 8 aylık oldular. Bu zamana kadar kullandığım;
Sera flora
Tetra pro algae
Dainichi veggie fx
Sera sipirulina tablet
Tropical pull yem
5 çeşit yemden hangisini değiştirmenin zamanı geldi hangileri ile devam etmeliyim. Devam ettiklerimi ne zaman değişmeliyim. Hangi tür yemleri dahil etmeliyim. Sonuç olarak 1 aylıkken alması gereken besin kaynakları ile şuan alması gereken kaynak bir olmayacaktır diye düşündüm. Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim hayırlı hobiler [:)]
Albino Chipimbi Yavrudan Damızlığa Yem Önerisi
[QUOTE=Stajyerakvarist] Mehmet bey’in yem önerileri çok güzel. Ben de aynı yenleri kullanıyorum. Çok memnunum. Balıklarım gayet sağlıklılar. Bunlara ek olarak bir de sarımsak içeriği daha yoğun olan yem eklerseniz gayet yeterli bir diyet olur.
Sera ve dainichi verirken dikkat edeceğiniz husus ; sabah öğünlerinde haftada 3 ü geçmeyecek şekilde verilmesidir. Hazmı biraz ağır yemlerdir. Tropikal pul yem ve spirulina yemleri her gün verebilirsiniz.
Saygılarımla[/QUOTE]


normalde bi yem türünü bir gün boyunca 4-5 sefer olcak şekilde vermıyor muyuz. sera ve dainichi 3 günde 1 sabah mı vermem lazım dıger ogunlerde baska tur yeme mı geçiyim.
Albino Chipimbi Yavrudan Damızlığa Yem Önerisi
Teşekkür ederim. Bunların hergün bir tanesini günde 4 kere mi vereyim aynı şekilde.
Albino Chipimbi Yavrudan Damızlığa Yem Önerisi
Arkadaşlar değerli hobiciler herkese merhaba. Chipimbi türüne geçiş yaptım 120-60-60 hazır kurulu tankım var yavrudan alıp şuan 3-4 cm boylarına kadar beslediğim chipimbi yavrularım var. Aldığım yerin verdiği yemleri pek beğenerek yediklerini düşünmüyorum. yemin markasınıda bilmiyorum açıkcası ve 5-6 tür yemle beslemek istiyorum. ileride kırmızı rengini tamamlamasını sağlayacak ve hızlı sağlıklı büyümelerini sağlayacak veya chipimbi türünün sevdiği yemler hakkında biraz bilgiler ve önerilerde bulunur musunuz? Şimdiden teşekkür ediyorum. Sağlıklı hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.