ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zagenc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
80
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Temmuz 2019 10:38
Son Ziyaret:
29 Mayıs 2023 20:55
Toplam Mesaj:
39 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zafer Altuğ Genç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zafer Altuğ Genç

SON 10 MESAJI

Elektriğe Zam
Arkadaşlar lüks olan hobi değil, lüks olan elektrik artık orada bir anlaşalım... Yakında yağdanlıklar çıkar piyasaya..
Yeşil Nokta Ve Mavi Yeşil Yosun Sorunu
Neritenin mini versiyonlarının olduğu bir-iki ilan mevcut sitede. İşinizi görebilir.
Yeşil Nokta Ve Mavi Yeşil Yosun Sorunu
Doğal bir çözüm olarak Nerite salyangozu önerebilirim. Faydasını göreceğinizi düşünüyorum özellikle nokta yosunlar konusunda tavsiye edilen bir salyangoz türüdür. Bunun yanında aydınlatma sisteminizin watt ayarlarını düşürmenizde fayda sağlayabilir. Bir de suda ki fosfat seviyesini kontrol etmenizi öneririm. Şayet tercihinizi canlıdan yana kullanacaksanız ve yosun konusuna iyileşme olursa ışıklandırma sisteminizi değiştirmeyin ki o canlının besin kaynağı daimi olsun ve bir döngü içerisinde ilerlesin.
Petshopların Genel Kalitesinin Düşüşü
[QUOTE=yusufeyili]

Sonuç olarak son 6-7 aydır hiçbir petshopta aradığım bilinen markaları bulamıyorum hep internetten sipariş veriyorum.

Genel bir şikayetimdir. Petshop adının hakkını vermek lazım. [/QUOTE]

Sonra da diyorlar ki vay efendim esnaf kazansın esnaflara öncelik tanıyalım esnafımız ayakta dursun vıdı vıdı vıdı... Sizin durum bir yana aradığınız ürüne bir şekilde ulaşsanız dahi, kazıklanma olasılığınız %90 civarında. Eli yüzü düzgün, dürüst petshop bir elin beş parmağını geçmez şu memlekette.
Bu Parodiyi Yapmasam Olmazdı
Siz oraya dört adette Arowana ekleyin [:iyi:]
Ne Olucak Bu Fiyatlar ?
[QUOTE=Euphoria]Telefonları masaya koyduk hamdolsun $ 13.40 vurdu çekti ! Bilgisayar ve tabletleri de sürelim mi sahaya ? [:lol:]
Şahlanıyoruz sıkı tutun şahbatur [:lol:][/QUOTE]

Biz ona şahtık, şahbaz olduk diyelim en iyisi :)
Bitkisiz Olmuyor
[QUOTE=OrcunAltun]

Aklıma takılanlardan biri de hep bu açlık tokluk meselesi. Ne kadar yem vermeli sorusuna cevaben hep 1 dakikada bitecek miktar deniyor. Fakat 10 saniye geçmeden bitiyor yem. 1 dakikada bitecek miktar versem aşırı olacağı kesin. Çok yem yedilermi molilerin karnı çöküyor sonra da ölüm. Tetralar ise hava kesesi kontrolünü kaybetip1-2 saat dibe inemiyor. Ne kadar az yerlerde sanki o kadar iyi. Otomatik yem makinesini günde 1 kere verecek şekilde kurup gittiğim zamanlarda dönüşte gayet sağlıklı buldum hep. Ama ben sabah akşam yem verdiğimde illa ki en az bir balığın karnı çöküyor. Bazıları da her balık gözü kadar yemeli diyor. Bu da karışık bir konu bence. Arada bezelye ya da ıspanak veriyorum onlar iyi geliyor. [/QUOTE]

Oldukça doğru bir noktaya değindiniz. Bu konuda sabit bir görüş yok maalesef lakin benim uyguladığım yöntem her daim günde 2 defa 2 tutam şeklinde yemleme. Tabi ben akvaryumlarımda popülasyona çok dikkat ederim ne kadar az balık o kadar az yemleme o kadar kaliteli su ve sağlıklı canlılar anlamına geliyor. Gerçi türden türe de yem ihtiyacı değişebiliyor türün ihtiyacına göre bir oran belirlemekte de fayda var. Boşuna dememişler azı karar çoğu zarar diye :)
Bitkisiz Olmuyor
Tetrazonları çok aç bırakmamaya özen gösterin. Aç kalınca diğer balıklara musallat olmaya başlayabilir kuyruk, yüzgeç tırtıklaması gibi..
Astronot (oscar) Balığı Doğru Ve Sağlıklı Beslenme
Bu yemi tavsiye ederim..

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/216217/191120211351441.jpg[/IMG]

Dip Çekimi Sonrasında Sis Çökmesi
Bu durum genellikle yaşanan bir durumdur. Çok endişe edilecek bir tarafı yok lakin anlık fazla su değişimleri örneğin %40-%50-%60 seviyelerinde suda ki azot döngüsüne ve bakteri kültürüne aslında darbe indiriyorsunuz farkında olmadan. Bunun yerine haftada 2 kere %10-%15 su değişimleri ile daha sağlıklı bir tazeleme gerçekleştirebilirsiniz. Yeni suyu eklerken de birden değil zamana yayarak yapın. Su değişimi ve dip çekiminden sonra belirli uygun dozajda bakteri kültürü eklemenizi tavsiye ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.