ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mericg
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mayıs 2019 10:42
Son Ziyaret:
15 Ağustos 2019 00:52
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Meric Gönülal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bolu
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

110 Litre Canlı doğuran 55 Litre Yavru Tankı 10+ yıl

SON 10 MESAJI

Sarılarımın Yanına Önerileriniz
Öncelikle hayırlı olsun. Eğer sağlıklı bir şekilde düzenli yavru almak istiyorsanız dişi erkek dengesini ayarlayarak tek tür kalmasını öneririm. Bu tabi ki başka türler eklerseniz yavru alamazsınız demek değildir. Ben SP'ler ile birlikte Demasoni bakıyorum. Dişi demasonilerimden biri ağzı dolu olarak başka tankta şuanda. Beslenme alışkanlıkları açısından birbiriyle uyumsuz iki tür olsalar da iyi bir diyet programıyla sıkıntısız büyütüyorum. Şimdiye kadar hiç bloat olmadılar ve negatif bir durumla da karşılaşmadım. Başka bir önemli noktada hangi tür olursa olsun, minimum kavga için balıklarınızın -özellikle erkeklerde- boylarının birbirine yakın olmasına özen gösterin derim. Demasoni dışında mavi ve snow prensesler ile de birlikte rahatlıkla bakabilirsiniz.
Molly Ve L144
Merhaba, akvaryumunuz büyük, bitkili ve saklanma yerleri bol olan bir akvaryum ise birlikte yaşarlar. Aksi taktirde moliler genellikle cüce vatozları didikleme eğilimindedirler. Ama kesin olarak zarar verir diyemeyiz. Ölümler su değerleriniz ile ilgili de olabilir.
Akvaryum Kirliliği Mi?
Numan kardeşiminde dediği gibi kireç gibi görünüyorlar, akvaryumunuzu yeni kurduysanız dibe eklediğiniz kumun içinden gelmiş de olabilir, herhangi bir zararı olmaz.
Ciklet Yunus Buz Balığı
[QUOTE=yasin.]Slm arkadaşlar yenı akvaryum aldım daha 2 aylık cıklet yunuz ve sarı perensesım var 80lik akvaryum benım sortmak istediğim bu buzbalıkları bunlar yaşaya bilirmi bnedeki balılar 2- 3 cm balıklar[/QUOTE]

Öncelikle hayırlı olsun. Tür olarak uyumlu değiller. Su sertliği ve Ph değerleri açısından farklı koşullara uyum sağlarlar. Şuan için, eğer buz balıklarınız diğerlerinden daha büyükse bir müddet yaşayabilirler. Ancak cikletleriniz boylanmaya ve özellikle erkekler eş tutma çalışmalarına başladıkları anda buz balığınız öldürücü saldırılara maruz kalacaktır. Tavsiyem Yunuslarınızı ve SP'lerinizi bir süre büyüttükten sonra dişi erkek sayısını düzenleyip daha büyük bir akvaryuma geçmeniz olacak. Özetle buz balıkları gerçekten ilgi çekici ancak hem canlılara hem de paranıza yazık, almayın derim.
Beta Akvaryum Tavsiyeler
[QUOTE=Samet545445]Arkaya siyah fon çok güzel olur.tabana java mos koyabilirsiniz.illa farklı bir canli daha istiyorsaniz biraz daha bitkilendirip karides besleyebilirsiniz.[/QUOTE]

Akvaryumunuzun fonunu siyah yapmak için ufak bir önerim olabilir, arka camı dışarıdan güzelce temizleyip kuruttuktan sonra, herhangi bir kırtasiyeden alacağınız akrilik boya ve fırça ile boyayabilirsiniz. Değiştirmek istediğinizde ise camınızı çizmemeye dikkat ederek, kolayca kazıyabilirsiniz.
Akvaryum Koku Giderme
Merhaba, akvaryumunuzun ebatlarını ve filtrasyon sistemini yazabilirseniz daha detaylı yardımcı olmaya çalışalım. Ancak temelde yaz aylarının gelmesi ile su buharlaşması artacak ve bu artış doğrultusunda özellikle gün içerisinde havalandırılmayan odalarda koku oluşması görülecektir. Eğer buhar camınız yoksa ilk olarak bir buhar camı eklemenizi tavsiye ederim.
Balıklarım Saklanıyor
[QUOTE=Sabricankonya]Merhaba yeni üye oldum ve yaklaşık 1 aydır akvaryum bakıyorum akvaryumumda 15 adet lepistes 2 adet çöpçü 1 adet moli 1 adet vatos 2 adet pengasus var mos ve mercan var akvaryum ölçüleri 80x40x40. Sorum şu benim pengasuslardan birisi ve moli devamlı saklanıyor hiç çıkmıyorlar hep mos un içindeler ya da altındalar sadece yem verdiğimde çıkıyorlar diğer balıklarımda bi problem yok ama bu ikisi neden böyle yapıyo anlamış değilim teşekkür ederim.[/QUOTE]

Merhaba bahsettiğiniz davranış moliler için olmasa da pengasuslar için sık karşılaşılan davranışlardır. Bu davranışla karşılaşıyor olmamızın da bir kaç farklı nedeni vardır. En büyük nedeni ise doğal ortamında 1 metrenin üzerine boylanan bu canlıları sırf köpek balığına benziyor diye küçücük akvaryumlara tıkıyor oluşumuzdur. Bunun dışında görme yetileri diğer balıklara oranla azdır ve büyüdükçe azalır, bu durumda, sürekli tedirgin olmalarına ve kontrolsüzce yüzmelerine neden olur. Moliniz pengasuslarınızdan tedirgin olmuş ve saklanmış olabilir. Ben sizin yerinizde olsaydım, pengasusları çıkartıp dişi erkek dengeli bir şekilde moli eklerdim. Keyifli hobiler.
Cinsi Ne
[QUOTE=Emirzel12]Arkadaşlar petshoptan yunus ciklet diye aldığım balığı bu sitede yunus ciklet olmadığını öğrendim pekala cinsi nedi yardım edermisiniz[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/215457/200520192011041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/215457/200520190913201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/215457/200520190912571.jpg[/IMG][/QUOTE]

Fotoğraflardan çıkartabildiğim kadarıyla balığınız erkek demasonidir.
Vatoz ?
Cüce vatozdur.
Bu Nedir Akaryumdan Birden Cıktı
Ceyhun arkadaşımızın söylediği gibi physadır. Adi salyangoz olarak da geçer. Atık ve yemleme durumlarına göre aşırı hızlı ürerler. Akvaryum için zararı yoktur, aksine faydası vardır. Ancak sizin göz zevkinizi bozacak kadar üremeleri durumunda, tankınıza helena ekleyerek kurtulabilirsiniz. Başka salyangoz türleriniz ve yavru beklediğiniz karidesleriniz varsa helena koymanızı tavsiye etmem. Haftada 1-2 kere yatay kesilmiş salatalığı akvaryumunuza koyarsanız, hepsi kısa sürede üstünde toplanacaktır, bu şekilde akvaryumunuzdan daha kolay çıkartabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.