ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ivanaliev
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Temmuz 2019 22:24
Son Ziyaret:
12 Nisan 2020 15:13
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cem değirmenci
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cem

SON 4 MESAJI

Sıfırdan İleriye Güney Amerika
Tankın artık oturduğunu düşünüyorum. Kökler de yavaş yavaş suyu çektiler. Ramleri akvaryumda tutsam mı bilemedim. Bir tanesi aşırı bölgeci çok sert. Buna istinaden ikisinin de erkek olduğunu düşünüyorum. Kafamdaki plandan sapmazsam şu şekilde olacak;
10 kadar kırmızı burun, 6 adet cory(türüne karar vermedim henüz tavsiyelere açığım), bir adet ufak vatoz(özel seri düşünüyorum ancak 6-7cm i geçmemek kaydıyla. Bir bilgim yok hangi tür olacağına dair), 3-4 adet otocat ve ramler çıkarsa bir çift iyi huylu apisto. [:D] Balık yükü fazla mı olur acaba? Haftada iki kez %20 veya haftada bir %40 su değişimi düşünüyorum. Şimdiye dek bir kere %40 yaptım. Filtrenin ve su değişiminin bu yükü kaldıracağını düşünüyorum ancak bir sıkışıklık ortamı oluşur mu bilemedim...
Keyifli hobiler.
Sıfırdan İleriye Güney Amerika
[QUOTE=Arifhb]Elinize sağlık, hoş olmuş. Köklerin üstünde duran kökün kaba kısmını diğer köklerin içine alıp saçakları üste gelecek şekilde ya da sağ arka tarafa yatık şekilde kullansanız daha hoş duracak sanki. Direkt göze batıyor ilk bakışta.

Zemine kuru yapraklar serpiştirip daha doğal bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Biyotop değil de amazon temalı bir görünüme kavuşmuş olur bir kaç zemin, orta plan ve su üstü bitkisiyle.

Cüce bir çift olacaksa kesinlikle sürü balıkları ambiyansı tamamlayacaktır. Cücelerden yavru alma gibi bir gayeniz varsa sürü balığı olarak cüce kalem balıklarını öneririm; tetra ve diğer kalem balıklarına göre yavrular için tehdit oluşturmayacaktır. Kardinaller akvaryumun genel tonuna göre kontrast oluşturacağından nacizane tavsiyemdir. Takipteyim 😊👍🏻[/QUOTE]

Kökün bir saçağı taşın altında kaldığı için kök o şekilde kaldı. Hiç ellemek istemedim diğerlerini de kaldırmamak adına.

Akvaryuma biotop olarak başlamadım ama biotop olarak son bulsun istiyorum.

[QUOTE=Acz]Apisto+ gold ram + kırmızı burun/kardinal

Apisto +kırmızı burun + kardinal

Iki şekilde önerebilirim. 1. Şekilde olursa apisto 1 çift ve mutlaka kakadu olmalı bence [diğer güzel türlerin renkleri her zaman güzel olacağının garantisi yok, ama kakadu renk konusunda asla satmaz :)] gold ramde 1 cift olmali. 1 tetra grubu en fazla altışarli olmali.

2.Şekilde ise istediğiniz apisto olabilir renkleride büyük ihtimalle güzel olacaktır rakip ram vs yok kral olacakları için rahat edip renk göstereceklerdir. Yanina gelecek tetra türlerde rahat rahat 6sarli olabilir diye düşünüyorum. [/QUOTE]

Aslında biraz daha karma tip bir şeyler düşünüyorum. Kalem balığı, otocat, bir tip cory sürüsü ve bir çift apisto sanki güzel olabilir gibi. Kafam balık konusunda karışık biraz. Kökler tam batana, catappa ve pistialar eklenene kadar apistoları eklemeyi düşünmüyorum. Zaman gösterecek bakalım.

Teşekkürler önerileriniz için.
Sıfırdan İleriye Güney Amerika
[QUOTE=capo di capi]Taktir edersiniz ki her silis kumun üstüne kök yatırmak o akvaryumu güney amerika yapmıyor.
Hacminiz de bir çift ramirezinizin yanına 8-10 lu bi tetra grubu ve 6lı bir corydorasdan fazlasını kaldırmaz. Altum minimum 55-60cm yükseklik ister. Rahat olması içinse gereken 70cm yüksekliktir.
Bitki olarak hydrocotyle leucapala ve köklerin diplerine subulata eklerseniz hoş durur. [/QUOTE]

Katılıyorum. Normalde sadece bir çift altum olacaktı ama vazgeçtim zaten. Ramler akvaryum apistolar için tamamen hazır olana kadar kalacaklar. Çok seversem bir çift macmasteri yapabilirİm. Bu iki çiftin dışında 17-18 den daha fazla balık düşünmüyorum ki eklenecek türler dengeli ve ufak olacak. Zamanla biotop olacak bir akvaryum olsun istedim nacizane görüşünüze saygılar.
Sıfırdan İleriye Güney Amerika
Öncelikle herkese merhabalar. Son heyecanım olan tuzlu sudan sonra uzun zamandır aklımda olan maceraya atılmak istedim. Tuzludan bozma 62x45x45 ölçülerindeki akvaryumu da satmaktan vazgeçip işe koyuldum.

Kafamda çok kurduktan sonra bu kadar planlamaya ne gerek var diyerek kurulma başladım. İşten dolayı anca akşamları vakit bulduğum için çok da aceleye gelmedi kurulum içime sine sine olmasına neden oldu böylece.

24 Haziranda kurulumun ilk adımlarını attım. Elimde bir miktar eski akvaryumlardan kalan kökler vardı. Beğendiklerimi ayırdım, birkaç yeni ekleme yaptım. Üç beş kaya ve silis kumla ortaya şöyle bir görüntü çıktı:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/216363/150720192256291.jpg[/IMG]

Sıra arka fona gelince işler biraz ters gitti. 3-4 adet fonu çöpe attıktan sonra hanımla akrilik boyaya giriştik. Valla ben neredeyse elimi sürmedim. [zzz]

Fon da hallolduktan sonra işin en çok vakit alan kısmına geldi; filtre seçmek... Hayatımda bu kadar kararsız kalmamıştım daha önce. Dophin CF-700, Tetra ex600 plus ve Eheim classic 250 arasında gidip geldim. Sonunda Eheim’da karar kıldık.

Nitekim 15 günün sonunda suyu basabildik.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/216363/150720192303391.jpg[/IMG]

Acelemiz olmadığı için köklerin havaya kalkması hiç sorun değil taşla hallettik o olayı da.

Bakterisiydi, temizliğiydi, osuydu busuydu derken bugün bir çift ramirezi ekledim tanka. Geçici bir süre oradalar diye düşünüyorum. Esasen aklımda Altum vardı bu akvaryumu kurarken ama hiç belli olmaz iki çift apisto grubuyla beraber 14-15 adet rummy nose falan da koyabilirim. Bunlar dışında l serisi ve dört kadar da otocat şu an aklımdaki canlılar. Tam ortaya sağa doğru uzanacak bir kök düşünüyorum. Bir iki adet Echinodorus türü eklenebilir emişi kapatmak için.

Hep beraber gelişsin, sürekli güncelleyeceğim bir blog olsun istedim aslında bu macerayı. Ekle çıkart dediğiniz, yapıcı yerici her türlü eleştiriye açığım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/216363/150720192312121.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/216363/150720192317381.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.